Πρίντεζης: Στην οροφή του ΣΕΦ η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο15 - Βίντεο, φωτογραφίες

Ο Γιώργος Πρίντεζης πάτησε το κουμπί για να ανέβει η φανέλα μαζί με τις γυναίκες της ζωής του - «Νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών χάρη στην αγάπη σας» - Τον τίμησαν μεταξύ άλλων οι Σπανούλης, Τόμιτς, Γιαννάκης, Παπαλουκάς, Σφαιρόπουλος, Μποντιρόγκα

Στον ουρανό του ΣΕΦ ανέβηκε το βράδυ της Παρασκευής η φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη.

Το Νο15 τοποθετήθηκε δίπλα στο Νο7 του Βασίλη Σπανούλη και κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα μπορεί να επιλέξει πλέον αυτό το νούμερο.



Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο εμβληματικός αρχηγός των Πειραιωτών που αποσύρθηκε το 2022, συγκινήθηκε, δάκρυσε και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ ενώ ακούγονταν το σύνθημα «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα». 










Ο άνθρωπος που πήγε στα 15 του στον Ολυμπιακό και έφυγε δις πρωταθλητής Ευρώπης δήλωσε ότι «νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών χάρη στην αγάπη σας» και κάλεσε τις γυναίκες της ζωής του στο παρκέ για να πατήσουν όλοι μαζί το κουμπί για να ανέβει η φανέλα. 

Η μητέρα Χρύσα, η σύζυγος Στέλλα και μια από τις δύο κόρες ήταν εκεί το πάτησαν. Ο Γιώργος είχε δακρύσει και δεν κοίταζε καν τη φανέλα ν' ανεβαίνει. Θυμήθηκε και τον πατέρα του που έχασε και δεν είναι εκεί σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της ζωής του.

Πέρασε από το μυαλό του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έχει φύγει από τη ζωή, έφερε πάλι την σκηνή με το «πεταχτάρι» το σουτ που χάρισε το 2012 το ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό στην Πόλη στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. 



Στο ΣΕΦ στην γιορτή που διοργάνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Γιώργο Πρίντεζη ήταν η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μίλαν Τόμιτς, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Πέρο Άντιτς, ο Σοφοκλής Σχορτιανίτης και άλλοι. 

Εκεί ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και φυσικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Περισσότεροι από 15.000 φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Γιώργο Πρίντεζη ενώ ζήτησαν από την σημερινή ομάδα να φέρει το 2025 την Ευρωλίγκα. 



Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για τον Γιώργο Πρίντεζη και το ήθος του ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος οι οποίοι του χάρισαν και ένα τεράστιο κάδρο με κολάζ φωτογραφιών του Συριανού άσου από τα 15 του χρόνια έως και την ώρα της απόσυρσής του από τον Ολυμπιακό. 



Εκεί ήταν και ο σολίστ του μπουζουκιού Μιχάλης Παούρης για να παίξει την «Φραγκοσυριανή», λόγω της καταγωγής του Πρίντεζη από τη Σύρο. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Δώρα Παντέλη, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και ο Θανάσης Βισκαδουράκης. 



Πρίντεζης: Νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών με την αγάπη σας

Ο Γιώργος Πρίντεζης το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς αναφέρθηκε στην τιμή που του γίνεται από τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στον κόσμο και στους ανθρώπους που σημάδεψαν την καριέρα του και ήταν στο ΣΕΦ. 



«Σήμερα νιώθω πολύ τυχερός γιατί νιώθω σαν να παρακολουθώ τον επικήδειό μου. Η αλήθεια ειναι ότι τα συναισθήματα είναι πολύ ιδιαίτερα και δεν εκφράζονται με λόγια. Θυμάμαι σαν τώρα, ήταν 3 Αυγούστου 2000 και το δέος που ένιωθα. Παίκτες που είχα αφίσα στο δωμάτιό μου όπως ο Ρίβερς, ο Ράτζα, ο Μίλαν, ήταν συμπαίκτες μου. Καθόμουν και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω που βρισκόμουν. Ο κόσμος βλέπει ένα δίωρο. Τα συναισθήματα που συναισθήματα που νιώθουμε μεταξύ μας είναι πάρα πολλά. Πολλαπλάσια απ' όσα μέσα σ' έναν αγώνα και στην καθημερινότητα και την καθημερινή τριβή. Είναι από τα πράγματα που μένουν μαζί με την αγάπη του κόσμου. Περισσότερο από τίτλους οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μετράνε. Η αγάπη, ο σεβασμός είναι πάνω απ' οτιδήποτε άλλο» είπε αρχικά ο Πρίντεζης και συνέχισε:



«Όταν πρωτοήρθα εδώ μετά πανηγύριζα με άλλους πέντε συμμαθητές μου επειδή φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ηταν το όνειρό μου. Ήμουν τυχερός που γαλουχήθηκα με εκείνη την φουρνιά, με τον Τόμιτς, τον Τάρπλεϊ, τον Σιγάλα, τον Ιωαννίδη. Μου έμεινε ο συναισθηματισμός και πάντα ήθελα να μένω εδώ. Δεν ήθελα να φύγω. Είμαι τυχερός γιατί συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές και παίκτες. Είχαμε παίκτη που δεν θυμάμαι καν το όνομά του, μου έλεγε ο Πρόεδρος 'πρέπει να τον πάρουμε'. Ήθελαν να κάνουν την ομάδα πάλι πρώτη. Θυμάμαι την δίψα τους. Θυμάμαι την συνεργασία με τον κόουτς στη Λάρισα, με είχε βοηθήσει πάρα πολύ.»

Για τον Παπανικολάου: «Τον αγαπάω πάρα πολύ τον Παπανικολάου, είστε τυχεροί που είναι αρχηγός της ομάδας. Σας το λέω με όλη μου την καρδιά.

Για τον Σπανούλη: «Ο Μπιλάρας είναι ο μπασκετικός αδελφός μου. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος, ισχύει ότι με έπρηζε μπασκετικά και εγώ τον απέφευγα, ίσως γι' αυτό να ταιριάξαμε. Περνούσαμε πάρα πολύ ωραία»

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Με τον coach Σφαιρόπουλο είχα έρθει πιο κοντά, αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα, πετύχαμε πολλά, τρυπούσαμε το ταβάνι μας, πήγαμε σε δύο τελικούς και θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει έναν. Βελτιώθηκα πάρα πολύ μαζί του. ».

Για τον Μίλαν Τομιτς: «Και με τον Τόμιτς, έχουμε περάσει τα πάντα. Τον είχα συμπαίκτη, προπονητή, βοηθό προπονητή, πρόεδρο, πήγαινε και μας έπαιρνε νερά όταν η ομάδα ήταν σε μεταβατικό στάδιο. Αυτός κι αν είναι ψυχάρα. Συγχωρέστε με αν μακρυγορώ. Θα ήμουν χαρούμενος αν ήταν εδώ ο Ντούντα, με πίστεψε και με βοήθησε πάρα πολύ. Πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό, μακάρι να ήταν μαζί μας τώρα.»



«Ακολούθησα το ένστικτό μου»

Και κατέληξε κάνοντας ειδική αναφορά στην οικογένειά του: «Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν τι νιώθω γι' αυτούς, το γνωρίζουν με πράξεις. Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και ήρθατε εδώ, μέσα στη ζέστη. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό γι' αυτή τη βραδιά που δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Μακάρι να εμπνεύσουμε το κάθε παιδί να μην τα παρατάει ποτέ, να συνεχίζει να δουλεύει. Τα παιδιά μεγαλώνοντας αλλάζουν αρχές, τα θεωρούν πιο δύσκολα και τα παρατούν.

Σε όλες τις δουλειές χρειάζεται περισσότερη πίστη. Να παλεύεις, να επιμένεις και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Εγώ είχα ανθρώπους που με αγαπούσαν, που είναι ακόμα δίπλα μου, που με κρατούσαν προσγειωμένο. Ξεχωριστή μνεία στον μάνατζέρ μου, τον Γιώργο Δημητρόπουλο. Ήμουν πολύ τυχερός γιατί με τους κοντινούς μου ανθρώπους, πάντα με έναν μαγικό τρόπο με είχαν αφοσιωμένο, ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Πάντα μετά από πολύ καλά παιχνίδια μου έλεγε ότι δεν ήμουν πολύ καλός. Είχα την οικογένειά μου, αυτόν τον άνθρωπο, την Στελλάρα, στα δύσκολα.

Την Χρύσα, εντάξει... Οι γονείς πρέπει να είναι πάντα εκεί, να στηρίζουν, να λένε τα καλά και τα κακά, με γνώμονα την αγάπη και την λογική και τον σεβασμό. Ο πατέρας μου δεν με έβλεπε σαν μπασκετμπολίστα, αλλά σαν παιδί με το ποδήλατο, το απλό παιδί που ήμουν. Έρχονταν στιγμές που έπρεπε να μιλήσω για νέο συμβόλαιο, μου έλεγαν κάποιοι να σκεφτώ κάτι άλλο, να δω κάτι άλλο, να κοστολογήσω αλλιώς τα πράγματα. Ακολουθούσα το ένστικτό μου, νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών χάρη στην αγάπη σας».




Αδερφοί Αγγελόπουλοι για Πρίντεζη: «Περάσαμε πολλά μαζί, άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού»

Οι ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν για τον Γιώργο Πρίντεζη και θυμήθηκαν μεγάλες στιγμές του άλλοτε αρχηγού των «ερυθρόλευκων». 



Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την προσφορά του Πρίντεζη στον Ολυμπιακό αλλά και τη δική μας ιστορία τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον. Για εμένα Πρίντεζης σημαίνει ψυχή, αφοσίωση, σκληρή δουλειά και διάρκεια στον χρόνο. Έκανε μια μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό και ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Περάσαμε πολλά μαζί. Του εύχομαι τα καλύτερα και να μείνει για πάντα στον Ολυμπιακό».

Γιωργος Αγγελόπουλος: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτό το καλάθι το 2012 άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Ήταν ο,τι καλύτερο υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Εγώ μπήκα μέσα, νόμιζα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Δεν άκουγα, ήμουν σε άλλη κατάσταση. Από τότε άλλαξαν όλα. Άλλαξε η ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν ήταν όμως η μόνη μεγάλη στιγμή που ζήσαμε με τον Γιώργο. Δεν θα ξεχάσω το τρίποντο το 2015 με τη Μπαρτσελονα που χοροπηδούσαμε όλοι μαζί. Αυτό δείχνει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τύχη. Τέλος μια πολύ μεγάλη στιγμή που δεν ήταν καλάθι του Γιώργου άλλα το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Τη στιγμή που πήρε τη μπάλα ο Βασίλης, αγκαλιαστήκαμε με τον Γιώργο και περιμέναμε και έγινε αυτό που έγινε. Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ».




Σφαιρόπουλος: «Ήρθε και μου είπε "κόουτς θα παίξω", την ημέρα που πέθανε ο πατέρας του»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ένας από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας τους στον Ολυμπιακό. Για αυτό τον λόγο βρέθηκε στο ΣΕΦ και μίλησε για την πιο δυνατή στιγμή που είχαν οι δύο τους κατά τη διάρκεια της κοινής θητείας τους στους «ερυθρόλευκους».

«Ο Γιώργος έβαλε το τρίποντο με τη Μπαρτσελόνα, αλλά η πιο δυνατή στιγμή μας είναι άλλη. Έχουμε αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τον Ιούνιο του 2016, πριν από τους τελικούς και 7 το πρωί χτυπάει το σταθερό. Κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Ο γιατρός της ομάδας μου ανακοίνωσε ότι έφυγε ο πατέρας του Γιώργου. Με ρώτησε αν μπορούσε να έρθει η μητέρα του να του το ανακοινώσει και είπα ασφαλώς ότι έπρεπε να έρθει.

Ήρθε η μητέρα του, τους άφησα να μιλήσουν και μετά κατέβηκα, μίλησα μαζί τους. Ήταν δύσκολες στιγμές. Και τότε του είπα ότι επειδή είχαμε τον πρώτο τελικό, πως εκείνος θα αποφάσιζε αν θα παίξει. Του είπα να το σκεφτεί και μετά από την πρωινή προπόνηση ήρθε και μου είπε "κόουτς θα παίξω".

Αυτό δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του. Τότε βγήκε το "Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα". Εκείνο το βράδυ όλο το γήπεδο φώναζε αυτό το σύνθημα. Έπαιξε για να βοηθήσει την ομάδα. Χάσαμε το πρώτο ματς, κάναμε μπρέικ και πήραμε το πρωτάθλημα με το τρίποντο του Βασίλη. Αυτή ήταν η πιο δυνατή στιγμή μου με τον Γιώργο» είπε ο κόουτς του Ερυθρού Αστέρα. 



Σπανούλης: «Τυχερός που πέτυχε το καλάθι στον τελικό της Πόλης γιατί δεν θα έπαιρνε ξανά πάσα από εμένα»

Ο «διόσκουρος» του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό και αμφότεροι εμβληματικοί αρχηγοί των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

«Καταρχάς συγχαρητήρια στους προέδρους που τιμούν την ιστορία του συλλόγου, συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού που τιμάει αθλητές όπως ο Γιώργος και γέμισε το γήπεδο. Γι' αυτόν μπορώ να μιλάω άπειρες ώρες και μέρες, έχουμε ζήσει τόσα πολλά για δέκα χρόνια. Έχουμε ζήσει τόσα πολλά όλα αυτά τα 10 χρόνια. Είναι τυχερός που έβαλε το καλάθι στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν θα έπαιρνε ξανά πάσα από εμένα. Μπράβο Γιώργο, μας έσωσες! Εκπληκτικός παίκτης που ήξερε να ηγηθεί στο γήπεδο με τον δικό του τρόπο. Σπάνια βγαίνει στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ήταν ένα ξεχωριστό ταίρι για εμένα το γήπεδο» ήταν τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος συνέχισε:



«Με μια ματιά, ένα κλείσιμο του ματιού, μπορούσα να τον βρω στο γήπεδο. Αυτά που έχουμε περάσει με τον Γιώργο θα τα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου. Ευλογημένος για αυτά που κάναμε και πετύχαμε. Ακόμα πιο πολύ για τις τις στεναχώριες μας. Για τις αμέτρητες ώρες που τον έχω πρήξει καθώς τον κρατούσα στα αποδυτήρια 'η που του μιλούσα με τις ώρες στο τηλέφωνο. Είναι ευλογημένος και είμαι ευλογημένος που τον είχα δίπλα μου στον Ολυμπιακό».

Παπανικολάου: «Δεν θα άλλαζα τίποτα στον Πρίντεζη παρά μόνο το... μαλλί του»

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας για τον άλλοτε συμπαίκτη του, Γιώργο Πρίντεζη, μίλησε για τον χαρακτήρα του αλλά και για τα όσα έχουν ζήσει μαζί.

«Ο Γιώργος είναι ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή μου, όχι στην καριέρα μου. Μου έδειξε τον δρόμο σε πολλά πράγματα, τα περισσότερα για τη ζωή, όχι για το μπάσκετ. Είναι άνθρωπος αληθινός, με καρδιά τόσο μεγάλη.

Θέλει ανθρώπους, φίλους, για να μοιράζεται αυτό που έχει στην καρδιά του, γιατί είναι τόσο μεγάλο που καλύπτει και Καραϊσκάκη και ΣΕΦ. Δεν θα άλλαζα τίποτα στον Πρίντεζη παρά μόνο το... μαλλί του. Σε ευχαριστώ για τα όσα μου έχεις προσφέρει, τα οποία δεν μετριούνται», είπε. 



Μπαρτζώκας: «Το Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα ειναι φτιαγμένο γι' αυτόν τον άνθρωπο»

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής εκδήλωσης για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο προπονητής του Ολυμπιακού, είπε χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον κάθε φορά που μπορούσε γιατί ο κόσμος των «ερυθρολεύκων» του ζητούσε το... ευρωπαϊκό τρόπαιο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους είναι εδώ σε αυτή τη μεγάλη μέρα για να τιμήσουν τον Γιώργο και τον Θρύλο. Είναι μεγάλη μέρα για τον Θρύλο μας να τιμάει τέτοιους αθλητές σε μια φανταστική συγκυρία καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια παό την ίδρυση του Ολυμπιακού μας. Εϊναι μεγάλη στιγμή και έτσι το αντιμετωπίζω. Όσον αφορά αυτά που διέκρινα στον Γιώργο; Δεν έχει σημασία τι αθλητική δραστηριότητα έχει ένας παίκτης και τί δεξιότητες. Το σημαντικό είναι ο χαρακτήρας του για να φτάσεις σε μια διάρκεια 15 χρόνων να φοράς αυτή τη φανέλα».

Και συνέχισε: «Είναι δύσκολη και βαριά η φανέλα του Θρύλου. Σημαίνει είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Έχεις τον σεβασμό μου και την αγάπη μου. Το Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα είναι φτιαγμένο γι' αυτόν τον άνθρωπο».



Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τόνισε: «Είμαι υπερήφανος που είχα την ευκαιρία να είμαι συναθλητής του Γιώργου Πρίντεζη. Από 15 χρόνων ήμασταν μαζί στις εθνικές ομάδες και χαίρομαι πολύ για εκείνον».

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, είπε για τον Πρίντεζη: «Τεράστιος παίκτης αλλά και τεράστιος άνθρωπος. Πέρασε πολλά και σε προσωπικό επίπεδο και κάθε φορά έβγαινε πιο δυνατός από τις δυσκολίες. Ήταν η χαρά των συμπαικτών του. Αξίζει όλο αυτό και να το απολαύσει».

Ο Πέρο Άντιτς θυμήθηκε: «Υπάρχουν ιστορίες που δεν μπορώ να σας πω. Είναι για τα αποδυτήρια. Είμαι υπερήφανος που ήμουν συμπαίκτης του και που στην προπόνηση αντιμετώπιζα έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του».

Ο Μίλαν Τόμιτς θυμήθηκε: «Με τον Γιώργο συνεργαστήκαμε όταν ήταν 15 ετών. Και μείναμε φίλοι για άλλα 20 χρόνια. Αμφισβητήθηκε, δεν τα παράτησε ποτέ, πήγε στη Λάρισα και γύρισε, πήγε στη Μάλαγα και γύρισε. Είσαι παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Σε ευχαριστούμε πολύ».





Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr