Συγκίνησε ο Σίνερ μετά την κατάκτηση του US Open - Αφιέρωσε τον τίτλο στην θεία του η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της

Ο Ιταλός τενίστας έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη και δεν ξέχασε να αναφερθεί στη γυναίκα που τον μεγάλωσε

O Γιάνικ Σίνερ θριάμβευσε στο US OpenΟ Ιταλός τενίστας κέρδισε 3-0 στον τελικό στη Νέα Υόρκη τον Τέιλορ Φριτζ και διπλασίασε τους Grand Slam τίτλους του στο 2024 αφού ξεκίνησε τη χρονιά με τη νίκη του στο Australian Open. 

Μετά τον τελικό και στην διάρκεια της τελετής απονομής ο Ιταλός τενίστας, που είναι και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε στους θεατές φανερά συγκινημένος για την επιτυχία του, και αφιέρωσε τη νίκη στη θεία του που δίνει μάχη για τη ζωή της. 






«Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά για μένα, γιατί η τελευταία περίοδος της καριέρας μου δεν ήταν εύκολη. Εκεί είναι η ομάδα μου που με υποστηρίζει κάθε μέρα, οι άνθρωποι που είναι κοντά μου. Αγαπώ το τένις, προπονούμαι πολύ για να βρίσκομαι εδώ, αλλά αντιλαμβάνομαι και πως υπάρχει και ζωή εκτός γηπέδου. Γι' αυτό θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στην θεία μου γιατί δεν είναι καλά και δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα την έχω στη ζωή μου», είπε συγκινημένος ο 23χρονος Ιταλός.

«Είναι ωραίο που μπορώ να μοιραστώ μια θετική στιγμή μαζί της. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και συνεχίζει να είναι. Εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία, είναι η πιο σημαντική ευχή, αν και δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό», συνέχισε με δάκρυα στα μάτια ο πρωταθλητής του US Open.

Η θεία που τον μεγάλωσε 

Ο Ιταλός πρωταθλητής έχει αναφερθεί παλαιότερα στη σχέση με τη θεία του. Εκείνη τον είχε μεγαλώσει αφού οι γονείς του δούλευαν όλη μέρα και έτσι την έχει σαν δεύτερη μητέρα του.

Έχει περάσει πολλές ώρες από την παιδική του ηλικία μαζί της, καθώς τον έχει στηρίξει και τα χρόνια που ο αθλητής ασχολούταν με το αλπικό σκι, πηγαίνοντας τον σε προπονήσεις και αγώνες, αλλά και τα καλοκαίρια που ο Σίνερ είχε ελεύθερο χρόνο και οι γονείς του δεν ήταν ποτέ εκεί... λόγω δουλειάς. 

Τώρα που η θεία του είναι βαριά άρρωστη θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί, όπως έχει δηλώσει επανέλλημενος αλλά λόγω του φόρτου προπονήσεων και ταξιδιών δεν προλαβαίνει. 


Ο Σίνερ έχει την οικογένεια του πολύ ψηλά και αυτό το είδαμε και στην Μελβούρνη, όπου μετά την νίκη του στο Australian Open, ο τενίστας αφιέρωσε την επιτυχία, λέγοντας όμορφα λόγια για τους γονείς του: «Θα ήθελα όλοι να έχουν τους γονείς που είχα εγώ, γιατί πάντα μου επέτρεπαν να επιλέγω ακόμα και όταν ήμουν νέος. Δεν με πίεσαν ποτέ, ακόμα και όταν έκανα άλλα αθλήματα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν την ελευθερία που είχα εγώ». 

Ο 23χρονος υπήρξε πολύ δραστήριο παιδί, αφού έχει ασχοληθεί ενεργά με το σκι, το ποδόσφαιρο και το τένις. Μάλιστα, έχει κερδίσει και ένα εθνικό πρωτάθλημα στο σκι σε ηλικία οκτώ ετών. Σε ηλικία 13 ετών όμως τον κέρδισε το τένις και μετακόμισε στην ιταλική Ριβιέρα για να προπονηθεί με τον βετεράνο προπονητή Ρικάρντο Πιάτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr