Nations League: Ο Ρονάλντο έδωσε τη λύση στην Πορτογαλία και ο Μόντρις στην Κροατία - Διπλό η Ισπανία

Νίκη με ανατροπή για τους Πορτογάλους, 2-1 την Σκωτία - Το 2 στα 2 πέτυχαν και οι Δανία, Σουηδία και Σλοβακία - Πρώτο τρίποντο για την Ισπανία των δέκα παικτών, 4-0 την Ελβετία

Ο χρόνος δεν τού λέει τίποτα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγο πριν τα 40 του, συνεχίζει να είναι κομβικός για την Πορτογαλία! Ο CR7, αφού έφτασε τα 900 γκολ κόντρα στην Κροατία, ξεκίνησε από τον πάγκο απέναντι στη Σκωτία, αλλά ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στη χώρα του με γκολ στην εκπνοή. Οι Ίβηρες επικράτησαν 2-1 με ανατροπή μέσα στη Λισαβόνα και ντούμπλαραν τα τρίποντά τους στο Nations League.

Η ομάδα του Κλαρκ μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ, ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και πολιόρκησαν την εστία τους με σωρεία ευκαιριών. Ο Κριστιάνο πέρασε ως αλλαγή στο 45' και με την... αύρα του ο Φερνάντες έφερε το ματς στα ίσα. Ο CR7 είχε διπλό δοκάρι στο 82', όμως στο 88' βρήκε αυτό που έψαχνε και με κοντινό τελείωμα από τη σέντρα του Μέντες χάρισε τη νίκη στη χώρα του.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα


Τη δική του λάμψη στη βραδιά πάντως, είχε κι ακόμα ένας «γερόλυκος». Ο λόγος για τον Λούκα Μόντριτς που «λύγισε» μόνος του την Πολωνία για να δώσει στην Κροατία το πρώτο της τρίποντο. Σε ένα ισορροπημένο γενικά παιχνίδι, η ποιότητα του Λουκίτα έκανε τη διαφορά. Στο 52ο λεπτό, με εκτέλεση φάουλ σαν... χάδι στην μπάλα την έστειλε συστημένη στο «παραθυράκι» του Σκορούπσκι για να γράψει το τελικό 1-0.

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Αποτελέσματα 1ος Όμιλος - League A

Πορτογαλία - Σκωτία 2-1
Κροατία - Πολωνία 1-0

Βαθμολογία

Πορτογαλία 6 (4-2)
Κροατία 3 (2-2)
Πολωνία 3 (3-3)
Σκωτία 0 (3-5)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)

Κροατία - Σκωτία (21:45)
Πολωνία - Πορτογαλία (21:45)

4ος Όμιλος - League A
Το 2/2 είναι γεγονός για τη Δανία! Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν επί της Σερβίας με 2-0 και παρέμεινα σταθερά στην κορυφή του ομίλου, πριν από το μεγάλο ματς απέναντι στην Ισπανία. Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι τη διαφορά έκανε το πλασέ του Γκρονμπέκ στο 36΄για το 1-0, με το δεύτερο γκολ να αποτελεί αριστούργημα! Στο 61΄ο Κρίστιανσεν έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Πούλσεν με φανταστικό ψαλιδάκι σημάδεψε τη γωνία της εστίας για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Λίγη ώρα αργότερα η Ισπανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο και μάλιστα με επιβλητικό σκορ, καθώς διέλυσε εκτός έδρας με 4-1 την Ελβετία αγωνιζόμενη από το 20΄με δέκα παίκτες. Μόλις στο 4΄ο Χοσέλου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, με τον Φαμπιάν Ρουίθ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 13΄. Η αποβολή του Λε Νορμάν επτά λεπτά αργότερα ανέτρεψε τις ισορροπίες και επέτρεψε στην Ελβετία να επιστρέψει στο ματς με γκολ του Αμντουνί στο 41΄, αλλά στο β΄μέρος οι Ίβηρες δεν άφησαν πολλά περιθώρια για αμφιβολίες. Στο 77΄ο Φαμπιάν Ρουίθ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με όμορφο πλασέ, προτού ο Φεράν Τόρες δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με ιδανικό τελείωμα στο τετ-α-τετ τρία λεπτά αργότερα.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Αποτελέσματα

Δανία - Σερβία 2-0
Ελβετία - Ισπανία 1-4

Βαθμολογία

Δανία 6 (4-0)
Ισπανία 4 (4-1)
Σερβία 1 (0-2)
Ελβετία 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)

Ισπανία - Δανία (21:45)
Σερβία - Ελβετία (21:45)

1ος Όμιλος - League C
Με τον Γιόκερες σε ρόλο πρωταγωνιστή η Σουηδία έκανε... πλάκα στην Εσθονία και επικράτησε με 3-0 για το 2/2 στον όμιλο. Ο Ελίασον της ΑΕΚ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 30΄με γκολ του Γιόκερες. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ίσακ να βρει δίχτυα, με τον Γιόκερες να παίρνει ξανά τη σκυτάλη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα πριν από το ημίχρονο (44΄). Στο 62΄μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Εσθονία όταν ο Παλούμετς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν άλλαξε το σκορ του αγώνα.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Νωρίτερα το 2/2 έκανε η Σλοβακία, η οποία νίκησε εύκολα με 2-0 το Αζερμπαϊτζάν. Οι Σλοβάκοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και «καθάρισαν» τους Αζέρους μέσα σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος. Ο Ντούντα άνοιξε το σκορ στο 22' από το σημείο του πέναλτι, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Στρέλετς στο 26'.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Αποτελέσματα

Σουηδία - Εσθονία 3-0
Σλοβακία - Αζερμπαϊτζάν 2-0

Βαθμολογία

Σουηδία 6 (6-1)
Σλοβακία 6 (3-0)
Αζερμπαϊτζάν 0 (1-5)
Εσθονία 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (11/10)

Εσθονία - Αζερμπαϊτζάν (19:00)
Σλοβακία - Σουηδία (21:45)

3ος Όμιλος - League C
Με τους τρεις βαθμούς έφυγε η Λευκορωσία από το Λουξεμβούργο, φτάνοντας τους τέσσερις συνολικά στον όμιλο. Το τελικό 1-0 υπέρ των Λευκορώσων διαμόρφωσε στο 76ο λεπτό ο Γκρομίκο.

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Νίκη πήρε και η Βουλγαρία με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ να ξεκινάει βασικός φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, ο Ντεσπόντοφ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στην αναμέτρηση μετατρέποντας σε γκολ την μπαλιά του Κόλεφ, πετυχαίνοντας εύκολα από κοντά το 1-0 στο 40'.

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Αποτελέσματα

Λουξεμβούργο - Λευκορωσία 0-1
Βουλγαρία - Βόρεια Ιρλανδία 1-0

Βαθμολογία

Λευκορωσία 4 (1-0)
Βουλγαρία 4 (1-0)
Βόρεια Ιρλανδία 3 (2-1)
Λουξεμβούργο 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)

Βουλγαρία - Λουξεμβούργο (19:00)
Λευκορωσία - Βόρεια Ιρλανδία (21:45)

1ος Όμιλος - League D
«Τρελή» ισοπαλία με κερδισμένο το... Σαν Μαρίνο ανάμεσα στο Γιβραλτάρ και το Λίχτενσταϊν, που έμειναν στο 2-2 στην Πορτογαλία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γουόκερ στο 8', όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Σαγκλάμ στο 53'. Στο 82' ο Γουόκερ έχασε την ευκαιρία για το 2-1 από την άσπρη βούλα, ωστόσο αυτό τελικά ήρθε στο 90+7' για το Γιβραλτάρ, χάρη στο τέρμα του Σκάνλον. Το Λίχτενσταϊν πάντως, δεν το έβαλε κάτω και με πέναλτι του Χάσλερ στο 90+14' (!) απέσπασε τον βαθμό της ισοπολίας.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Αποτελέσματα

Γιβραλτάρ - Λίχτενσταϊν 2-2

Βαθμολογία

Σαν Μαρίνο 3 (1-0)
Γιβραλτάρ 1 (2-2)
Λίχτενσταϊν 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (10/10)

Γιβραλτάρ - Σαν Μαρίνο (21:45)



Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Για διπλό ρόλο στην έκπτωση Κασσελάκη κατηγορεί τον Νίκο Παππά ο Νίκος Μωραΐτης

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Κύκλωμα εκβιαστών στη Μύκονο: «Άκου προσεκτικά, έχεις και τρία παιδιά» - Απείλησαν γυναίκα να ανακαλέσει την κατάθεσή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr