Ο Κλοπ για την επιστροφή του στο Ντόρτμουντ: Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο Γερμανός τεχνικός συγκινήθηκε με την υποδοχή στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ για το φιλικό προς τιμή των πρώην παικτών του, Λούκας Πίστσεκ και Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι - Τι είπε για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο

Ο Γιούργκεν Κλοπ πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για ένα φιλικό αγώνα προς τιμήν των πρώην παικτών του, Λούκας Πίστσεκ και Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι, περιγράφοντας την εμπειρία ως «όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με τις χρυσές εποχές της Ντόρτμουντ από το 2008 έως το 2015, βρέθηκε ξανά στο Signal Iduna Park, αυτή τη φορά σε μια πιο χαλαρή αλλά βαθιά συναισθηματική περίσταση.

Στην καριέρα του στη Ντόρτμουντ, ο Κλοπ είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Bundesliga και το Κύπελλο Γερμανίας, ενώ στη συνέχεια συνέχισε να γράφει ιστορία στη Λίβερπουλ, όπου κατέκτησε τίτλους όπως το Champions League και την Premier League.

Το Σάββατο, ο Κλοπ ανέλαβε τον ρόλο του προπονητή για την ομάδα του Μπλαστσικόφσκι στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να καθοδηγήσει μερικούς από τους παλιούς του παίκτες σε μια προπόνηση πριν από το παιχνίδι, αναβιώνοντας το κλίμα των παλιών ημερών.


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Κλοπ μίλησε συγκινημένος για την επιστροφή του. «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε. «Ήθελα πραγματικά να το ξαναζήσω αυτό. Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, όπως ήταν και ο αποχαιρετισμός μου στη Λίβερπουλ πριν από λίγους μήνες».

Ο Κλοπ μίλησε για την αγάπη του και την αφοσίωσή του στους συλλόγους που υπηρέτησε κατά την καριέρα του, λέγοντας: «Όπως αγαπάς τα παιδιά σου, έτσι αγαπώ και τους τρεις συλλόγους μου (Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Μάιντς). Όλοι έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Όσον αφορά το μέλλον του στο ποδόσφαιρο, ο Κλοπ δήλωσε πως, αν και δεν έχει επιστρέψει στην προπονητική, εξακολουθεί να εργάζεται στον χώρο του αθλήματος, χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων χρόνων. «Δεν κάνω απλώς τίποτα, αλλά μερικές φορές κάνω», ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απολαμβάνει το διάλειμμα από τον έντονο ρυθμό της προπονητικής σε κορυφαίο επίπεδο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Με 163 «ναι» πέρασε η πρόταση μομφής - Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, όλοι είδαν τι ζω ένα χρόνο

Μητσοτάκης: Δεν θα βγω στη σύνταξη, κάλπες το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ευρεία συνταγματική αναθεώρηση

Αλέν Ντελόν: Ένα μοναχικό θηρίο - Η σκοτεινή πλευρά του Γάλλου σταρ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr