Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ισπανίδα μαραθωνοδρόμος έχασε το μετάλλιο επειδή βοήθησε τον οδηγό της πριν τον τερματισμό - Δείτε βίντεο

Η Έλενα Κόνγκοστ στερήθηκε με σκληρό τρόπο το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού άφησε το σχοινί της για να βοηθήσει τον τραυματία οδηγό της να περάσει τη γραμμή του τερματισμού

Η ιστορία της Ισπανίδας μαραθωνοδρόμου Έλενα Κόνγκοστ αναδεικνύει τα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού αλλά και τις σκληρές πραγματικότητες που κρύβονται πίσω από τις μεγάλες διακρίσεις. Στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Κόνγκοστ βρέθηκε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που οδήγησε στην απώλεια ενός μεταλλίου που, μέχρι ένα σημείο, φαινόταν σίγουρο.

View this post on Instagram

A post shared by MARCA (@marca)

Η 36χρονη αθλήτρια επέστρεψε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια και αφού απέκτησε τρία παιδιά. Στην κατηγορία Τ12, όπου συμμετέχει λόγω μειωμένης όρασης, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 3:00:48, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση. Ωστόσο, η χαρά της κράτησε μόνο για λίγο, καθώς πληροφορήθηκε ότι το χάλκινο μετάλλιο αφαιρέθηκε λόγω παραβίασης των κανονισμών.


Η Κόνγκοστ, μαζί με τον οδηγό της Κάρλο Μπρουγκουέρα, αντιμετώπισαν μία απρόβλεπτη κατάσταση: ο οδηγός της υπέστη κράμπα και η αθλήτρια, σε μία ανθρώπινη και αυθόρμητη κίνηση, άφησε το σχοινί που τους συνδέει για να τον βοηθήσει. Οι κανόνες απαιτούν οι δρομείς να είναι συνδεδεμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της κούρσας, γεγονός που οδήγησε στον αποκλεισμό της.

«Δεν αποκλείστηκα επειδή έκλεψα, αλλά επειδή είμαι άνθρωπος», δήλωσε η Κόνγκοστ, εκφράζοντας την απογοήτευση και τον θυμό της για την απόφαση. «Αυτή η κίνηση ήταν μία αντανακλαστική ενέργεια να υποστηρίξεις κάποιον που πέφτει».


Η επιστροφή της αθλήτριας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Μετά τη γέννηση των παιδιών της, προετοιμάστηκε σκληρά για να πετύχει την πρόκριση, καταφέρνοντας να επιτύχει το ελάχιστο όριο σε μόλις πέντε μήνες. Ήταν ο σύζυγός της που την ενθάρρυνε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Παρά τις δυσκολίες, η Κόνγκοστ κατάφερε να δείξει τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της, αλλά η τελευταία στιγμή της αγωνιστικής της πορείας έφερε μία πικρή γεύση.

Η απόφαση των κριτών να αφαιρέσουν το μετάλλιο, μαζί με την υποτροφία που το συνόδευε, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η Κόνγκοστ, ωστόσο, παραμένει περήφανη για όσα έχει καταφέρει και τονίζει ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αξίες που υπερβαίνουν τον αθλητισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr