US Open: Το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του κατέκτησε ο Σίνερ, 3-0 τον Φριτζ - Δείτε βίντεο

Έγινε ο πρώτος Ιταλός που σηκώνει τον τίτλο στο αμερικανικό τουρνουά - Ο Νο.1 τενίστας του κόσμου παρέμεινε αήττητος την τρέχουσα σεζόν σε όσους τελικούς έχει λάβει μέρος

Το δύο στα δύο σε τελικούς Grand Slam έκανε ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος διπλασίασε τους Major τίτλους του, μετά το Australian Open στις αρχές της σεζόν.

Ο Νο.1 του κόσμου πήρε τη νίκη χωρίς να χάσει σετ και με σκορ 6-3, 6-4, 7-5 έγινε ο πρώτος Ιταλός που σηκώνει τον τίτλο στο αμερικανικό Grand Slam.



Με δύο σερί πήρε προβάδισμα στον τελικό
Η αναμέτρηση άρχισε ιδανικά για τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Φριτζ, κάνοντας break με το... καλησπέρα. Ο Ιταλός διπλασίασε τα games του στη συνέχεια (2-0), όμως είδε τον Αμερικανό ν' απαντάει στο break και ν' ανατρέπει το σκορ (3-2).

Βέβαια στο σερί του Τέιλορ Φριτζ, o Γιανίκ Σίνερ βρήκε απάντηση και πολύ γρήγορα ανέκτησε το προβάδισμα του (4-3), με νέο break. Μάλιστα, ο Νο.1 του κόσμου δεν άφησε ξανά τον αντίπαλό του να πάρει game με αποτέλεσμα παίρνει κεφάλι στα σετ με 6-3.

Την ύστατη στιγμή... χτύπησε ο Σίνερ για το 2-0
Το δεύτερο σετ δεν έμοιαζε καθόλου με το πρώτο. Οι δύο τενίστες ήταν πολύ σταθεροί πίσω από το σερβίς, χωρίς να δώσουν δικαιώματα απειλής ο ένας στον άλλον.

Ο Σίνερ διατήρησε το προβάδισμά του σε όλο το σετ, μιας και σέρβιρε πρώτος στο σετ, με τον Φριτζ ν' ακολουθεί έως το 10ο game. Εκεί, ο Αμερικανός σέρβιρε για να μείνει στο σετ, ωστόσο ο Σίνερ βρήκε διπλό break point (15-40) το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο για να κάνει το 2-0 στα σετ (6-4).



Δεν τον... άγγιξε το break του Φριτζ και κατέκτησε τον τίτλο
Στο τρίτο σετ ο Τέιλορ Φριτζ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, με τον Γιανίκ Σίνερ να είναι ένα σετ μακριά από την κατάκτηση του τίτλου. Οι δύο παίκτες ξεκίνησαν παρόμοια με το δεύτερο σετ, διατηρώντας τα σερβίς τους (3-3).

Ο Φριτζ στο 7ο game εκμεταλλεύτηκε το διπλό break point και έκανε το 4-3, για ν' αποκτήσει στη συνέχεια δύο games προβάδισμα κάνοντας hold (5-3). Ο Ιταλός μείωσε σε 5-4 και ο Αμερικανός σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ, κάτι το οποίο δεν κατάφερε μιας και ο Σίνερ με κυριαρχικό τρόπο ισοφάρισε σε 5-5.



Η ισοφάριση στο σετ έδωσε... φτερά στα πόδια του Ιταλού, με τον Νο.1 στον κόσμο να μην αφήνει τον αντίπαλό του να πάρει άλλο game και με δύο σερί games να κάνει το 7-5 και να κλείνει με straight sets νίκη τον τελικό, πανηγυρίζοντας τον τίτλο στην Νέα Υόρκη.



O 23χρονος τενίστας το 2024 έχει παίξει σε έξι τελικούς, μετρώντας ισάριθμες νίκες και τίτλους. Ξεκίνησε με τον τελικό στην Αυστραλία, στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, όπου πήρε τη νίκη με 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ για να σηκώσει τον παρθενικό του Major τίτλο.

Στη συνέχεια ο Ιταλός έφτασε μέχρι τον τελικό στο Ρότερνταμ, εκεί όπου αντιμετώπισε τον Άλεξ Ντε Μινόρ και επικράτησε με 7-5, 6-4. Επόμενος τελικός ήταν στο Μαϊάμι, κατακτώντας κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-3, 6-1 το πρώτο του Master στη χρονιά.

Έπειτα ακολούθησαν οι τίτλοι σε Χάλε και Σινσινάτι απέναντι στους Χούμπερτ Χούρκατς (7-6|8|, 7-6|2|) και Φράνσις Τιάφο (7-6|4|, 6-2), μέχρι τον πιο πρόσφατο στο US Open απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ (6-3, 6-4, 7-5).




Πέραν του εκπληκτικού στατιστικού με τους φετινούς τελικούς, αξιοσημειώτο είναι το γεγονός ότι ο Ιταλός τενίστας στους έξι τελικούς που έχει παίξει έχει χάσει μόνο 2(!) σετ.

Αναλυτικά οι τελικοί και τ' αποτελέσματα
Γιανίκ Σίνερ - Ντανιίλ Μεντβέντεφ 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3
Γιανίκ Σίνερ - Άλεξ Ντε Μινόρ 7-5, 6-4
Γιανίκ Σίνερ - Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ 6-3, 6-1
Γιανίκ Σίνερ - Χούμπερτ Χούρκατς 7-6|8|, 7-6|2|
Γιανίκ Σίνερ - Φράνσις Τιάφο 7-6|4|, 6-2
Γιανίκ Σίνερ - Τέιλορ Φριτζ 6-3, 6-4, 7-5







Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Για διπλό ρόλο στην έκπτωση Κασσελάκη κατηγορεί τον Νίκο Παππά ο Νίκος Μωραΐτης

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Κύκλωμα εκβιαστών στη Μύκονο: «Άκου προσεκτικά, έχεις και τρία παιδιά» - Απείλησαν γυναίκα να ανακαλέσει την κατάθεσή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr