ΕΟΕ: Προτείνει οι αθλητές που θα καταλαμβάνουν τις θέσεις 1- 8 στους Ολυμπιακούς να εξασφαλίζουν θέση στο δημόσιο

Επικυρώθηκε επίσης απόφαση για οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας των αθλητών και αθλητριών που κατετάγησαν από την 1η έως και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Την τοποθέτηση των αθλητών και αθλητριών που θα καταλαμβάνουν τις θέσεις 1 έως 8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή τους Ολυμπιονίκες, σε θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προτείνει η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Πολιτεία. 

Αυτό ίσχυε παλαιότερα στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία χρόνια θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, υπουργεία) παίρνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που κερδίζουν μετάλλια (1-3 θέσεις). 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας, να προτείνει στην Πολιτεία, οι αθλητές και οι αθλήτριες που καταλαμβάνουν από την 1η έως την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να επιβραβεύονται με μία θέση στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Θα είναι η καλύτερη επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει μέσα στον Ολυμπιακό κύκλο των τεσσάρων ετών για να φτάσουν στους οκτώ κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά, για αύξηση της ενίσχυση των Αθλητικών Ομοσπονδιών που έχουν αθλητές με Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι, από 200.000 ευρώ που ήταν η προηγούμενη απόφαση, σε 300.000 ευρώ.

Επικυρώθηκε και η απόφαση για οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας των αθλητών και αθλητριών που κατετάγησαν από την 1η έως και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει 30.000 ευρώ, ο ασημένιος 20.000 ευρώ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης θα πάρει 15.000 ευρώ όσοι κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση από 10.000 ευρώ. Επίσης όσοι είναι μέλη ομάδας θα πάρουν το μισό ποσό.

Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου αθλητικού δημοσιογράφου Παύλου Γερακάρη που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 4 Αυγούστου».


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Πολάκης - Στηρίζει την πρόταση μομφής των «87»

Γαλλία - Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό: Πώς να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες, πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;

Η βύθιση «του SS Πηλεύς» από τους Γερμανούς και η εκτέλεση των ναυαγών με βολές πολυβόλων και χειροβομβίδες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr