Ιστιοπλοΐα: Επανεξελέγη πρόεδρος της ομοσπονδίας η Αναστασίου

Ιστιοπλοΐα: Επανεξελέγη πρόεδρος της ομοσπονδίας η Αναστασίου

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης η «Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας» με ποσοστό 100% επανεξέλεξε και τα 45 μέλη του Δ.Σ. και των επιτροπών - Βρούτσης: Μαχήτρια η Αναστασίου

euio_1
Η Νίκη Αναστασίου θα είναι πρόεδρος της ΕΙΟ και την επόμενη τετραετία. 

Στις εκλογές της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας ήταν η μοναδική υποψήφια και συγκέντρωσε ποσοστό 100%. 

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ

«Για 4 ακόμη χρόνια η ΚΙ.Φ.Ι. θα συνεχίσει το τεράστιο έργο της στην ελληνική ιστιοπλοΐα που ξεκίνησε από το 1991. Στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης η «Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας» με ποσοστό 100% επανεξέλεξε και τα 45 μέλη του Δ.Σ. και των επιτροπών!

dimopoylols
Κλείσιμο


Από το 1991 η ΚΙ.Φ.Ι. κερδίζει όλες τις εκλογικές διαδικασίες κι αυτό ουσιαστικά είναι ηθική νίκη των σωματείων που ουδέποτε λύγισαν σε κομματικές πιέσεις και πάνω απ’ όλα πάντα έβαζαν το συμφέρον του αθλήματος.

Τα μέλη της ΚΙ.Φ.Ι απογείωσαν το άθλημα κι αυτό είναι που αναγνωρίζουν όλα, σχεδόν, τα σωματεία της χώρας στηρίζοντας διαχρονικά τους υποψήφιούς της. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα κατακτά πολύ μεγάλο αριθμό μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (μόνο το 2023 ήταν 41!).
Μάλιστα, αυτή τη χρονική περίοδο η ελληνική ιστιοπλοΐα είναι πρώτη δύναμη στον κόσμο στις κατηγορίες της Ανάπτυξης και ο μεγάλος στόχος της διοίκησης είναι η κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.

Η δε Νίκη Αναστασίου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος σε Ομοσπονδία, με ποσοστό 93% (πήρε 90 ψήφους στα 98 σωματεία) συνεχίζει στην προεδρία της ΕΙΟ για δεύτερη θητεία στέλνοντας το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι ικανές να διοικήσουν με επιτυχία μια μεγάλη Ομοσπονδία όπως είναι η ιστιοπλοϊκή.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η συμμετοχή των ομίλων στην εκλογική γενική συνέλευση που έγινε χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΙΟ στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας. Ήταν 108 σωματεία και τουλάχιστον 15 εκπρόσωποι ταξίδευαν όλη τη νύχτα από τα Γιάννενα που έγιναν το περασμένο Σάββατο οι εκλογές της ΚΟΕ για να παρευρεθούν στη συνέλευση που πραγματικά εξελίχθηκε σε γιορτή και στο τέλος αποθέωσαν την πρόεδρο και τα μέλη της νέας διοίκησης.

Ο δε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και τα πεπραγμένα όλων των επιτροπών μέχρι 31/7/2024 εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η νέα διοίκηση της ΕΙΟ αλφαβητικά αποτελείται από τους Ανδρονίκη Αναστασίου, Χρήστο Αδάμ, Δημήτριο Αναστασίου, Ακριβή Αυλωνίτη, Γεώργιο Βασιλακόπουλο, Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο, Ελένη Γιαννακοπούλου, Ελένη Δημητρακοπούλου, Γεώργιο Καμνή, Ηλία Κουντρομιχάλη, Παναγιώτα Κωνσταντινίδου, Στυλιανό Μαρκουΐζο, Γεώργιο Παπαστεφάνου, Χαράλαμπο Ρούσση, Στέφανο Χανδακά, Κωνσταντίνο Χαντζαρίδη, Αρτεμις Χατζή, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, Γεώργιο Χριστόπουλο, Δημήτριο Χριστοφόρου.

Ι.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Μαχήτρια η Αναστασίου»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης χαιρέτισε την επανεκλογή της Νίκης Αναστασίου και σχολίασε:
«Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!

Να συγχαρούμε τη Νίκη Αναστασίου για την επανεκλογή της στο τιμόνι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Είναι μαχήτρια και της άξιζε. Της εύχομαι όπως και στα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου - με το 33% γυναίκες - καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος του Ελληνικού αθλητισμού .

Η συνεργασία αυτονόητη. Οφείλουμε να επενδύουμε στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των αθλημάτων θάλασσας αξιοποιώντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που μας δίνει η θάλασσα μας σε Αιγαίο και Ιόνιο . 

Η Ιστιοπλοΐα μας έχει αναδείξει διαχρονικά κορυφαίους παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και οι επόμενοι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν την μεγάλη πρόκληση για όλους μας και όλες τις ομοσπονδίες. Με υπομονή, επιμονή και καλή προετοιμασία το μέλλον είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για πολλές και υψηλές διακρίσεις . 

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η συμμετοχή, τα παιδιά μας να βρουν το δρόμο τους και να κάνουν καταφύγιο τους την ιστιοπλοΐα και τον αθλητισμό . 
Καλοτάξιδη και καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης