Παναθηναϊκός: Νικηφόρο το πρώτο φιλικό στη Σλοβενία, 81-76 την Τσεντεβίτα - Εντυπωσίασε ο Λορέντζο Μπράουν - Βίντεο

Δεν έπαιξαν οι Κώστας Σλούκας, Ματίας Λεσόρ, Κέντρικ Ναν, Ομέρ Γιούρτσεβεν αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Νικηφόρο ήταν για τον ελλιπέστατο Παναθηναϊκό το πρώτο φιλικό παιχνίδι μετά τις διπλές προπονήσεις επί καθημερινής βάσης στα βουνά της Κράνισκα Γκόρα στη Σλοβενία.


Στο πρώτο ματς του τουρνουά απέναντι στη Τσεντεβίτα/Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα, ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολόγιζε σε πέντε βασικούς παίκτες της ομάδας του. Στον Κώστα Σλούκα, στον Ματίας Λεσόρ, στον Κέντρικ Ναν, στον Ομέρ Γιούρτσεβεν αλλά και στον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα είχε rotation μόλις εννέα παικτών οι οποίοι μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής. Βέβαια το βαρύ πρόγραμμα της προετοιμασίας αποτυπώθηκε στα πολλά άστοχα (και μάλιστα ελεύθερα) σουτ ωστόσο ο Αταμάν θα έχει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για το ντεμπούτο του Λορέντζο Μπράουν ο οποίος είχε 18 πόντους (3/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 9/10 βολές, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 28'), ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μήτογλου με 19 πόντους (4/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/12 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ).



Επίσης «διψήφιοι» για τον Παναθηναϊκό AKTOR ήταν οι Ερνανγκόμεθ (13π., 9ριμπ.), Γκραντ (10π., 6ασ.) και Γκριγκόνις (10π., 2/4τρ., 6ριμπ.)

Το ματς: Τσεντεβίτα/Ολίμπια – Παναθηναϊκός

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά άστοχες και «μουδιασμένες» στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» είχαν τη «σίγουρη» λύση του Γκριγκόνις (2/2 τρίποντα) αλλά από εκεί και πέρα κυριάρχησε η αστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα. Φυσικά τα φώτα είχαν στραφεί πάνω στον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος από το ξεκίνημα του αγώνα είχε συνέχεια τη μπάλα στα χέρια του προσπαθώντας να δημιουργήσει καταστάσεις, τόσο για τους συμπαίκτες του, όσο και για τον ίδιο. Την ίδια ώρα υπήρχαν και πολλά αμυντικά κενά, δίνοντας χώρο και ελεύθερα σουτ στην οικοδέσποινα Τσεντεβίτα.

Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, Μπρίντον Λεμάρ είχε κάνει την... πρώτη ζημιά στην ελληνική ομάδα με 3/3 τρίποντα και είχε δώσει το έναυσμα ώστε να προηγηθούν οι Σλοβένοι με 15-8 πριν ακολούθησε 7-0 σερί των «πρασίνων» για το 15-15 και νέο σερί της ομάδας του Μίτροβιτς με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-17. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» είχαν μόλις 6/19 εντός παιδιάς (σ.σ. 3/10 τρίποντα) και τον Μήτογλου να ήταν στα 1/6 σουτ.

Ο Αταμάν ανακάτευε πολύ την τράπουλα από τη στιγμή που δεν είχε... κανονικό «πεντάρι» στη διάθεσή του (Λεσόρ εκτός, Αντετοκούνμπο εκτός, Γιούρτσεβεν ανέτοιμος και δεν αγωνίστηκε) και εκτός του Μήτογλου, χρησιμοποίησε σέντερ τόσο τον Χουάντσο, όσο και τον Σαμοντούροβ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και στο +8 (27-19 στο 12') πριν... συνέλθουν οι «πράσινοι». Ο Ντίνος Μήτογλου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του (11π., 4ριμπ., 4/9 σουτ), ο Λορέντζο Μπράουν πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες (9π., 2ασ.), ο Χουάντσο έγινε πιο δραστήριος (7π., 3ριμπ.) και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο έχοντας βραχέα κεφαλή στο σκορ (43-44).


Μετά την έναρξη της 3ης περιόδου ο ρυθμός είχε πέσει στο ματς. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, με τους «πράσινους» να βρίσκουν περισσότερο σκορ από τη γραμμή των βολών (23/27 έως το 30'). Πριν από το τέλος της 3ης περιόδου η ομάδα του Αταμάν είχε βρεθεί για πρώτη φορά στο +5 (62-67) με τον Μήτογλου να ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους.


Το «τριφύλλι» ωστόσο ήταν άστοχο έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας μόλις 6/21 τρίποντα, ενώ αντίστοιχα η Τσεντεβίτα/Ολίμπια είχε μετρήσει 8/16 τρίποντα. Το δυνατό σημείο της ελληνικής ομάδας ήταν τα δίποντα με 13/24 σουτ. Τα πρόσωπα ολοένα και εναλλάσσονταν στις πεντάδες, με τον Τούρκο προπονητή να δοκιμάζει διάφορά σχήματα.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν και στο +6 (72-78) τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν στο καλάθι (76-78) μετατρέποντας τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα σε... ντέρμπι. Πολλά λάθη και αστοχία ήταν τα στοιχεία που είχαν κυριαρχήσει στο ματς ωστόσο ένα τρίποντο του Λορέντζο Μπράουν στα 45'' έφερε τους «πράσινους» στο +5 (76-81) και ουσιαστικά «καθάρισε» για την ομάδα του.


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-44, 65-67, 76-81.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Ο Πολάκης ξεκίνησε την Κεντρική Επιτροπή με μαντινάδες: Ο κόσμος θέλει πόλεμο κι όχι μασκαραλίκι


Πώς δρούσε η σπείρα εκβιαστών στη Μύκονο: Χρέωναν με τη σεζόν - Ο «Τόνι», ο υπαρχηγός και οι εισπράκτορες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr