Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος στο 2ο φιλικό, 83-72 την Εφές - Βίντεο

Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος στο 2ο φιλικό, 83-72 την Εφές - Βίντεο

Πέντε διψήφιοι, κορυφαίοι Γκραντ και Γκριγκόνις - Η διαφορά έφτασε και το +23 για τους πράσινους

6303918
Κάθε μέρα που θα περνάει, κάθε προπόνηση που θα τελειώνει και κάθε φιλικό που θα δίνει ο Παναθηναϊκός, είναι δεδομένο ότι θα παρουσιάζεται και καλύτερος.

Μετά το μέτριο πρόσωπο απέναντι στην Τσεντεβίτα/Ολίμπια και την αστοχία του πρώτου αγώνα μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τις διπλές προπονήσεις, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πιο απελευθερωμένοι και σε πολλά σημεία του αγώνα κυριάρχησαν απέναντι στην Αναντολού Εφές!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d406cq1dl6qx)



Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4053e4pk6td)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d405zkso86y9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d405zkso86y9)


Το ματς: Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές
Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Τσεντεβίτα/Ολίμπια, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά το ματς έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρα καθώς μέτρησε 3/3 τρίποντα για το γρήγορο 9-3 απέναντι στην Εφές. Αν μη τι άλλο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν βρήκαν γρήγορα ρυθμό και άρχισαν να ελέγχουν το ματς, τόσο στην επίθεση «βγάζοντας» πολύ καλές συνεργασίες, όσο και στην άμυνα καθώς είχαν περιορίσει αισθητά την επιθετική παραγωγή της τουρκικής ομάδας.

Στο 8' οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και με διψήφια διαφορά στο σκορ (22-12) έχοντας τους Γκραντ (9π., 2/2τρ., 1/1δίπ.) και Μήτογλου (7π.) πρωτοστάτες. Η α' περίοδος έκλεισε με το «τριφύλλι» στο +12 (26-14) ωστόσο στη συνέχεια ο Τούρκος τεχνικός άρχισε το rotation με αποτέλεσμα να μην ήταν ανάλογη και η συνέχεια. Η Εφές άρχισε να ροκανίζει την διαφορά, πολλώ δε μάλλον όταν στο παρκέ βρέθηκαν παίκτες που σπανίως παίζουν μαζί.

Ο Αταμάν συμπεριέλαβε στην ίδια πεντάδα τους Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου, Σαμοντούροβ και Μήτογλου, με τον 19χρονο φόργουορντ/σέντερ να κερδίζει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και τις δύο πλευρές του παρκέ αλλά από τη στιγμή που η Εφές είχε «πενταδάτους» κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει σε 34-33 έχοντας ως καλύτερο παίκτη τον Οτούρου (11π.)

Στην τελευταία στροφή του ματς ωστόσο ο Παναθηναϊκός «χάιδεψε» το πόδι στο γκάζι έχοντας στο παρκέ τους Γκραντ, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Χουάντσο, Μήτογλου και προηγήθηκε με επτά πόντους διαφορά (44-37) χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Λιθουανού.

Μετά την έναρξη της 3ης περιόδου ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερος. Και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι «βασικοί» με Μπράουν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Χουάντσο και Μήτογλου ήταν εκείνοι που ηγήθηκαν ώστε να ανοίξει το τριφύλλι και πάλι την ψαλίδα της διαφοράς. Οι Γκραντ και Γκριγκόνις ήταν εκείνοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους ενώ ο Ερνανγκόμεθ έλεγχε απόλυτα την... εναέρια κυκλοφορία στο ματς. Αποτέλεσμα; Το 3ο δεκάλεπτο να κλείσει στο +15 για τον Παναθηναϊκό (66-51) το οποίο θα μπορούσε να ήταν και +18 εάν για... εκατοστά του δευτερόλεπτου δεν ήταν εκπρόθεσμο το απίθανο σουτ του Λιθουανού πίσω από το κέντρο.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε τους 23 πόντους για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας (79-56 στο 35') και μάλιστα χωρίς να... φορτσάρει ιδιαίτερα. Ουσιαστικά οι «πράσινοι», παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με... μισή ομάδα, έβγαζαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα και δεν άφηναν τους παίκτες της Εφές ούτε να εκδηλώσουν επίθεση! Έκτοτε ωστόσο έριξαν τον ρυθμό και έδωσαν τη δυνατότητα στην Εφές να πραγματοποιήσει σερί 9-0 και να μετατρέψει το 81-60 σε 81-69 ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα.


Τα δεκάλεπτα: 26-14, 44-37, 66-51, 83-72.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Πολάκης - Στηρίζει την πρόταση μομφής των «87»

Γαλλία - Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό: Πώς να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες, πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;

Η βύθιση «του SS Πηλεύς» από τους Γερμανούς και η εκτέλεση των ναυαγών με βολές πολυβόλων και χειροβομβίδες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης