Ολλανδία: Στη φυλακή πρώην ποδοσφαιριστής της Αϊντχόφεν για τον θάνατο 4χρονου σε τροχαίο

Ο Ράι Βλουτ είχε προκαλέσει στο παρελθόν τον θάνατο ενός τετράχρονου αγοριού σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα – Απέσυρε την έφεση που είχε καταθέσει για την απόφαση

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής Ράι Βλουτ βρίσκεται αντιμέτωπος με δυόμισι χρόνια φυλάκισης, αφού απέσυρε την έφεσή του κατά της καταδίκης του για την πρόκληση του θανάτου ενός τετράχρονου αγοριού σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο 29χρονος πρώην μέσος της Αϊντχόφεν o οδηγούσε με 193 χλμ/ώρα όταν εμβόλισε το πίσω μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο A4 κοντά στο Hoofddorp τον Νοέμβριο του 2021. Το θύμα, ο 4χρονος Γκιο Ροος, καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Ο Βλούτ μετέφερε μια ομάδα φίλων από ένα πάρτι στο Άμστερνταμ στο Ρότερνταμ όταν συνέβη το δυστύχημα. Είχε πιει «δύο ή τρία ποτήρια ισχυρού ποτού» πριν καθίσει πίσω από το τιμόνι, όπως ειπώθηκε στη δίκη του.

Ο παίκτης μετακόμισε στην ομάδα Αστάνα της Premier League του Καζακστάν το 2022 και αργότερα έπαιξε στη ρωσική Ουράλ Εκατερίνεμπουργκ.

Δεν προσήλθε στο δικαστήριο για την καταδίκη του τον Απρίλιο του 2023, επειδή η Ολλανδία δεν έχει συνθήκη έκδοσης με τη Ρωσία.

Μετά τον υποβιβασμό της Ουράλ τον Ιούλιο ο Βλούτ αποδεσμεύτηκε από το συμβόλαιό του και επέστρεψε στην Ολλανδία. Ο δικηγόρος του, Έρικ Τόμας, δήλωσε ότι είχε αποδεχθεί ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι αποσύρει τη δική της έφεση ως απάντηση στην απόφαση του Βλούτ, βάζοντας τέλος στην υπόθεση.

«Με την απόσυρση της έφεσης του κατηγορουμένου και αφού εξέτασε τα συμφέροντα των συγγενών του θύματος, η εισαγγελία αποφάσισε να μην συνεχίσει την έφεσή της», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. «Ως εκ τούτου, η ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι οριστική».

Ειδήσεις σήμερα:

Έως το τέλος του έτους τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Τι συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Μις Λίβανος: Παντρεύτηκε στην Ελλάδα - Στο ΟΑΚΑ η δεξίωση

Κακοκαιρία Atena: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr