Λαμίν Γιαμάλ: Έγινε ο νεότερος υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ

Ο νεαρός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κορυφαίους της χρονιάς και μίλησε στην εφημερίδα L' Èquipe για τα παιδικά του χρόνια, τη Μπαρτσελόνα, αλλά και για την σύγκριση με τον Μέσι

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» χάρη στην εξαιρετική σεζόν που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Ισπανία.



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα «L'Èquipe», αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια λέγοντας: «Πάντα πήγαινα παντού με την μπάλα μου. Την έπαιρνα στο σχολείο και την έκρυβα στην τάξη γιατί η δασκάλα δεν με άφηνε να το κρατήσω. Έπαιζα με τα σκυλιά, πάντα έτρεχα μαζί τους: το να παίξεις εναντίον ενός σκύλου είναι το πιο δύσκολο πράγμα».

Ο Γιαμάλ μίλησε επίσης για τα είδωλά του και τις πρώτες του ποδοσφαιρικές αναμνήσεις: «Ο Νεϊμάρ όταν ήταν στη Σάντος, προφανώς ο Μέσι, η Βίγια, όλη αυτή η Μπαρτσελόνα. Ήταν οι πρώτοι αγώνες που είδα και οι πρώτες μου ποδοσφαιρικές αναμνήσεις. Παίζοντας στο δρόμο, ένας εναντίον ενός , αυτό με βοήθησε να ξεπεράσω τον φόβο να αντιμετωπίσω τους ηλικιωμένους. Εκείνοι ήταν 20 και εγώ 11».

Θυμήθηκε επίσης την παρθενική του προπόνηση με την πρώτη ομάδα: «Η Μπαρτσελόνα είναι ο σύλλογος που διαχειρίζεται καλύτερα τους παίκτες. Ντρεπόμουν την πρώτη μέρα που μπήκα στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, ήμουν πολύ νευρικός. Σιγά σιγά έχασα αυτή την αίσθηση της ντροπής και στο ντεμπούτο μου δεν είχα, ήμουν νευρικός».

Σχετικά με τη σύγκριση με τον Μέσι είπε: «Είμαι ένας τύπος που δεν του αρέσει να χαλαρώνει αλλά ούτε και να υπερβάλλει. Καλύτερα να μην δίνω σημασία στη σύγκριση, ακόμα κι αν δεν με ενοχλεί. Αν σε συγκρίνουν στον καλύτερο παίκτη στην ιστορία, είσαι στο σωστό δρόμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr