Γιοβάνοβιτς: «Είμαι περήφανος που είμαι στην Εθνική Ελλάδας»

Γιοβάνοβιτς: «Είμαι περήφανος που είμαι στην Εθνική Ελλάδας»

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Φινλανδίας στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής

giovanovits
Με το «δεξί» μπήκε η Ελλάδα στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο πρώτο παιχνίδι του Σέρβου τεχνικού στον γαλανόλευκο πάγκο η Εθνική επικράτησε της Φινλάνδίας με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της League B του Nations League.

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο 62χρονος προπονητής εξέφρασε την περηφάνια του που βρίσκεται στον γαλανόλευκο πάγκο.

«Επειδή είναι πρώτο παιχνίδι μίας εθνικής ήθελα να ξεκινήσει με νίκη για πολλούς λόγους και αυτό ήταν το ζητούμενο. Ξεκινήσαμε μια διοργάνωση με νίκη όπως ήθελα.

Ουσιαστικά η είσοδό μας στο παιχνίδι, ειδικά χωρίς τη μπάλα, δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Η Φινλανδία είναι ήρεμη με τη μπάλα, ξέρει να παίξει με αυτή να δημιουργήσει χώρους. Αντίθετα εμείς χωρίς τη μπάλα δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Το γκολ του Φώτη μας βοήθησε να μην έχουμε τόσο άγχος και ας μην άλλαξε το παιχνίδι μας χωρίς τη μπάλα, αλλά κάναμε διαχείρηση με άνεση.

Κλείσιμο
Είδα στο παιχνίδι με τη μπάλα αυτά που ήθελα στην επανάληψη. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα μέσα στα ματς, αλλά είδα τα παιδιά να προσπαθούν πολύ. Το πλάνο μου είχε πολλές πληροφορίες που δεν ήταν εύκολο και δε δίνει πολλές ελευθερίες, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Είδαμε πως μπορούμε να παίξουμε, έχουμε ταλέντο και παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της Eθνικής.

Έχουμε ταλαντούχα και νέα παιδιά αλλά και έμπειρους. Τα αποτελέσματα είναι αυτό που θέλουμε. Εκπροσωπούμε μια χώρα. Πρέπει να παρουσιάζουμε κάτι καλό, αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί παρά το ότι υποφέραμε, μαθαίνουμε. Μέχρι πρόσφατα δούλευα σε ομάδα που είχα περισσότερο χρόνο, αλλά η νίκη μας δίνει χρόνο για να δουλέψουμε με ηρεμία.

Είναι λογικό να τραγουδάω τον εθνικό ύμνο. Είμαι τόσα χρόνια εδώ, τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, αν δεν τον ήξερα θα ήταν παράλογο. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τα παιδιά», ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πηγή: gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Με «καυτό» Ιωαννίδη η Ελλάδα 3-0 τη Φινλανδία στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς - Δείτε τα γκολ

«Καμπανάκι» από την MI6 και τη CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη - Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Το χρυσό ζευγάρι του στίβου: Χάντερ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ στην κορυφή σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες - Βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης