ΔΕΑΒ: Δήλωσε αναρμόδια για τα όσα συνέβησαν στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (20:30) στη Θεσσαλονίκη 

Χωρίς κυρώσεις έφυγαν από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας οι ΠΑΕ Ατρόμητος και ΠΑΟΚ, που είχαν κληθεί σε ακρόαση για επεισόδια φιλάθλων τους στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη Super League, που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Σε ό,τι αφορά τον «δικέφαλο του βορρά», η ΔΕΑΒ έκρινε εαυτήν αναρμόδια να επιληφθεί, καθώς, όπως προέκυψε μετά από διευκρινίσεις της ΕΛΑΣ, το φερόμενο επεισόδιο «έλαβε χώρα εκτός της αθλητικής εγκαταστάσεως του Δημοτικού Γηπέδου Περιστερίου και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου της, επί των οποίων και μόνον έχει κατά νόμον αρμοδιότητα η ΔΕΑΒ να επιλαμβάνεται».

Έτσι, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν θα έχουν κάποια κύρωση και θα δώσουν κανονικά το σπουδαίο ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού (15/9, 20:30) μπροστά στο κοινό τους.

Αναφορικά με τον Ατρόμητο, η ΔΕΑΒ απάλλαξε την αθηναϊκή ΠΑΕ, επειδή «αφενός μεν δεν αποδείχτηκε επαρκώς η τέλεσή του, αφετέρου δεν επρόκειτο για σοβαρό φαινόμενο βίας».

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), αφού έλαβε υπόψη της τα σχετικά έγγραφα της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, τις εκθέσεις των παρατηρητών της Super League και της ΔΕΑΒ, καθώς και το οπτικό υλικό του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 01-09-2024, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, ανακοινώνει:

Α) Με σχετική απόφασή της έκρινε ότι είναι αναρμόδια να επιληφθεί για φερόμενο επεισόδιο βίας μεταξύ φιλάθλων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της Αστυνομίας, καθόσον, όπως προέκυψε μετά από διευκρινίσεις της ΕΛΑΣ, αυτό έλαβε χώρα εκτός της αθλητικής εγκαταστάσεως του Δημοτικού Γηπέδου Περιστερίου και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου της, επί των οποίων και μόνον έχει κατά νόμον αρμοδιότητα η ΔΕΑΒ να επιλαμβάνεται.

Β) Με άλλη απόφασή της απάλλαξε την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ για φερόμενο φαινόμενο βίας που αποδίδονταν στους φιλάθλους της, καθόσον, αφενός μεν δεν αποδείχτηκε επαρκώς η τέλεσή του, αφετέρου δεν επρόκειτο για σοβαρό φαινόμενο βίας

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει η αδερφή της Πρεζεράκου - Η φωτογραφία της κόρης της όταν μάθαινε ότι είχε 6 μήνες ζωής

Οι βιασμοί της Ζιζέλ: 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τη δεκαετή κακοποίηση


ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται οι άνθρωποι του Κασσελάκη, θα τον ακολουθήσουν στα επόμενα πολιτικά του βήματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr