Europa League: Γιατί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν θα έχουν τις χειμερινές τους μεταγραφές στη League Phase

Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα μπορεί να αλλάξει μετά τη League Phase του Europa League που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιανουαρίου

Τις λίστες τους με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσουν στις League Phase των ευρωπαϊκών τους διοργανώσεων, δήλωσαν πρόσφατα στην UEFA οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. 

Μόνο που με τις αλλαγές στη δομή των Ευρωπαϊκών κυπέλλων προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα για τους δύο εκπροσώπους μας στο Europa League (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός), αφού ο όμιλος του τουρνουά τους δεν ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο όπως του Conference που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, αλλά τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα οι δύο τελευταίες αγωνιστικές τοτυ League Phase του Europa League διεξάγονται στις 23 και 30 του Ιανουαρίου, σε αντίθεση με του Conferennce όπου η δική του αντίστοιχη αυλαία θα... πέσει στις 19 Δεκεμβρίου.

Θα έχουν το δικαίωμα λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» και ο «δικέφαλος» εφόσον αποκτήσουν έναν ή και περισσότερους παίκτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (που ξεκινά και επίσημα την 1η Ιανουαρίου) να τους χρησιμοποιήσουν στα συγκεκριμένα παιχνίδια ή επίσης σε περίπτωση που αποχωρήσει κάποιος εκ των ποδοσφαιριστών που έχουν δηλώσει στη λίστα τους να τον αντικαταστήσουν;

Η απάντηση είναι αρνητική και οι λίστες δύναται να τροποποιηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του League Phase.

Ετσι όποιος ποδοσφαιριστής αποκητθεί από τις δύο ελληνικές ομάδες θα είναι διαθέσιμος (όσον αφορά το Europa League) από την έναρξη των νοκ άουτ και έπειτα, ενώ σε περίπτωση που αποχωρήσει ο οποιοσδήποτε από όσους έχουν δηλώσει, απλά θα έχουν μία λιγότερη επιλογή για τα δύο τελευταία ματς του League Phase.

Εννοείται πως κάτι ανάλογο ισχύει και για όσους έρθουν ή φύγουν από σήμερα και μέχρι το φινάλε της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου (30/9 συμπεριλαμβανομένης της έξτρα περιόδου για τους free agent).

Θυμίζουμε πως αντίστοιχες απορίες δεν υπήρχαν παλαιότερα, αφού μέχρι πέρσι που ίσχυε διαφορετικό format, η φάση των ομίλων (αντίστοιχη με το League Phase που ισχύει από φέτος) ολοκληρώνονταν πριν τις 31 Δεκεμβρίου του κάθε έτους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr