Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Έχουμε το υλικό για την υπέρβαση, θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φέρει κάτι που λείπει 10 χρόνια

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Έχουμε το υλικό για την υπέρβαση, θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φέρει κάτι που λείπει 10 χρόνια

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τις πρώτες του ημέρες στην Εθνική Ελλάδας και τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά από το Μουντιάλ του 2014  

6302221
Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το Σάβατο (7/9) τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα του League B του Nations League.

Ο προποντής της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (6/9) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους που έχει η ομάδα, αλλά και στα πρώτα του συναισθήματα που κάθεται στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Για τα πρώτα του συναισθήματα και τις πρώτες μέρες στην ομάδα: «Να σας πω, είναι μία εθνική με αρκετά νέα παιδιά. Είναι μία ομάδα που μπορεί να δώσει υποσχέσεις και να αλλάξει τα πράγματα που έχει μπροστά της. Ζούσα έντονα τις τελευταίες ημέρες μαζί τους και ήθελα να τους βοηθήσω να φέρουν κάτι που λείπει εδώ και 10 χρόνια.

Όλα τα παιδιά τις ΕΠΟ πέραν του staff, είναι μία ευκαιρία να τα ευχαριστήσω. Δουλέψαν μαζί μας στην οργάνωση της προετοιμασίας. Τους ευχαριστώ γιατί πέρασαν και περνάνε μαζί μας πολλές ώρες, βοηθώντας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον κ. Σπανό, για τις εγκαταστάσεις που μας παραχωρήθηκαν από τη Δευτέρα, αλλά και τον κ. Αγγελόπουλο που ήταν μαζί μας για να μας βοηθήσει αν χρειαστούμε κάτι. Οι συνθήκες πίσω από την ομάδα ήταν σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε αυτό δικαιούνται και οι παίκτες που βρίσκονται εδώ για να παλέψουν για τη χώρα τους».

Για τους παίκτες: «Είναι καλοί όλοι οι παίκτες και έχουν μέλλον. Εγώ σαν προπονητής πρέπει να βρω τον τρόπο παιχνιδιού και να εκμεταλλευτώ τις αρετές που έχω. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μου. Ξέρετε, όταν δουλεύεις μαζί τους τους γνωρίζεις λίγο καλύτερα. Τα ματς παίζουν σημαντικό ρόλο. Απλά δεν δουλεύω μαζί τους κάθε εβδομάδα. Έχουμε σε όλες τις θέσεις καλούς ποδοσφαιριστές.»

Για το τι πρέπει να έχει εθνική: «Το επίπεδο των εθνικών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί κάθε χώρα εκπροσωπεί κάτι. Εμείς έχουμε τρεις αντιπάλους που τις χαρακτηρίζει η πειθαρχία. Η Φινλανδία είναι σίγουρα σε ένα καλό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι σοβαρός αντίπαλος. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε.

Κλείσιμο
Η νίκη θα είναι μία τόνωση για τους παίκτες. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή, κατοχή της μπάλας. Δεν θα είναι εύκολο αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Είναι μία καινούργια αρχή. Για να ολοκληρωθούν σαν ποδοσφαιριστές χρειάζονται και μία επιτυχία με την εθνική. Η μεγάλη διοργάνωση μένει για πάντα. Είμαι υπεύθυνος για να τους βοηθήσω να φτάσουν εκεί».

Για την ενδεκάδα με την Φιλανδία: «Οι συζητήσεις αφορούσαν γνωριμία. Μετά το καλοκαίρι ξεκίνησαν οι πρώτες αγωνιστικές και υπάρχουν θέματα όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας».

Για τον αντίπαλο: «Πάντα προσαρμόζουμε το παιχνίδι μας στον αντίπαλο. Θα προσπαθήσω να φτιάξω την ενδεκάδα με βάση τις ανάγκες που έχουμε. Τον αντίπαλο τον έχουμε αναλύσει, τον ξέρουμε καλά. Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που να έχει το ελληνικό στοιχείο. Με ταπεραμέντο και εγωϊσμό. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω».

Για τον κόσμο: «Ξέρω πολύ καλά το ελληνικό κοινό. Ξέρω τι προσφέρει και τι θέλει. Εμείς είμαστε σε θέση που πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Μία υπέρβαση. Είναι αρκετά τα 10 χρόνια και χάνεται το ενδιαφέρον αν δεν υπάρχει επιτυχία. Αν καταφέρουμε να κάνουμε μία υπέρβαση ο κόσμος θα ανταποκριθεί πλήρως».

Πηγή: www.monobala.gr

Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης