Φουρνιέ: «Ο Ολυμπιακός ήταν προτεραιότητα, στο NBA βαρέθηκα μέχρι θανάτου»

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε για τη φλόγα που του είχε λείψει στις ΗΠΑ, για την ανυπομονησία του να την ξαναβρεί στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και την επιθυμία του να αποσυρθεί στους Πειραιώτες

Το καλοκαιρινό «μπαμ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι γεγονός, με τον Εβάν Φουρνιέ να πατάει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης και να αποθεώνεται από εκατοντάδες οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν.

Πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο ασημένιος με την εθνική Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι μίλησε στην «L' Equipe» για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του και την ανυπομονησία που ένιωθε να φύγει από το NBA, παρά το ενδιαφέρον των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όσον αφορά για το πώς έζησε το καλοκαίρι, αναζητώντας την καλύτερη λύση για τα θέλω του, αλλά και την προτεραιότητα που ακούει στο όνομα «Ολυμπιακός», ανέφερε:

«Είχα επαφές με μερικές ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στο NBA. Για παράδειγμα το Μιλγουόκι. Υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον το οποίο δεν μετουσιώθηκε. Και υπήρξε και μία ομάδα που δεν με ενδιέφερε, μου έκανε πρόταση για δυο χρόνια σε ρόλο μέντορα για τους νεότερους. Αλλά δεν θέλω να το κάνω άλλο αυτό.

Εάν είναι να βιώσω κάτι δυνατό, συναισθήματα, σε ένα μέρος που υπάρχει φωτιά, τότε θα ήταν 100% ναι. Θα ήθελα να βιώσω περισσότερα πράγματα στο NBA ακόμα, έφτασα στα πλέι οφ μόνο πέντε φορές με 19 παιχνίδια και καμία πρόκριση μετά τον πρώτο γύρο. Αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα για το πεπρωμένο σου εκεί. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπα στον ατζέντη μου ότι ενδιαφέρομαι. Ο Ολυμπιακός ήταν προτεραιότητά μου».

Σε περίπου 1.5 μήνα, τον πρώτο του 1.5 μήνα στην Ελλάδα, αν δεν συμβεί κάποιο τρομερό απρόοπτο, θα παίξει το πρώτο του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η 26η Οκτωβρίου είναι ήδη τσεκαρισμένη στο ημερολόγιό του.

«Δεν θέλω να βιώσω αυτά που βίωσα δυο χρόνια τώρα στο NBA. Βαρέθηκα μέχρι θανάτου. Στις 26 Οκτωβρίου, ναι, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι σκληρό. Αλλά αυτή τη φωτιά ψάχνω, μου έχει λείψει τόσο πολύ», σχολίασε.

Σχετικά με τη δίψα του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και την επιθυμία του να μην ξανά φύγει από τη Γηραιά Ήπειρο, είπε:

«Γυρνάω σελίδα χωρίς να το μετανιώνω. Έχω βρει ειρήνη με την απόφασή μου αυτή και είμαι ενθουσιασμένος για τη δοκιμασία που απλώνεται μπροστά μου, την καινούργια σελίδα που ξεκινά. Δεν γυρνάω στην Ευρώπη γιατί αυτό έπρεπε να γίνει (σ.σ για έναν Ευρωπαίο). Ιδανικά θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ και εάν είναι δυνατόν, στον Ολυμπιακό».

Τέλος, θυμήθηκε μια στιγμή εκτός παρκέ με τον Κόμπε Μπράιαντ, στιγμή που είναι και αυτή που κρατάει περισσότερο από τα 12 χρόνια που έμεινε στις ΗΠΑ, λέγοντας:

«Ήμαστε σε ένα εστιατόριο στο Ορλάντο ένα απόγευμα όταν δεν έπαιζε. Ξαφνικά άκουσα μια δυνατή φωνή να με καλεί. Φουρνιέρ (σ.σ αμερικανική προφορά). Η Λόρα, που μεγάλωσε ως μεγάλη φαν του, μου είπε ότι ο Κόμπε ήταν από πίσω μου. Μου έσφιξε το χέρι, μου είπε ότι έκανα καλή σεζόν και ότι ο τρόπος παιχνιδιού μου ήταν ενδιαφέρον. Του έσφιξα το χέρι, τον ευχαρίστησα και όλο το βράδυ ζούσα μια τρέλα στο μυαλό μου. Ήταν ο Κόμπε, αλήθεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr