Παρουσιάστηκε ο Φουρνιέ: Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα η αγαπημένη μου ομάδα - Βίντεο

Ο Γάλλος αποκάλυψε ότι παρακολουθεί τον Ολυμπιακό από τα 16 του και τόνισε ότι ήρθε στον Πειραιά για να κερδίζει τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Τι είπαν οι Αγγελόπουλοι για το ΣΕΦ, το ΟΑΚΑ και το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν

Παρουσιάστηκε από τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, το νέο αστέρι της ομάδας του Πειραιά, ο Εβάν Φουρνιέ. 

Ο Γάλλος μετά από 12 χρόνια στο NBA πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού και μίλησε για την επιλογή του, τις διαφορές μεταξύ του NΒΑ και της Euroleague, ενώ αποκάλυψε ότι παρακολουθεί την ομάδα από τα 16 του και ήταν και είναι η αγαπημένη του.




Τόνισε ότι του αρέσει η ομαδικότητα του Ολυμπιακού, μίλησε για τον Λεσόρ και σημείωσε πως δεν ξέρει σκάκι (για να παίξει με τον Μπαρτζώκα τον οποίο αποκαλούν σκακιστή).

Στην παρουσίαση μίλησαν και οι Αγγελόπουλοι και στάθηκαν στα 100 χρόνια της ομάδας ενώ έκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, να έχει γήπεδο ο ΠΑΟ, και στον Ολυμπιακό να μην έχουν λύσει ακόμη αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εβάν Φουρνιέ 

«Ευχαριστώ τους προέδρους που μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω αυτή τη φανέλα»

«Γεια σας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαστε εδώ, χαίρομαι πολύ που έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό. Πρώτα από όλα ευχαριστώ τους προέδρους που μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω αυτήν τη φανέλα. Είμαι πολύ χαρούμενος, χθες ήταν μία από τις πιο τρελές στιγμές στη ζωή μου. Το σημαντικότερο είναι ότι θέλω να μπω στις προπονήσεις, να δουλέψω, να μάθω τους συμπαίκτες μου, να δουλέψω με τον κόουτς. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο. Έχουμε μεγάλη σεζόν με στόχους και θέλουμε να κερδίσουμε».



«Βλέπω Ολυμπιακό από τα 16 μου, αγαπημένος μου παίκτης ο Παπαλουκάς»

Για το tweet στο Βελιγράδι: «Δεν ήταν απλά ένα τουίτ από το πουθενά. Η πρώτη μου εμπειρία με τον Ολυμπιακό ήταν στο Παρίσι το 2010, στον τελικό με την Μπαρτσελόνα είχα εισιτήρια και ήμουν στο κέντρο των οπαδών. Ήμουν 16 και είπα "ουάου" και επίσης ο αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Παπαλουκάς. Μετά ακολούθησε ο τίτλος του 2012. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά η αγαπημένη μου ομάδα στην EuroLeague είναι ο Ολυμπιακός».

«Ο Ολυμπιακός ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή»

Για την πρόταση των Μπακς: «Είχα επαφές με κάποιους διεκδικητές στο ΝΒΑ, αλλά όχι προσφορά. Είχα προσφορά από τους Γουίζαρντς αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα για την καριέρα μου αυτήν την εποχή. Ήρθα εδώ για να ζήσω συναισθήματα, μεγάλα παιχνίδια και να γίνω μέλος ενός σπέσιαλ πρότζεκτ. Όταν είδα όλες τις επιλογές μου, ήταν μακράν η καλύτερη».



Για τη νοοτροπία των προέδρων και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Μόλις γνώρισα τον Παναγιώτη οπότε δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Αλλά ήταν ξεχωριστή η χθεσινή μέρα. Ένας ιδιοκτήτης να έρθει να με υποδεχθεί με τους οπαδούς, για μένα ήταν απίστευτο. Το να το μοιράζομαι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό γιατί φαίνεται ότι δεν είναι απλά μπίζνες, αλλά βγαίνει από καρδιάς.

Ως προς το ελληνικό πρωτάθλημα δε γνωρίζω πολλά πράγματα, έχω δει κάποια βίντεο για τη Θεσσαλονίκη, προφανώς τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά δε γνωρίζω πολλά».

Για την πρώτη φορά στην EuroLeague: «Δεν υπάρχει χρόνος να προσαρμοστώ, αλλά αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστώ στην ομάδα, να γνωρίσω την ομάδα, πώς θέλει να παίζω ο κόουτς. Αλλά το μπάσκετ είτε στην EuroLeague είτε με τις Εθνικές είναι το ίδιο. Θα ανακαλύψω τα γήπεδα και τις ομάδες και πώς δουλεύουν όλα, αλλά είμαι επαγγελματίας με 12 χρόνια στο ΝΒΑ, έχω εμπειρίες πολλές. Δε θα είναι πρόβλημα. Ανυπομονώ να τα ανακαλύψω όλα».



«Ο Φαλ μου είπε ότι είμαι 3αρι, οπότε αυτό είμαι»

Για τη θέση που θα παίζει: «Δε μίλησα με τον κόουτς για μπάσκετ ακόμα. Είπαμε απλά πώς είμαστε, θα τα πούμε τα υπόλοιπα τις επόμενες μέρες. Ο Φαλ μου είπε ότι είμαι 3άρι, οπότε αυτό θα είμαι. Όπως είπα το μπάσκετ είναι μπάσκετ, έχω την ικανότητα να παίξω αρκετές θέσεις, θα κάνω ό,τι θέλει η ομάδα. Όλη μου την καριέρα παίζω στο «2», αλλά αν η ομάδα με χρειάζεται στο «3» θα το κάνω».

«Δεν έχω ιδέα πως είναι τα ντέρμπι με ΠΑΟ αλλά ξέρω ότι πρέπει να τους κερδίσουμε»

Για τις εικόνες του από τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Προφανώς μόλις υπέγραψα αλλά ρώτησα πολλά τον Φαλ τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν το 2021 στο Τόκιο, γιατί ενδιαφέρομαι για την EuroLeague. Δεν είμαι σίγουρος τι να περιμένω, χθες περίμενα κάτι αλλά αυτό που είδα ξεπέρασε 10 φορές τις προσδοκίες. Οπότε δεν έχω ιδέα πώς θα είναι στα ντέρμπι. Αλλά ξέρω ότι πρέπει να τους κερδίσουμε».



Για τα πρώτα του συναισθήματα στο αεροδρόμιο: «Από τη φύση μου είμαι εσωστρεφής, ήμουν ντροπαλός. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά όταν είδα τους οπαδούς με τις φανέλες και τα κασκόλ εντυπωσιάστηκα και όσο πλησίαζα αφέθηκα, ένιωσα άνετα, σα στο σπίτι μου. Η αγάπη που πήρα χθες ήταν τεράστια εμπειρία και δε θα το ξεχάσω ποτέ».

Για αυτά που ξέρει για τους συμπαίκτες του: «Ξέρω μόνο βλέποντας παιχνίδια κάποιους. Έχω παίξει με τον Ντόρσεϊ αντίπαλος, ξέρω τον Γουόκαπ γιατί έπαιζε με την Εθνική. Αλλά προσωπικά δεν τους ξέρω. Προφανώς ξέρω τον Παπανικολάου γιατί είναι εδώ πολλά χρόνια. Προσωπικά δεν τους ξέρω, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι για την επιτυχία μας είναι να τους γνωρίσω. Όταν φτιάχνεις έναν τέτοιο δεσμό, βγαίνει στο παρκέ».

Για το τι χρειάστηκε να του πει ο Φαλ: «Δε χρειαζόταν να με πείσει. Ξέρω πάντα τι θέλω, οι ερωτήσεις μου ήταν λεπτομέρειες, για τις προπονήσεις, για τους συμπαίκτες, τη γειτονιά. Ήμουν απλά περίεργος αλλά ο Φαλ ήξερε πως ενδιαφερόμουν, οπότε το μόνο κακό μαζί του είναι ότι φοράει το Νο10. Προσπαθώ να του πάρω αλλά αρνήθηκε».



Για το γιατί επέλεξε να έρθει φέτος: «Υπήρχε μια ευκαιρία να έρθω επειδή ήμουν ελεύθερος. Είναι απλό, όταν έκανα το τουίτ είχα συμβόλαιο με τους Νικς, οπότε δεν υπήρχε ευκαιρία. Όταν άρχισε η free agency είδα τις επιλογές μου. Πολύ απλή απάντηση».

Για τους Βούτσεβιτς και τις προσδοκίες του: «Με τον Βούτσεβιτς μιλάμε κάθε μέρα. Είναι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και με ρώτησε πολλά για τον ερχομό μου. Λατρεύει το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για την γιορτή για τον Πρίντεζη: «Ο Πρίντεζης έπαιξε πολλά χρόνια και θα είναι τρομερή ατμόσφαιρα αύριο. Ξανά σας λέω πως μετά το χθεσινό, δεν ξέρω τι να περιμένω. Οι οπαδοί είναι ενθουσιασμένοι και θα μας δίνουν ενέργεια αλλά ως παίκτης προσπαθείς να μη σκέφτεσαι μπροστά, βλέπεις το σήμερα και θα δούμε τι φέρνει το αύριο. Δεν μπορώ να περιμένω αλλά ας το πάμε μέρα με τη μέρα».



«Από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη ο Μπαρτζώκας, δεν ξέρω να παίζω σκάκι»

Για τον κόουτς Μπαρτζώκα: «Νομίζω κάτι από τα καλά του ποιος είμαι ως παίκτης είναι ότι μπορώ να προσαρμοστώ σε πολλά στιλ. Ο Μπαρτζώκας είναι από τους καλύτερους προπονητές της EuroLeague. Βλέπει κανείς στα παιχνίδια. η κίνηση της μπάλας και η ελευθερία των παικτών. Επιτρέπει ελευθερίες στους παίκτες. Κάτι που ήθελα επιστρέφοντας στην Ευρώπη είναι να μην είναι πιεστικά τα πράγματα στο πότε πρέπει να σουτάρει κάποιος αλλά δεν ήθελα να είναι και μια ομάδα όπως στο NBA. Όταν βλέπεις την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πάντα ταπεινοί και μάχονται. Αυτό ήθελα για τον εαυτό μου».

Για το αν του αρέσει το σκάκι: «Δεν ξέρω να παίζω σκάκι».

Για τον τρόπο που θα σκοράρει: «Πρώτα από όλα όταν λέμε είναι δυσκολότερο να σκοράρεις στην Ευρώπη, έχει να κάνει με τους κανονισμούς. Οι άμυνες είναι καλύτερα οργανωμένες, είναι πιο μικρό το γήπεδο. Στο ΝΒΑ η άμυνα στην μπάλα είναι καλύτερη αλλά αν περάσεις τον αντίπαλό σου είναι πιο εύκολο. Για αυτό ο Ντόντσιτς το κάνει καλά. Επιθετικά αυτό που δεν μπορώ να κάνω καλά είναι το ποστ, αλλά στα υπόλοιπα δουλεύω πολύ σκληρά χρόνια και θα παίξω όπως ξέρω, αλλά θα προσαρμοστώ και στα θέλω της ομάδας. Αν χρειάζεται σουτ ή να πάω στο καλάθι να πάρω φάουλ, θα βοηθήσω όπως μου ζητηθεί».

Για το πρώτο πράγμα που του είπε ο Φαλ αλλά και τον Λεσόρ: «Ήταν χαρούμενος ο Φαλ, του το είπα 2-3 μέρες πριν τη συμφωνία ότι είμαι πεπεισμένος πως θα παίξουμε μαζί. Οπότε δεν ήταν κάποια έκπληξη. Αλλά όταν του είπα ότι έχουμε συμφωνία, μου είπε "πάμε να πάρουμε την EuroLeague".

Για τον Ματίας, όταν υπήρχαν φήμες, πηγαίναμε στην προπόνηση και μου έλεγε "μην έρθεις, γελώντας". Με τον Ματίας ήμασταν συγκάτοικοι στο Παγκόσμιο του 2019 και του είπα επίσης ότι έρχομαι».



Γ. Αγγελόπουλος: «Ο Φουρνιέ θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα μας»

Αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τον Φουρνιέ στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είμαστε περήφανοι για την άφιξη αυτού του παγκόσμιου αθλητή. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την άφιξή του. Η δήλωση του στο Βελιγράδι σήμαινε πολλά για τον οργανισμό του Ολυμπιακού και μάλιστα ύστερα από ήττα. Ότι αν ερχόταν ποτέ στην Ευρώπη θα ήταν για τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, αυτό χτίζουμε τόσα χρόνια. Τον ευχαριστούμε και τον καλωσορίζουμε».

Για τη δήλωση ότι είχε κλείσει το ρόστερ στην παρουσίαση του Βεζένκοβ: «Ο Παναγιώτης είχε πει ότι είχε κλείσει το ρόστερ και αυτή ήταν η απόφαση εκείνη τη στιγμή. Τότε παρουσιάστηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία. Ένας παίκτης παγκόσμιου βεληνεκούς να θέλει να έρθει μόνο στον Ολυμπιακό. Σε τέτοιες καταστάσεις και ευκαιρίες, παρόλο που το budget είχε κλείσει, έγινε τεράστια προσπάθεια για να έρθει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό για τα τουλάχιστον δύο επόμενα χρόνια».

«Έπαιξαν ρόλο τα 100 χρόνια, οι υπερβάσεις δεν μπορούν να γίνονται συνεχώς»

Για το αν έπαιξαν ρόλο τα 100 χρόνια: «Προφανώς και η συμπλήρωση των 100 χρόνων έπαιξε ρόλο στην απόφαση. Αυτές οι υπερβάσεις δεν μπορούν να γίνουν συνεχώς. Όλοι ξέρετε τους λόγους και τα δεδομένα. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά με συμβολισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και κάτι εύκολο. Θα πρέπει όλη η ομάδα να δουλεύει και να πετύχει τους στόχους».

Για την τοξικότητα από την άλλη πλευρά και αν έπαιξε ρόλο για αυτήν την μεταγραφή: «Η τοξικότητα είναι άσχημη για τον αθλητισμό και θα μπορούσε να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν οδηγεί σε επενδύσεις. Και τα 100 χρόνια να μην ήταν, σίγουρα θα γίνονταν κάποιες κινήσεις. Ήταν και οι συγκυρίες να βρεθεί κάποιος μεγάλος παίκτης και να θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό. Έχουμε προσπαθήσει και για άλλες κινήσεις που δεν έγιναν. Και πέρσι υπήρξαν μεγάλες επαφές που δεν είχαν αποτέλεσμα. Η τοξικότητα δεν βοήθησε, ελπίζουμε να σταματήσει. Και οι δύο ομάδες είναι καλές και οι φίλαθλοι να χαρούν μεγάλα ματς»

«Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο και έχει τρομακτικό πλεονέκτημα»

Για το γήπεδο: «Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Είναι κάτι το οποίο είναι εκτός λογικής. Το αναλύσαμε, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Οι συζητήσεις γίνονται 3.5 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο και έχει τρομακτικό πλεονέκτημα δεκάδων εκατομμυρίων. Και αύριο να το πάρει ο Ολυμπιακός θέλει μια διετία για να γίνουν κάποιες κινήσεις. Θα δείτε ήδη κάποιες αλλαγές ενώ θα γίνονται και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Νομίζω η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Λέτε ότι δεν πιέζουμε, κάποιοι βρίζουν. Δεν απειλούμε, δεν εκβιάζουμε, περιμένουμε να γίνει το δίκαιο και το σωστό έστω και με κάποια τρομακτική καθυστέρηση».

Π. Αγγελόπουλος: «Μπορεί ο Φουρνιέ να μας βοηθήσει για την κατάκτηση της Euroleague»

Από τη πλευρά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Θέλω να τον καλωσορίσω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει με τον Γιώργο. Ένας μπασκετμπολίστας παγκόσμιας κλάσης. Προσωπικότητα δυνατή. Έρχεται για να μας ενισχύσει και να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Από τις δηλώσεις που διάβασα έκανε αναφορά στον τελικό του 2010 στο Παρίσι όταν είχαμε χάσει από την Μπαρτσελόνα. Από τότε είχε δει την τρέλα του κόσμου. Τότε είχαμε 8.000 φιλάθλους. Το λέω γιατί η ομάδα έχει συνέχεια. Χτίζει το όνομά της, την αξία της, την ιστορία της και την κληρονομιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σύντομες. Έχουμε διαπραγματευτεί με πολύ μεγάλα ονόματα. Δεν ήρθαν όλοι. Τις διαπραγματεύσεις τις έκανε ο μάνατζέρ του, ο ίδιος ήταν ταπεινός και προτεραιότητά του ήταν να έρθει σε εμάς. Και αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο για το πώς προσεγγίσαμε τη μεταγραφή ώστε να τελειώσει σύντομα με το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την απόφαση του Φουρνιέ να παίξει στον Ολυμπιακό: «Μας γεμίζει με περηφάνεια και συνειδητοποιούμε τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Περνούν τα χρόνια αλλά αυτό που χτίζεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μένει. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Με αφορμή ότι χάσαμε σε φάιναλ φορ για 3η σερί σεζόν διαβάσαμε ένα σωρό πράγματα. Και ότι το πήρε ο Παναθηναϊκός που 12 χρόνια στην Ευρώπη δεν είχε κάποια σημαντική διάκριση. Συμφωνώ ότι μετρούν οι τίτλοι. Όμως εδώ ένας παίκτης όταν ηταν 16 χρονών είδε κάτι. Και το 2012 το είδε ξανά. Και ότι ένας παίκτης της δικής του κλάσης θέλει να έρθει σε εμάς, μας γεμίζει με περηφάνεια».

«Καλό το Madison αλλά αυτά που θα ζήσει στο ΣΕΦ δεν τα έχει ζήσει»

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Καλό το Madison αλλά αυτά που θα ζήσει στο ΣΕΦ δεν τα έχει ζήσει.

Για το γήπεδο: «Δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή. Από τότε που πήγαμε στον Ολυμπιακό χάνουμε χρήματα. Έχουμε 15 χρόνια τις μετοχές. Η σκέψη μας είναι να δυναμώνει πάντα η ομάδα και να γίνεται το καλύτερο δυνατό. Όταν το επιτρέπουν οι συγκυρίες κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Δεν επηρεάζει αυτό ότι δεν έχουμε δικό μας γήπεδο. Αν είχαμε θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Είμαστε και τη φετινή σεζόν αναγκασμένοι να παίξουμε σε περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού όταν ο αντίπαλός σου έχει 20 εκατομμύρια έσοδα. Όμως θα παλέψουμε. Γι' αυτό ήρθε αυτός ο παικταράς».

Για το αν θυμίζει Σπανούλη η περίπτωση του Φουρνιέ: «Δεν είναι μόνο οι Φουρνιέ και Σπανούλης υπερβάσεις. Ο Φουρνιέ αγωνιζόταν 12 χρόνια στο ΝΒΑ, ενώ ο Σπανούλης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και άλαλξε την ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πιστεύουμε ότι μπορεί να μας οδηγήσει στην κατάκτηση της Euroleague. Ναι, το πιστεύω».

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Δήμαρχος Τήλου: «Τι να κάνουμε, να πετάξουμε στη θάλασσα τα παιδιά;» λέει η Μαρία Καμμά για τη διάσωση 106 μεταναστών στο νησί

Πούτιν: Τι είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που κάνει στην Ευρώπη - Οι αποκαλύψεις από τους φακέλους του FBI

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε τα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί σε προβληματικές και άγονες περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr