Εβάν Φουρνιέ: Τρελαμένος ο Γάλλος με την υποδοχή από τον κόσμο του Ολυμπιακού - Σήμερα παρουσιάζεται από την ΚΑΕ

Εβάν Φουρνιέ: Τρελαμένος ο Γάλλος με την υποδοχή από τον κόσμο του Ολυμπιακού - Σήμερα παρουσιάζεται από την ΚΑΕ

Ο νέος σούπερ σταρ των Πειραιωτών ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος με όσα αντίκρισε κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - «Μία από τις πιο τρελές στιγμές της ζωής μου» είπε

evan-fournie-arth
Ο Ολυμπιακός τάραξε τα ευρωπαϊκά νερά, αποσπώντας την υπογραφή του Εβάν Φουρνιέ και τρέλανε τον κόσμο του που χθες το βράδυ «πλημμύρισε» το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να δείξει στον Γάλλο αστέρα τι εστί... ελληνική φιλοξενία και «ολυμπιακή» υποδοχή.

Ο κόσμος των ερυθρολεύκων αποθέωσε τον Γάλλο γκαρντ/φόργουορντ χθες το βράδυ, παρότι ο ίδιος έφτασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα. Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων και εκείνος δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτά που αντίκριζαν τα μάτια του. Ηταν αρκετά τα στιγμιότυπα που κρατούσε το... κεφάλι του, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει μπροστά του. Άλλωστε, εδώ και χρόνια είχε εκφράσει την μεγάλη του συμπάθεια για την ομάδα του Πειραιά και είχε κάνει και μια δήλωση από την άλλη μεριά του Ατλαντικού πως αν επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη θα το έκανε για τον Ολυμπιακό.

Η... τρέλα του φάνηκε ακόμα περισσότερο με selfie video λίγο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα. Ο πρώην ΝΒΑer έδειξε τη χαρά του για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του και έστειλε το μήνυμά του προς τον κόσμο των Πειραιωτών. «Τι γίνεται παιδιά; Ευχαριστώ όσους ήρθαν στο αεροδρόμιο, μία από τις πιο τρελές στιγμές της ζωής μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά και να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πάμε Ολυμπιακέ», ήταν τα λόγια.


Δείτε το selfie βίντεο του Γάλλου από την υποδοχή του:


Ο Γάλλος βούτηξε στις αγκαλιές των οπαδών της νέας του ομάδας, μπήκε μετά από λίγα λεπτά σε αυτοκίνητο για να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο, όμως τα συναισθήματα τον είχαν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να βγει και πάλι, να πάρει ένα κασκόλ και να δει το ένα καπνογόνο να ανάβει μετά το άλλο.


Από κοντά στην υποδοχή του Φουρνιέ ήταν και οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που επίσης αποθεώθηκαν από τον κόσμο σε μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά για μία ομάδα που έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την περσινή σεζόν, αλλά πείσμωσε και επένδυσε για να γυρίσει στην κορυφή.

aggelopoulos


Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Παρισιού, που δεν πίστευε αυτό που γινόταν για χάρη του στο αεροδρόμιο, φορούσε και μια ιδιαίτερη μπλούζα. «Ένας ιερός σύλλογος» έγραφε το μπλουζάκι που του έδωσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, πριν εκείνος γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο που τον περίμενε και φυσικά αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.


Σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του Φουρνιέ

Οι φίλοι του Ολυμπιακού τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ να τον παρουσιάζει σήμερα και επίσημα. 

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού.

 

Σε ένα γεμάτο διήμερο, μιας και μία ημέρα αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής (6/9), ο Ολυμπιακός θα αποσύρει τη φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη, κάνοντας έτσι και τα αποκαλυπτήρια μπροστά στο κοινό του.

 

 

Η επιστροφή στην Ευρώπη και η προφητεία... 

Ο 32χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στην πατρίδα του στις Ναντέρ, Πουατιέ πριν επιλεχθεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ το 2012 από τους Ντένβερ Νάγκετς πριν μετακομίσει στο Ορλάντο όπου έπαιξε 7 σεζόν (οι έξι συνεχόμενες), ενώ έχει αγωνιστεί και σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν στο Ντιτρόιτ (βρέθηκε εκεί ως ανταλλαγή για τη μεταγραφή του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς).

Οι Πίστονς δεν ενεργοποίησαν την οψιόν για ένα νέο συμβόλαιο (έναντι 19 εκατ.) εξέλιξη που μάλλον τον ικανοποίησε, ωστόσο αν και περίμενε ότι θα έχει κάποια ελκυστική πρόταση από το NBA, αυτή δεν έγινε ποτέ και τις τελευταίες ημέρες αναθερμάνθηκε το φλερτ με τον Ολυμπιακό...



Ο Γάλλος από τον Μάιο του 2021 είχε μπει στις καρδιές των φίλων των ερυθρόλευκων καθώς λίγο μετά τη δραματική ήττα από την Εφές στον ημιτελικό της Euroleague είχε ποστάρει στο twitter:

«Αν αποφασίσω μία ημέρα να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω ότι θα διάλεγα τον Ολυμπιακό. Φοβερό κλαμπ».

Δύο χρόνια αργότερα απέδειξε ότι εννοούσε αυτό που έλεγε με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί πλέον έναν ερυθρόλευκο γαλαξία αστέρων δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις μονομαχίες με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Euroleague.

Το who is whο του Φουρνιέ
Γεννήθηκε: 19/11/1992
Υπηκοότητα: Γαλλία
Ύψος: 1.98μ.
Θέση: Shooting guard / Small forward

Προηγούμενες ομάδες
JSF Nanterre (2009–2010)

Poitiers Basket 86 (2010–2012)

Denver Nuggets (2012–2014)

Orlando Magic (2014–2021)

Boston Celtics (2021)

New York Knicks (2021–2024)

Detroit Pistons (2024)


Οι περσινοί αριθμοί του...

Την περσινή σεζόν, με την φανέλα των Πίστονς, σε 29 αγώνες είχε μέσο όρο 18.7 λεπτά συμμετοχής, 7.2 πόντους, 2.7 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Εθνική Γαλλίας
Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024)

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (2014, 2019)

Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ (2022)

Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ (2015)

Χάλκινο μετάλλιο με την U20 στο Ευρωμπάσκετ (2011)

Ασημένιο μετάλλιο με την U18 στο Ευρωμπάσκετ (2009)

Ατομικές

Καλύτερος νέος παίκτης του Γαλλικού πρωταθλήματος (2011, 2012).

Πιο βελτιωμένος παίκτης του Γαλλικού πρωταθλήματος (2011, 2012)


Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες εφιαλτικές στιγμές των 4 καλεσμένων του Λιντς στο Bayesian - «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης