Σταματοπούλου: Άργησα να μιλήσω στο σχολείο και δεχόμουν bullying, μέχρι και ξυλοδαρμό

Η χρυσή Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε και τις αναποδιές, οι οποίες όμως δεν τη λύγισαν

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε, το bullying στο σχολείο και τα συναισθήματα που την πλημμύρισαν μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μίλησε στην ΕΡΤ η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Ήταν πάρα πολλά τα συναισθήματα, το βίωνα στο έπακρο, δεν ήξερα να διαχειριστώ ότι είχα έρθει πρώτη, ήταν ένας γολγοθάς μέχρι να φτάσω» είπε η Σταματοπούλου η οποιά αναδείχτηκε χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50 μέτρα ύπτιο (S4), ανήμερα των γενεθλίων της.



Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή τη, είπε πως υπήρξαν πολλές αναποδιές, όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω, λέγοντας «γιατί σε εμένα όλα αυτά», καθώς «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο».



«Ούτε εγώ ήξερα ότι θα κάνω κάτι καλό στην κολύμβηση, έλεγα πως δεν την θέλω, ότι δεν είναι για εμένα. Αλλά σκεφτόμουν "μήπως μου έχει δοθεί αυτό για κάποιο λόγο;" και σκέφτηκα "γιατί να σπρώχνω έτσι τις ευκαιρίες". Μία μέρα πριν τον αγώνα τον καλό, είχα έρθει δέκατη και άκουγα από sites πως αποκλείστηκε η Σταματοπούλου και λέω "ψυχραιμία, αύριο θα είναι το καλό μου χαρτί"» είπε χαρακτηριστικά.



Συγκλονιστικές ήταν οι αναφορές της στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, καθώς υπήρξε για χρόνια θύμα bullying στο σχολείο. «Δεν μιλούσα καμία γλώσσα. Άργησα να μιλήσω, ούτε τη μητρική μου γλώσσα μπορούσα να μιλήσω. Μίλησα 7,5 ετών, οπότε στα σχολικά χρόνια όταν δουν ένα παιδί να μη μιλά και να μην μπορεί να εκφραστεί και να πει τι το δυσκολεύει, ήταν ο εύκολος στόχος για να δεχθεί bullying, κοροϊδία. Δεν το κατανοούσα ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να φτάσω τις ηλικίες, αλλά εδώ δεν είχα κατακτήσει πρώτα άλλες δεξιότητες. Προσπαθούσα όλα αυτά να τα ισορροπήσω» δήλωσε η Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή έφτασε στο peak. Μέχρι ξυλοδαρμοί. Όταν έγινε αυτό που έγινε με την υγεία μου, είπα τι άλλο να γίνει; Ε, θα με δείρετε. Και; Όταν εγώ άρχισα να μη φοβάμαι, έλεγα ότι μου έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου. Θες να κοροϊδέψεις; Κάνε το. Άρχισα κι εγώ να μη δείχνω φόβο γιατί δείχνουμε τον καθρέφτη μας πολλές φορές, τον φόβο μας και τα βιώματά μας. Φτάνεις στο τέλμα και λες δεν έχω κάτι άλλο. Κι αν με δείρεις τι θα γίνει;».



Τέλος, αποκάλυψε πως δεν θα συνεχίσει τον αθλητισμό, καθώς «κάποια στιγμή τα ωραία τελειώνουν... θέλω να μάθω καλά τη νοηματική».



Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης

Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr