Γκαβέλας: Πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι ένα τίποτα και να ξεκινάς ξανά από το μηδέν

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης των 100μ σημείωσε ότι είναι υπέροχο να ακούει τον Εθνικό Ύμνο

Ο Νάσος Γκαβέλας έγραψε ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ (T11) κάτι που είχε κάνει και το 2020 στο Τόκιο. 

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης που συγκλόνισε τους Έλληνες με την αγωνιστική του παρουσία αλλά και με την απάντηση που έδωσε σε εκείνους που τον αμφισβήτησαν μίλησε για το Τόκιο και το Παρίσι, για τον οδηγό του αλλά και για την φιλοσοφία του γύρω από τη ζωή και τον αθλητισμό. 




«Το συναίσθημα που νιώθω αυτή την στιγμή είναι ανακούφιση. Το μετάλλιο είναι πολύ όμορφο, βαρύ και δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ίσως επειδή δεν το σκεφτόμουν ότι ερχόμουν ως κάτοχος του τίτλου από το Τόκιο. Η σκληρή δουλειά θέλω πάρα πολύ να συνεχιστεί χωρίς να υπάρχουν απώλειες από δεξιά και αριστερά. Το μετάλλιο είναι βαρύ και συναισθηματικά αλλά και υλικά, είναι δηλαδή ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Στο Τόκιο ήμουν πιο μικρός και πιο ψαρωμένος, αλλά τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Σε αυτή την κατάσταση είσαι πιο συνειδητοποιημένος, ξέρεις ποια είναι η διαδικασία και πως κυλούν τα πράγματα. Μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Δεν είχα καμία πίεση ως κάτοχος του τίτλου. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι ένα τίποτα και ξεκινάς ξανά από το μηδέν. Πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά και να είσαι προσηλωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνεις.

Ήταν υπέροχο να ακούω για ακόμα μια φορά τον Εθνικό ύμνο. Είναι μοναδικό το συναίσθημα και συγκινήθηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα δίπλα μου έναν άνθρωπο τόσο καλό και τον ακούσαμε μαζί. Μπορεί να μην πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που τόσο πολύ ήθελε και δούλεψε για αυτό, αλλά πήρε το χρυσό Παραολυμπιακό του μετάλλιο. Δούλεψα όσο περισσότερο μπορούσα και πήρε και εκείνος μετάλλιο. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ μέσα μου και ας μην του το είχα πει. Καμία φορά είναι καλό να μην λέμε κάποια πράγματα αλλά να τα δείχνουμε με τις πράξεις μας.

Ο Γιάννης είναι ένας πάρα πολύ καλός αθλητής και αυτό μέτρησε. Το ότι έχει τόσο μεγάλη εμπειρία και ότι ήξερε να διαχειριστεί την παραμικρή κατάσταση αντέδρασε με τέτοιο τρόπο που άλλος δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνε. Φαινόταν ότι το επίπεδο του είναι υψηλό και τώρα φάνηκε ακόμα ψηλότερο. Ήταν θέμα χρόνου να πάρει και εκείνος ένα σημαντικό μετάλλιο» είπε ο Νάσος Γκαβέλας. 

Ο οδηγός του Γιάννης Νυφαντόπουλος επεσήμανε: «Αν έλεγα ότι μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα αυτό το μετάλλιο περασμένο στο στήθος μου πριν μερικούς μήνες θα ήμουν ψεύτης. Όμως βλέπουμε ότι πράγματα που δεν τα περιμένουν καμία φορά συμβαίνουν.

Με τον Νάσο ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό μαζί και ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα στην αρχή γιατί ήταν πολύ λίγος ο χρόνος. Παρ’ όλα αυτά πιστεύαμε από την αρχή ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν δουλεύεις με έναν αθλητή στο επίπεδο του Νάσου πρέπει να στοχεύεις ψηλά. Στόχος ήταν μόνο η κορυφή. Να φτάσουμε στο Παρίσι και ο Νάσος να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Τελικά πήγαν όλα περίφημα και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν. Έκανε μεγάλη προσπάθεια και δεν ήταν καθόλου εύκολο για αυτόν, καθώς έχασε τον συνοδό του από τραυματισμό και του στοίχισε πάρα πολύ».

Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr