Εμφύλιος στην Τσέλσι: Ο Μπόελι σχεδιάζει την πλήρη εξαγορά του συλλόγου

Οι σχέσεις των ιδιοκτητών της Τσέλσι έχουν φτάσει στο ναδίρ, με τον Τοντ Μπόελι να θέλει να εξαγοράσει πλήρως την ομάδα

Η Τσέλσι βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης αναταραχής, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών της ομάδας έχουν φτάσει στο ναδίρ. Ο Τοντ Μπόελι, ένας από τους βασικούς επενδυτές, φαίνεται αποφασισμένος να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του συλλόγου, προτείνοντας την εξαγορά του συνόλου των μετοχών.

Η πρόταση του Μπόελι έρχεται σε μια περίοδο που η Τσέλσι αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων. Η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα τις τελευταίες σεζόν και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση μεταξύ της Clearlake Capital, η οποία κατέχει σημαντικό πακέτο μετοχών, και του Τοντ Μπόελι με τους συνεργάτες του, έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Ο Αμερικανός επενδυτής φέρεται να ανησυχεί για τις επιπτώσεις αυτής της κόντρας και φέρεται να προτείνει μια ριζική λύση: την πλήρη εξαγορά της Τσέλσι, απομακρύνοντας έτσι την Clearlake από τα διοικητικά.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Μπόελι θεωρεί πως η εξαγορά είναι μονόδρομος για να αποφευχθεί ένας μακροχρόνιος και καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος. Η Clearlake Capital, ωστόσο, φέρεται να αντιδρά, δηλώνοντας απρόθυμη να παραχωρήσει το μερίδιό της.

Ο Μπόελι εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια λίρες για να καταθέσει μια δελεαστική πρόταση, η οποία θα ξεπερνά το ύψος της επένδυσης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Τσέλσι.

Η κίνηση αυτή του Αμερικανού φέρεται να βρίσκει υποστηρικτές και σε άλλους επενδυτές εντός του συλλόγου. Εάν η εξαγορά ολοκληρωθεί, η διοίκηση θα έχει ελεύθερο πεδίο δράσης για να οδηγήσει την Τσέλσι πίσω στις επιτυχίες, τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ - Live update: Με 163 «ναι» πέρασε η πρόταση μομφής - Κασσελάκης: Λυτρώθηκα, όλοι είδαν τι ζω ένα χρόνο

Μητσοτάκης: Δεν θα βγω στη σύνταξη, κάλπες το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, ευρεία συνταγματική αναθεώρηση

Αλέν Ντελόν: Ένα μοναχικό θηρίο - Η σκοτεινή πλευρά του Γάλλου σταρ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr