Χόκεϊ επί πάγου: Ανατριχιαστική υποδοχή γερμανικής ομάδας στο Άουσβιτς με πανό για το Ολοκαύτωμα - Βίντεο

Χόκεϊ επί πάγου: Ανατριχιαστική υποδοχή γερμανικής ομάδας στο Άουσβιτς με πανό για το Ολοκαύτωμα - Βίντεο

«Καλώς ήρθατε στην πόλη του μεγαλύτερου εγκλήματός σας», ανέφερε το πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της ομάδας του Άουσβιτς απέναντι στην γερμανική Eisbären Berlin

Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-09-08_231523
Το ότι υπάρχει Champions League και στο χόκεϊ επί πάγου προφανώς το ξέρουν μόνο οι μυημένοι με το άθλημα και σίγουρα δεν είναι πάρα πολλοί αυτοί στην Ελλάδα.

Μόνο που η 2η αγωνιστική των ομίλων της φετινής διοργάνωσης στιγματίστηκε από ένα πολύ σημαντικό περιστατικό που συνέβη στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Oswiecim, όπου η τοπική Unia υποδέχθηκε τη γερμανική Eisbären Berlin. 

HT#11 | HOKEJOWA LIGA MISTRZÓW! POJEDYNEK MISTRZÓW ! 🇵🇱 UNIA OŚWIĘCIM - 🇩🇪 EISBÄREN BERLIN | CHL

Κλείσιμο
To Oswiecim είναι η πολωνική ονομασία του Άουσβιτς και από τη στιγμή που η κλήρωση έφερε αντίπαλο της Unia μια γερμανική ομάδα, ο εντός έδρας αγώνας είχε αποκτήσει αυτομάτως ξεχωριστή σημασία...

Λίγο πριν από την έναρξη του ματς στο Άουσβιτς, οι οπαδοί της τοπικής ομάδας ξεδίπλωσαν ένα πανό που κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της κερκίδας και το οποίο έγραφε: «Γερμανικά στρατόπεδα θανάτου: Καλώς ήρθατε στην πόλη του μεγαλύτερου εγκλήματός σας».


Το γήπεδο απέχει μόνο έξι χιλιόμετρα από το μνημείο του Άουσβιτς... Εκεί βρισκόταν μέχρι το 1945 το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης των Γερμανών κατά την εποχή του ναζισμού, όπου οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου ένα εκατομμύριο Εβραίοι, δολοφονήθηκαν.

Η ομάδα του Βερολίνου (που νίκησε σχετικά εύκολα με 4-1) είχε επισκεφθεί την Παρασκευή το μνημείο για να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος, ενώ ο σύλλογος είχε δώσει οδηγίες στους οπαδούς που θα ταξίδευαν στην Πολωνία προκειμένου να είναι προσεκτικοί με την επιλογή των συμβόλων τους.

Βέβαια κανείς δεν περίμενε την κίνηση των Πολωνών οπαδών με τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας να απολογούνται στους Γερμανούς, ενώ θέση αναμένεται να πάρει και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καραλής: Νέα πτήση στα 5.88μ. και πρωτιά στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε στα 6.01μ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης