Ισπανική κυβέρνηση για Βινίσιους: Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα μέρος του DNA μας

Η συνέντευξή του Βραζιλιάνου άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, μέσω της οποίας ζήτησε να μείνει η Ισπανία εκτός διοργανωτών του Μουντιάλ 2030 εφόσον συνεχιστούν οι ρατσιστικές επιθέσεις, προκάλεσε την αντίδραση των ισπανικών αρχών, με τον δήμαρχο Μαδρίτης και τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας να απαντάνε στις κατηγορίες του

Ο Βινίσιους έχει πέσει θύμα ρατσιστικών επιθέσεων πολλές φορές στα γήπεδα της Ισπανίας. Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης μιλώντας στο CNN δεν στάθηκε μόνο στα περιστατικά που έχει βιώσει, αλλά προχώρησε και στην σύσταση προς τη FIFA να  αφαιρέσει το Μουντιάλ από την Ισπανία εφόσον αυτά τα φαινόμενα συνεχιστούν και τις επόμενες σεζόν.

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στο Μαρόκο ενώ κάποια παιχνίδια θα γίνουν και στην Λατινική Αμερική αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από το πρώτο ιστορικά παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου (το 1930 στην Ουρουγουάη).


Η συνέντευξή του ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις στην Ισπανία με τον δήμαρχο Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες-Αλμέιδα, να είναι ο πρώτος που απάντησε, λέγοντας: «Ειλικρινά ελπίζω να πάρει πίσω τα λεγόμενά του. Όλοι μας ξέρουμε πως υπάρχουν επεισόδια ρατσιστικών επιθέσεων στην κοινωνία μας και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να λάβουν τέλος. Όμως είναι άδικο να λέει πως η Ισπανία ή η Μαδρίτη είναι ρατσιστική κοινωνία».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες του επιθετικούς της Ρεάλ τονίζοντας από την πλευρά του ότι: «ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA της χώρας μας. Το μόνο πράγμα που έχω να πω είναι ότι η αποτελεσματική και άμεση καταπολέμησή μας ενάντια σε κάθε συμπεριφορά που εισάγει διακρίσεις».

Ο Μαρλάσκα υπενθύμισε, επίσης, ότι έχει ήδη παρουσιαστεί το σχέδιο για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους, το οποίο έχει παρασχεθεί με περισσότερους πόρους και η συνεργασία έχει ενισχυθεί σημαντικά με την Εισαγγελία Εγκλημάτων Μίσους και Καταπολέμησης των Διακρίσεων:

«Στον τομέα του αθλητισμού ανησυχούμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη νέα οδηγία που εξέδωσε ο Υπουργός Ασφαλείας για να διευκρινιστεί περαιτέρω ο ρόλος του συντονιστή ασφαλείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr