Κριστιάνο Ρονάλντο: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου» - Βίντεο

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου» - Βίντεο

Ο Ρίο Φέρντιναντ «ανέκρινε» τον άλλοτε συμπαίκτη του με τον Πορτογάλο να στάζει μέλι για τη Ρεάλ και τα χρόνια που έζησε στη Μαδρίτη

Rio_Cristiano2
Όταν έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (λίγο κάτω από τα 100 εκατ., φράγμα που έσπασε λίγα χρόνια αργότερα ο Γκάρεθ Μπέιλ).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματικά μεγαλούργησε φορώντας τη φανέλα των «μερένγκες» με τον Πορτογάλο να δείχνει για μία ακόμη φορά τον σεβασμό που τρέφει για τον σύλλογο σε συνέντευξη που έδωσε στον άλλοτε συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ και μεταδόθηκε στο κανάλι του στο youtube (το οποίο εγκαινίασε πρόσφατα και ήδη έχει εκατομμύρια ακολούθους).

The biggest secret of Real Madrid revealed | Cris & Rio Part II


Κλείσιμο
Ο Ρονάλντο εξήγησε ότι το στοιχείο που κάνει τη Ρεάλ να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες είναι το γεγονός ότι «δεν λυγίζει από την πίεση και ο οργανισμός ζει για τα μεγάλα παιχνίδια. Πολλοί λένε ότι είναι τυχεροί που κατακτά το Champions League... Δεν είναι θέμα τύχης. Προετοιμάζονται για τέτοιου είδους παιχνίδια».

Ο CR7 όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς χαρακτήρισε την πρώτην ομάδα του «ως την καλύτερη ομάδα στην ιστορία ου ποδοσφαίρου», ενώ αναφέρθηκε και για την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

«Το αν η Ρεάλ Μαδρίτη θα είναι καλύτερη ή όχι την επόμενη χρονιά, δεν το ξέρουμε. Ο Εμπαπέ είναι εκεί τώρα, νομίζω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να είναι δυνατή, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Μόνο ο Θεός ξέρει, αλλά σίγουρα έχουν φανταστικούς παίκτες».

Όσον αφορά τη δική του παρουσία στη Μαδρίτη; «Κέρδισα πολλά τρόπαια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κέρδισα τα πάντα και λατρεύω τον σύλλογο. Ήταν ευχαρίστηση να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης για 9 σεζόν και να κερδίσω 4 Champions League. Όταν έφτασα, ήμουν ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία. Υπήρχε μεγάλη πίεση, αλλά πίστευα στον εαυτό μου. Έχοντας κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα στην Premier League, ήξερα ότι θα τα πήγαινα καλά γιατί πίστευα στο ταλέντο μου. Ήταν δύσκολο, είναι μια διαφορετική χώρα, ήμουν μόλις 24 χρονών, αλλά ήμουν πολύ θετικός. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα έγραφα ιστορία. Ήταν μια πρόκληση και μου αρέσει να αποδεικνύω ότι οι άνθρωποι έκαναν λάθος».

Ο Φέρντιναντ τον ρώτησε για τη μεταγραφή του Εμπαπέ με τον νυν άσο της Αλ Νασρ να τονίζει: «Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά γιατί θα τον βοηθήσει η σταθερότητα που διακρίνει τον σύλλογο και ο σπουδαίος προπονητής που έχουν. Έπειτα υπάρχει ο πρόεδρος, Φλορεντίνο, που είναι πολλά χρόνια στην οπμάδα. Νομίζω ότι δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα λόγω του ταλέντου του. Το έχει ήδη αποδείξει. Ο Εμπαπέ μπορεί να είναι ο κάτοχος της επόμενης Χρυσής Μπάλας, αλλά υπάρχει ο Χάαλαντ, ο Μπέλιγχαμ, ο Γιαμάλ...»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον φίλο του Πέπε ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση: «Όταν φτάσεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία, το κλειδί είναι το μυαλό σου. Εάν συμπεριφέρεσαι καλά στο σώμα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα σε σεβαστεί. Αν θέλεις να παίξεις 4 ή 5 χρόνια ακόμα, πρέπει να έχεις καλή νοοτροπία. Ο Πέπε και εγώ είμαστε ένα καλό παράδειγμα, προσέχουμε καλά τον εαυτό μας. Είναι πολύ επαγγελματίας εκτός γηπέδου».

Στο φινάλε ο Κριστιάνο μίλησε για το κίνητρο που έχει και συνεχίζει να αγωνίζεται σ' αυτήν την ηλικία, αλλά και για την αποχώρηση του Τόνι Κρόος από την ενεργό δράση: «Όταν τελειώσει η σεζόν, έχω ξανά ενθουσιασμό. Αν δεν το έχεις είναι κακό. Έχω ενθουσιασμό, είμαι εθισμένος στο ποδόσφαιρο, στο να βάζω γκολ και να παίζω σε καλό επίπεδο. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του καθενός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σέβομαι την απόφαση του Κρόος γιατί είναι ο τύπος του ανθρώπου που πάει να κάνει ένα πράγμα και το κάνει. Νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει για περισσότερα χρόνια, αλλά μπορεί να έχει άλλα σχέδια και πρέπει να το σεβαστούμε.»

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Atena τις επόμενες ώρες

Σταματοπούλου: Άργησα να μιλήσω στο σχολείο και δεχόμουν bullying, μέχρι και ξυλοδαρμό


Πυροβόλησαν χρυσοχόο εν μέση οδώ στο Αιγάλεω και του άρπαξαν τσάντα με τιμαλφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης