Άλεξ Μόργκαν: Η σπουδαία Αμερικανίδα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Άλεξ Μόργκαν: Η σπουδαία Αμερικανίδα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Η 35χρονη αρχισκόρερ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ αποσύρεται μετά από μια τρομερή καριέρα που κράτησε τρεις δεκαετίες

alex-morgan-arthrou-01
Η Άλεξ Μόργκαν είναι δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μία από τις κορυφαίες σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ. Όλα τα ωραία όμως ένα τέλος και σήμερα (5/9) η διεθνής ποδοσφαιρίστρια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η Μόργκαν, η οποία επίσης αποκάλυψε ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, θα παίξει τον τελευταίο της επαγγελματικό αγώνα την Κυριακή, όταν η Σαν Ντιέγκο Γουέιβ θα φιλοξενήσει τη Νορθ Καρολίνα Κούρατζ.

«Θα μπω κατευθείαν στο νόημα. Αποσύρομαι», είπε η Μόργκαν, σε ένα βίντεο στο X. «Έχω τόση σαφήνεια σχετικά με αυτήν την απόφαση και είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ επιτέλους να σας το πω. Έχει περάσει πολύς καιρός και αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Αλλά στις αρχές του 2024 ένιωσα στην καρδιά και την ψυχή μου ότι αυτή ήταν η τελευταία σεζόν που θα έπαιζα ποδόσφαιρο.»

Κλείσιμο

Η 35χρονη ξεκίνησε στην εθνική ομάδα το 2009 και έγινε μια από τις πιο διάσημες παίκτριες στον κόσμο λόγω της προσωπικότητάς της και της δουλειάς της εκτός γηπέδου για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την ισότητα στον αθλητισμό.

Η αρχηγός της Εθνικής Αμερικής, η οποία τερμάτισε δύο φορές δεύτερη στην ψηφοφορία για την Καλύτερη Γυναικεία Παίκτρια της FIFA, ολοκλήρωσε τη διεθνή καριέρα της με 123 γκολ, στην πέμπτη όλων των εποχών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, η Μόργκαν σκόραρε, λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι, με κεφαλιά στο 123ο λεπτό για να εξασφαλίσει τη νίκη με 4-3 στον ημιτελικό επί του Καναδά στην πορεία προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ένας από τους τελευταίους κρίκους της μεγάλης δυναστείας της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, η Μόργκαν έμεινε εκτός ομάδας που κέρδισε το χρυσό στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Το ποδόσφαιρο είναι μέρος του εαυτού μου για 30 χρόνια και ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που αγάπησα ποτέ και έδωσα τα πάντα σε αυτό το άθλημα και αυτό που πήρα σε αντάλλαγμα ήταν περισσότερα από όσα θα μπορούσα να είχα ποτέ ονειρευτεί», είπε και συνέχισε: «Η επιτυχία για μένα ορίζεται στο να μην τα παρατάς ποτέ και να τα δίνεις όλα και έκανα ακριβώς αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης