Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Φραντζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Φραντζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα

Μία από τις εναλλακτικές επιλογές που εξετάζει η ΑΕΚ για την επίθεση και εφόσον καταλήξει αρνητικά η περίπτωση του Φοφανά, είναι ο 29χρονος φορ της Μακάμπι Χάιφα, Φραντζί Πιερό

Pierrot
Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για να ολοκληρωθεί είτε θετικά είτε αρνητικά η περίπτωση του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά. Δεν αποκλείεται από ώρα σε ώρα να έχουμε οριστική κατάληξη στην υπόθεση του 21χρονου Ιβοριανού φορ που είναι ο βασικός στόχος για την επίθεση της ΑΕΚ, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι παράλληλα τρέχουν υποθέσεις προκειμένου η Ένωση να μην μείνει εκτεθειμένη και χωρίς δεύτερο επιθετικό.

Η υπόθεση όσον αφορά τον Φοφανά έχει να κάνει με το οικονομικό πακέτο της φόρμουλας συμφωνίας με την Τσέλσι, όπου δεν είχε βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή. Με τον παίκτη είναι γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία των κιτρινόμαυρων, αλλά πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος να περιμένουν από εδώ και πέρα στην ΑΕΚ αφού την Τετάρτη ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα.

Όπως έχουμε ενημερώσει από την αρχή της υπόθεσης αναζήτησης φορ, η ΑΕΚ έχει εναλλακτικές περιπτώσεις για να προχωρήσει στο ενδεχόμενο που δεν ολοκληρωθεί η υπόθεση του Φοφανά και δεν βρεθεί κώδικας συμφωνίας με την Τσέλσι. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ισραηλινού One, ο Φρατζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα έχει δεχθεί πρόταση από ελληνική ομάδα που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η ΑΕΚ και συνιστά μια από τις δύο εναλλακτικές περιπτώσεις που δουλεύει η Ένωση στο ενδεχόμενο να ναυαγήσει οριστικά του Φοφανά. Κάτι που σημαίνει ότι η περίπτωση του 21χρονου Ιβοριανού δεν έχει τελειώσει οριστικά είτε θετικά είτε αρνητικά ακόμα. Λίγο αργότερα το ισραηλινό Sport5 επιβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες του το όνομα του Πιερό για την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από πλευράς των κιτρινόμαυρων με πρόταση και ότι η Ένωση έχει την περίπτωσή του ως εναλλακτική του Φοφανά.

Κλείσιμο
Το ισραηλινό δημοσίευμα του One νωρίτερα ανέφερε ότι ο Πιερό έχει ενημερώσει μέσω του ατζέντη του τη διοίκηση της Μακάμπι Χάιφα ότι επιθυμεί να βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο και πως φοβάται να επιστρέψει στο Ισραήλ εξαιτίας της κατάστασης με την ασφάλεια στη χώρα. Μάλιστα εντός της ημέρας αναμενόταν συνάντηση του εκπροσώπου του Πιερό με τους ιθύνοντες της ομάδας. Τα παραπάνω πάντως είχε διαψεύσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με ανάρτησή του στο Instagram το μεσημέρι της Κυριακής.

Το συμβόλαιο του Πιερό με τη Μακάμπι Χάιφα έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2025, έχοντας οψιόν ανανέωσης για επιπλέον ένα έτος, με τον ισραηλινό σύλλογο ωστόσο να φέρεται ότι δεν έχει ενημερώσει ακόμα τον ίδιο αν σκέφτεται να την ενεργοποιήσει. Τη δεδομένη στιγμή ο παίκτης είναι με την Εθνική της Αϊτής, με την οποία σκόραρε στο πρόσφατο 1-4 επί του Πουέρτο Ρίκο για το Nations League του Concacaf, ενώ έχει ακόμα ένα παιχνίδι το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στον Άγιο Μαρτίνο.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν με την Μακάμπι Χάιφα, ο Πιερό μετράει τέσσερις συμμετοχές, τρία γκολ και δύο ασίστ συνολικά στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και στα προκριματικά τoυ Champions League.

Το Who is Who του Φραντζί Πιερό
Όπως προαναφέραμε, ο Πιερό είναι ένας θηριώδης φορ ύψους 1,94μ., ο οποίος γεμίζει την αντίπαλη περιοχή παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, αλλά κινείται και έξω από το «κουτί» για να υποδεχθεί την μπάλα, όπως αποδεικνύεται παρακάτω και από το heatmap της καριέρας του στο Wyscout. Μεγάλη του δύναμη φυσικά το σκοράρισμα, με τον 29χρονο επιθετικό από την Αϊτή να σκοράρει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Μακάμπι Χάιφα την περσινή σεζόν.

Ο Πιερό πριν πάρει μεταγραφή για την Ευρώπη αγωνίστηκε σε διάφορους συλλόγους των ΗΠΑ, όπως τη Σίκοστ Γιουνάιτεντ, τη Χάσκιτς, τους Τσάντκλιρς και τη Ρέντινγκ Γιουνάιτεντ, ενώ έγινε draft από τους Κολοράντο Ράπιντς του MLS τον Γενάρη του 2018, χωρίς ωστόσο να παραμείνει για πολύ εκεί καθώς δύο μήνες αργότερα έμεινε ελεύθερος. Εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψε στη Μουσκρόν. Με τη φανέλα της βελγικής ομάδας σε 40 ματς σκόραρε εννιά γκολ και είχε και τέσσερις ασίστ και το επόμενο καλοκαίρι ήρθε η μεταγραφή στην Γκινγκάμπ.

Στη γαλλική ομάδα έμεινε μια τριετία, αγωνιζόμενος στη Ligue 2, και σε 78 συμμετοχές είχε 28 τέρματα και έξι ασίστ. Το καλοκαίρι του 2022 η Μακάμπι Χάιφα πλήρωσε 1,6 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, αποτελώντας την τελευταία διετία το βαρύ πυροβολικό της επίθεσης για την ισραηλινή ομάδα, με την οποία ο Πιερό έφτασε να παίξει μέχρι και τους ομίλους του Champions League. Ο 29χρονος φορ από την Αϊτή με τη Μακάμπι Χάιφα μετράει 106 συμμετοχές με 43 τέρματα και 18 ασίστ, κατακτώντας τον τίτλο τη σεζόν 2022-2023 και το Σούπερ Καπ πέρυσι, ενώ με την Εθνική ομάδα της χώρας του είναι διεθνής 30 φορές σκοράροντας 21 γκολ.

Είχε σκοράρει δύο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερό ήταν εκείνος που είχε δώσει την πρόκριση για την Μακάμπι Χάιφα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού πριν δύο χρόνια. Στη ρεβάνς του 1-1, ο 29χρονος φορ από την Αϊτή είχε σκοράρει δύο γκολ στο 0-4 επί των «ερυθρόλευκων» τον Ιούλιο του 2022, με τη Μακάμπι Χάιφα να παίρνει την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, φτάνοντας στη συνέχεια μέχρι τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την περσινή σεζόν ο Πιερό είχε τεθεί αντιμέτωπος και με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Με 163 «ναι» πέρασε η πρόταση μομφής - Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, όλοι είδαν τι ζω ένα χρόνο

Μητσοτάκης: Δεν θα βγω στη σύνταξη, κάλπες το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ευρεία συνταγματική αναθεώρηση

Αλέν Ντελόν: Ένα μοναχικό θηρίο - Η σκοτεινή πλευρά του Γάλλου σταρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης