Φώτης Ιωαννίδης: «Ο Γιοβάνοβιτς με έχει βοηθήσει στην καριέρα μου – Η Εθνική έχει το ταλέντο για να βρεθεί εκεί που της αξίζει»

Φώτης Ιωαννίδης: «Ο Γιοβάνοβιτς με έχει βοηθήσει στην καριέρα μου – Η Εθνική έχει το ταλέντο για να βρεθεί εκεί που της αξίζει»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νικηφόρας πρεμιέρας της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Nations League μίλησε στο protothema.gr για το νέο ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

arthrou-uefa-ellada-filandia
Είναι ένα από τα πιο… hot ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία διετία. Το όνομα του εδώ και αρκετούς μήνες βρισκόταν καθημερινά στα πρωτοσελίδα των εφημερίδων και στους τίτλους των ιστοσελίδων καθώς ουκ ολίγες Ευρωπαϊκές ομάδες χτύπησαν την πόρτα του Παναθηναϊκού για να τον αποκτήσουν.

Παίζοντας φουλ άμυνα, ο Παναθηναϊκός απαντούσε με αλλεπάλληλα «όχι» σε όποια πρόταση κι αν έφτασε για χάρη του, ωστόσο ο Φώτης Ιωαννίδης παρά την ταλαιπωρία που πέρασε με τον τραυματισμό του στις αρχές Ιουνίου στο φιλικό της Εθνικής με τη Γερμανία, εξακολουθεί να παίζει… φουλ επίθεση εκκινώντας και τη φετινή χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο.

Το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λανς (και το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό για την πρόκριση) έκανε το γύρο της όλη της Ευρώπης. Στην πρεμιέρα της Εθνικής στο UEFA Nations League σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ της γαλανόλευκης κόντρα στη Φινλανδία, είχε συμμετοχή στο τρίτο και ήταν καθοριστικός για να ξεκινήσει με το δεξί τη θητεία του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιωαννίδης είναι σε… beast mood με την έναρξη της σεζόν, αναδείχθηκε απολύτως δικαιολογημένα MVP του αγώνα με τη Φινλανδία, που θα τον θυμάται για καιρό καθώς ήταν ο πρώτος με τη γαλανόλευκη όπου πέτυχε δύο γκολ. Προφανώς επόμενος προσωπικός στόχος και το πρώτο χατ τρικ, ωστόσο ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Ο 24χρονος επιθετικός μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr για την νέα εποχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αλλά και για την θετική επιρροή που έχει πάνω του ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός. Αναφέρθηκε τέλος και για το συστατικό που χρειάζεται η Εθνική μας ομάδα για να βρεθεί μετά από τόσα χρόνια σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Φώτης Ιωαννίδης μετά τον αγώνα Ελλάδα - Φινλανδία


Αρχικά η εθνική ομάδα πηγαίνει όπως τα νερά της Χαλκίδας τα τελευταία χρόνια. Μία πάνω, μία κάτω. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής, με έναν προπονητή που γνωρίζεις πολύ καλά και θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια.
«Γνωρίζουμε οι περισσότεροι νομίζω τον προπονητή κι αυτό θα μας βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια, θέλουμε λίγο χρόνο να δούμε το τι ζητάει, να το εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω θα καταφέρνουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι».

Είναι η πρώτη φορά που πέτυχες δύο γκολ με την Εθνική. Άρα μπορούμε να πούμε ότι σε επηρέασε θετικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς...
«Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Γενικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ γενικά στην καριέρα μου. Έπαιξε ρόλο και στο σημερινό παιχνίδι. Έκανα ένα καλό παιχνίδι από μέρους μου, προσπαθώ πάντα να βοηθάω την ομάδα! Αυτό έχει σημασία».

Το μόνο που δεν λείπει από την ομάδα είναι το ταλέντο. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να βρεθεί η Εθνική μετά από τόσα χρόνια σε μία μεγάλη διοργάνωση;
«Έχουμε όλα τα φόντα για να το καταφέρουμε αυτό, έχουμε και το ταλέντο όπως είπες και εσύ. Πιστεύω ότι το μόνο που μας λείπει αυτή την στιγμή είναι η σωστή νοοτροπία σε κάθε παιχνίδι, ώστε να καταφέρουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει!»

Τι πρέπει να προσέξετε στο επόμενο ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο το βράδυ της Τρίτης (10/9);
«Θα το δούμε τις επόμενες μέρες αυτό, είχαμε προσηλωθεί μόνο στο σημερινό. Τις επόμενες μέρες θα αναλύσουμε τον αντίπαλο. Έχουμε παίξει ξανά βέβαια με τους Ιρλανδούς, γνωρίζουμε ότι είναι σκληροτράχηλος αντίπαλος ιδιαίτερα στην έδρα του, αλλά έχουμε όπως είπα και πριν το ταλέντο για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Με 163 «ναι» πέρασε η πρόταση μομφής - Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, όλοι είδαν τι ζω ένα χρόνο

Μητσοτάκης: Δεν θα βγω στη σύνταξη, κάλπες το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ευρεία συνταγματική αναθεώρηση

Αλέν Ντελόν: Ένα μοναχικό θηρίο - Η σκοτεινή πλευρά του Γάλλου σταρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης