Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

O 32χρονος Πορτογάλος που έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό

6300825
Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα  ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. 

Ο 32χρονος πρώην διεθνής Πορτογάλος έφτασε στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης, πέρασε ιατρικά τεστ, και υπέγραψε στον Ολυμπιακό. 



Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Κλείσιμο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος μέσος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1992 στο Paços de Brandão και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας.

Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία της Porto, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στη Beira-Mar, ενώ τη σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε σε KV Mechelen και Penafiel. Αφού επέστρεψε στην Porto, τη διετία 2013-2015 φόρεσε τη φανέλα της Paços Ferreira.

oly_5
oly_4
oly_3
olym_2
olym_1


Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις (65 συμμετοχές, έξι γκολ) οδήγησαν την Porto στην απόφαση να τον αποκτήσει εκ νέου, με αγορά. Τον Ιανουάριο του 2017 δόθηκε στη Nantes με τη μορφή δανεισμού και τον Ιανουάριο του 2019 έως το τέλος της σεζόν στον ΠΑΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 2022 υπέγραψε στη Roma, με την οποία το δεύτερο μισό εκείνης της αγωνιστικής περιόδου έκανε 22 συμμετοχές και κατέκτησε το UEFA Europa Conference League. Το καλοκαίρι του 2022 πουλήθηκε από την Porto στη Galatasaray, με τη φανέλα της οποίας έως και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και έκανε 58 συμμετοχές, με απολογισμό έξι γκολ και επτά ασίστ.

Ο Ολιβέιρα αγωνίστηκε σε 174 παιχνίδια με την Porto (τα 23 στο Champions League), πέτυχε 39 γκολ (τα επτά στο Champions League) και μοίρασε 24 ασίστ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ έχει φορέσει 13 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος σε επίπεδο ανδρών.


Σέρτζιο, καλώς ήλθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού!


Ποιος είναι ο Σέρτζιο Ολιβέιρα 

Ο Σέρζιο Μιγκέλ Ρέλβας ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1992 στο Πάσος ντε Μπραντάο της Πορτογαλίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας για να εντοπιστεί σε ηλικία 10 ετών από τους σκάουτερ της Πόρτο, και άμεσα εντάχθηκε στα Τμήματα Υποδομής των Δράκων.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2009, σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Πόρτο σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Σερτανένσε και έγινε εκείνη την εποχή ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των Δράκων.

Sergio Oliveira | Skills and Goals | Highlights


Στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε το Κύπελλο και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο για να αρχίσει η περίοδος των... δανεισμών. Μπέιρα Μαρ, Μέχελεν (Βέλγιο), Πενιαφέλ, πριν επιστρέψει στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο, όπου μέτρησε 30 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Τη διετία 2013-15 την πέρασε στην Πάσος Φερέιρα, εκεί όπου ήρθε και η αγωνιστική του έκρηξη και η επιστροφή στο Ντραγκάο.

SÉRGIO OLIVEIRA ● FC Porto ● Goals & Skills


Αν και τον Ιανουάριο του 2017 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Ναντ του Σέρζιο Κονσεϊσάο, η επιστροφή και των δύο στο Οπόρτο τον μετέτρεψε σε βασικό καθώς σε 27 αναμετρήσεις πέτυχε τέσσερα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, αποτελώντας ένα από τα σημαντικά γρανάζια στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

25751247
27508077
25463164
16411698
16411694


Οι εμφανίσεις του, μάλιστα, ανάγκασαν τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική Πορτογαλίας κι ενώ συνέχισε να είναι εντυπωσιακός και τη σεζόν 2018-2019 η κόντρα με τον προπονητή του τον έστειλε στον ΠΑΟΚ για να ακολουθήσουν η Ρόμα, η Γαλατά και τώρα ο Ολυμπιακός.

Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2019 και το 2022 κατέκτησε το Conference League με τη Ρόμα. Με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας έχει 13 συμμετοχές. 




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης