Με την αύρα και το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη o Ολυμπιακός 84-83 την Μακάμπι στο ΣΕΦ - Δείτε βίντεο

Με δικό του σουτ στο φινάλε ο Πρίντεζης χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο φιλικό που έγινε προς τιμή του στο Φάληρο - Φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκα ο Βεζένκοφ

Με τον Σάσα Βεζένκοβ να φοράει ξανά τα «ερυθρόλευκα» αλλά τον Ολυμπιακό να έχει αρκετές απουσίες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να επιστρατεύσει μέχρι και τον... Γιώργο Πρίντεζη στο φιλικό με τη Μακάμπι.





Δείτε ΕΔΩ το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη

Με εκείνον να του το ανταποδίδει, στη βραδιά που πέρασε στο πάνθεον του Ολυμπιακού, σκοράροντας πέντε πόντους και φυσικά το νικητήριο... πεταχτάρι, θυμίζοντας άλλες εποχές, για το τελικό 84-83 των Πειραιωτών. Θετικό ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» για τον Βιλντόζα, ενώ ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ τράβηξαν το σκοράρισμα.



Ολυμπιακός - Μακάμπι: Ο αγώνας
Οι απουσίες του Ολυμπιακού ήταν πολλές και επηρέαζαν φυσικά τον ρυθμό, ειδικά σε αυτό το σημείο της σεζόν. Από την άλλη και η Μακάμπι με πολλά νέα πρόσωπα, έκανε «μουδιασμένη» είσοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Πίτερς, Βεζένκοβ και Ράιτ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να σκοράρει στο πρώτο του τρίποντο.

Οι Ισραηλινοί βρήκαν το... χέρι τους, με έναν παλιό, τον Ρόμαν Σόρκιν για το 5-9 (3'). Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι με τους προπονητές να ανοίγουν, φυσικά, από νωρίς το rotation και τον Ολυμπιακό με ένα 5-0 να προσπερνά 20-18 στο δεκάλεπτο.

Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» κόλλησαν επιθετικά. Η Μακάμπι με δύο μακρινά σουτ των Μπλατ και Ράντολφ έτρεξε ένα 0-12, μέχρι ο Βιλντόζα να απαντήσει (23-30, 15'). Με τον Λόιντ να εκτελεί και τον Γιοκουμπάιτις να οργανώνει, η Μακάμπι διατήρησε τον έλεγχο, την ώρα που ο Βεζένκοβ ευστόχησε μετά από ώρα από την περίμετρο (30-36, 18'). Ο Βούλγαρος φόργουορντ έφτασε τους 16, κάνοντας καλάθι όλες τις πάσες των συμπαικτών του κοντά στη ρακέτα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-40, με τον Πρίντεζη να... ετοιμάζεται.

Ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ άνοιξε τον χορό για τους Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος (39-42), όμως η Μακάμπι συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα. Με τον Γκάμπριελ να νικάει τον Ράιτ και Ράντολφ να τελειώνει έναν αιφνιδιασμό για το 42-54 (25'). Το ξέσπασμα του ΜακΚίσικ, που τελείωσε τρεις φάσεις με το κάθετο παιχνίδι του και οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 57-59 και λίγο αργότερα σε 60-62 με δικό του buzzer beater τρίποντο.


Μάλιστα ο Μήτρου Λονγκ έβαλε το τρίποντο του προσπεράσματος (65-64, 31'), αλλά τα λάθη διαδέχτηκαν το ένα το άλλο. Η επιστροφή του Βιλντόζα έφερε περισσότερη ηρεμία και ένα τρίποντο από τον Αργεντίνο. Και εκεί ήρθαν... τα πάνω κάτω, μιας και ο Πρίντεζης όχι μόνο μπήκε στο παρκέ, αλλά σκόραρε και για τρεις (77-74, 37') αλλά και το νικητήριο πεταχτάρι για το τελικό 84-83, το οποίο και διαμόρφωσε 15'' πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-40, 60-62, 84-83.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ τα ελαιοτριβεία της φοροδιαφυγής: Έκρυβαν έσοδα πάνω από 80 εκατ. ευρώ

Αλίνα Καμπάεβα: Η στιγμή που η ερωμένη του Πούτιν φωνάζει σε έφηβη αθλήτρια, το κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα - Δείτε βίντεο

Πρίντεζης: Στην οροφή του ΣΕΦ η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο15 - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr