Στέφανος Τσιτσιπάς - L' Equipe: «Η σκοτεινή πλευρά του προέρχεται από τον πατέρα του, η μητέρα του τον γέμιζε ενοχές»

Στέφανος Τσιτσιπάς - L' Equipe: «Η σκοτεινή πλευρά του προέρχεται από τον πατέρα του, η μητέρα του τον γέμιζε ενοχές»

Ο Ζερόμ Μπιανκί μίλησε στην «Equipe» για την τοξική σχέση του Έλληνα τενίστα με τους γονείς του - «Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει μέσα σε αυτό το περιβάλλον»

tsitsipas-with-father-m
Αποκαλυπτικό για τις σχέσεις του Στέφανου Τσιτσιπά με τον πατέρα του, Απόστολο, είναι ένα δημοσίευμα της φημισμένης γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe», με ημερομηνία 23 Αυγούστου, αποσπάσματα του οποίου ωστόσο βλέπουν εδώ και μόλις λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

equipe_tsitsipas


Το σχετικό ρεπορτάζ αναζητά τα αίτια πίσω από τον τερματισμό της συνεργασίας του σπουδαίου Έλληνα τενίστα με τον πατέρα του, ο οποίος, μετά τον τελευταίο τους τσακωμό στα κορτ (στο πρόσφατο τουρνουά του Μόντρεαλ) και το ξέσπασμα του Στέφανου, για πολλοστή φορά, με ένταση και ύβρεις, δεν βρίσκεται πια στο πλευρό του ως προπονητής του.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις, στη γαλλική εφημερίδα, του Ζερόμ Μπιανκί, ο οποίος υπήρξε φυσιοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά επί σειρά ετών και δείχνει να γνωρίζει, σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα, πολλά στοιχεία για την «τοξική», όπως την περιγράφει, σχέση του Έλληνα πρωταθλητή με τον πατέρα του. Επί της ουσίας, ο Μπιανκί επιρρίπτει στον Απόστολο Τσιτσιπά την ευθύνη για την αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Στέφανος, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είχε μέχρι σήμερα την αγωνιστική εξέλιξη που όλοι θα περίμεναν, αφότου κατάφερε να φτάσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.



«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλυσε τη συνεργασία με τον πατέρα και προπονητή του μετά από μια ακόμη σύγκρουση στο γήπεδο του Μόντρεαλ. Ήρθε επιτέλους η ώρα της απελευθέρωσης για τον καλύτερο Έλληνα τενίστα της ιστορίας; Ένα είναι σίγουρο, στα 26 του δεν έχει χρόνο για χάσιμο» γράφει η «Equipe», «αν θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να κερδίσει ένα τουρνουά Grand Slam».

Στη συνέχεια, παραθέτει τις δηλώσεις του Μπιανκί, ο οποίος... καρφώνει τον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά: «O Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά και υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή και έκανε μόνο κακό. Η σκοτεινή πλευρά του (Στέφανου) προέρχεται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση, επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για… οξυγόνο».

Ο ίδιος λέει, μάλιστα, ότι, μιλώντας σε στενό κύκλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά καιρούς εκμυστηρευόταν την αγάπη και τον σεβασμό του για τους γονείς του, αλλά εξέφραζε και τις αμφιβολίες του. Θεωρούσε ότι ήταν «πολύ παρόντες στη ζωή του» και ότι ο πατέρας του «τον πίεζε πολύ».

Και συνεχίζει ο Μπιανκί: «Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί "είχε αφιερώσει τη ζωή του σ' αυτόν" και τον έκαναν να νιώθει ένοχος. Προσπαθούσε να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο. Νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο παίκτης με τα περισσότερα φυσικά προσόντα. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam».

«Είναι θαύμα το ότι έχει πάρει τους τίτλους που έχει μέσα σε αυτό το περιβάλλον» λέει ακόμη, ενώ αφηγείται μία προπόνηση στο Roland Garros το 2021, λίγη ώρα πριν από τον τελικό του Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Κράτησε μία ώρα και 20 λεπτά παραμονή του τελικού. Η προθέρμανση έπρεπε να είναι το πολύ 45 λεπτά. Κατέληξα στο να σηκωθώ να φύγω. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπήρχε ένα drone από πάνω και ο Απόστολος τρελάθηκε. Έλεγε ότι τον κατασκόπευε ο Τζόκοβιτς».

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, όσοι ρωτήθηκαν, ανέφεραν επίσης πως τόσο η μητέρα του, Ιουλία Σαλνίκοβα, όσο και ο πατέρας του Στπέφανου Τσιτσιπά, έσπευδαν ακόμη και σε συνεντεύξεις Τύπου, προκειμένου να δουν αν θα πει κάτι. «Μαλώνουν συνεχώς και μπροστά σε όλους. Είναι τρελό, μια δυσλειτουργική οικογένεια» είπε ένας γνώστης της κατάστασης, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

«Από πολύ μικρός ο Στέφανος είναι βυθισμένος σε αυτό το περιβάλλον, όπου ο ένας φωνάζει στον άλλον» κατέληξε...

Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία της ύδρευσης: Από το Πεισιστράτειο Υδραγωγείο στον Μαραθώνα στη νέα απειλή της λειψυδρίας

Ρέθυμνο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο

Χαλκιδική: «Δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν» λέει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης