Ο δήμαρχος της Μαδρίτης ζήτησε από τον Βινίσιους να ανακαλέσει τη δήλωση για τη «ρατσιστική Ισπανία»

Ο Βραζιλιάνος δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει το Μουντιάλ του 2030 στην Ισπανία εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση με τον ρατσισμό

Θέμα συζήτησης στην Ισπανία είναι για ακόμη μία φορά ο Βινίσιους, ο οποίος κατά το πρόωρο μπρέικ για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων δήλωσε ότι η κατάσταση με τον ρατσισμό στη χώρα έχει ξεφύγει και πως θα έπρεπε να της πάρουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 εάν αυτό συνεχιστεί.

Τοποθέτηση για τις δηλώσεις του έκανε και ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα, ο οποίος ζήτησε από τον Βραζιλιάνο, υποψήφιο για τη Χρυσή Μπάλα, να μην «τσουβαλιάζει» τους Ισπανούς επειδή έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις στα γήπεδα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γίνονται ρατσιστικές επιθέσεις στην κοινωνία μας και εργαζόμαστε σκληρά για να εξαφανίσουμε αυτά τα ρατσιστικά επεισόδια. Αλλά είναι εξαιρετικά άδικο και για την Ισπανία γενικότερα, και για τη Μαδρίτη ειδικότερα, να λέει κάποιος ότι είναι ρατσιστική κοινωνία και να θέτει ερωτήματα για τη γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030.

Του ζητώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Να ξέρει ότι είμαστε στο πλευρό του όταν δέχεται μια ρατσιστική επίθεση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο όταν επί της ουσίας αποκαλεί την κοινωνία της Ισπανίας και της Μαδρίτης ρατσιστές. Δεν μπορώ να το δεχθώ», σχολίασε ο Μαρτίνεθ-Αλμέιδα και προσέθεσε:

«Θα έπρεπε να υπογραμμίσει ότι ζει σε μία από τις πιο ανοιχτές, δεκτικές πόλεις, μια πόλη διαφορετικότητας. Εάν η Μαδρίτη έχει ένα χαρακτηριστικό αυτό είναι ότι κανείς δεν ρωτάει από πού έρχεσαι και πού πας. Εδώ κανείς δεν είναι στο περιθώριο. Το γεγονός ότι πρέπει να δείξει γερό στομάχι απέναντι σε κάποιες ανεκδιήγητες περιπτώσεις δεν τον δικαιολογεί τα λεγόμενά του πως όλοι είμαστε ρατσιστές και πως πρέπει να μας πάρουν το Μουντιάλ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr