Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αγώνες του Παρισιού κατέρριψαν το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αγώνες του Παρισιού κατέρριψαν το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων

Συνολικά 12 εκατομμύρια εισιτήρια κόπηκαν στο Παρίσι και ξεπεράστηκε το ρεκόρ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

29118418

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν ότι πουλήθηκαν συνολικά 12 εκατομμύρια εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η επίδοση αυτή ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Αναλυτικότερα, περίπου 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια διατέθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ 2,5 εκατομμύρια πωλήθηκαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που ολοκληρώθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου. Η επιτυχία των πωλήσεων αποδίδεται τόσο στην αυξημένη ζήτηση όσο και στον ευρύ σχεδιασμό προσβασιμότητας των εισιτηρίων, με τους διοργανωτές να θέτουν ως στόχο την προσέγγιση του ευρύτερου κοινού.

Η σύγκριση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 αποκαλύπτει τη σημαντική αύξηση στη δημοτικότητα της διοργάνωσης. Τότε, οι διοργανωτές είχαν σημειώσει ρεκόρ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με 2,7 εκατομμύρια εισιτήρια, ωστόσο είχαν πουληθεί μόνο 8,2 εκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς.

Το «Παρίσι 2024» σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, με το ενδιαφέρον του κοινού να ενισχύει τη δυναμική της διοργάνωσης και να προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη Ολυμπιακή πόλη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης