Γαλλία: Ο αδελφός του Πογκμπά οδηγείται σε δίκη για απαγωγή και εκβιασμό του διεθνούς Γάλλου άσου

Δύο ανακριτές στο Παρίσι αποφάσισαν ότι έξι γνωστοί και συγγενείς του ποδοσφαιριστή θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης

Σε δίκη στέλνει η γαλλική δικαιοσύνη τον αδελφό, αλλά και παιδικούς φίλους του Πολ Πογκμπά, για απαγωγή και εκβιασμό του πρώην διεθνούς άσου της Εθνικής Γαλλίας!

Δύο ανακριτές στο Παρίσι αποφάσισαν την Τρίτη (10/9), μετά από διετή έρευνα,  ότι συνολικά έξι άτομα του στενού κύκλου του έμπειρου άσου, θα οδηγηθούν σε δίκη με τις κατηγορίες της απαγωγής και του εκβιασμού τις οποίες φέρονται να διέπραξαν το 2022. 

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, πέντε εκ των εμπλεκομένων κατηγορούνται ότι προετοίμασαν μια συνάντηση στα προάστια του Παρισιού στις 19 Μαρτίου 2022, με σκοπό να του ζητήσουν οικονομική βοήθεια ένεκα της πολύχρονης σχέσης τους... Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πογκμπά έπεσε θύμα απαγωγής από δύο άγνωστους άνδρες οι οποίοι απαίτησαν 13 εκατομμύρια ευρώ λύτρα για να τον απελευθερώσουν!

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Πογκμπά, Ματίας, δεν ήταν παρών εκείνο το βράδυ στην προκαθορισμένη συνάντηση, θεωρείται ύποπτος για «άσκηση πίεσης στην οικογένεια του προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα πληρωθούν τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την όποια εμπλοκή τους και ισχυρίστηκαν ότι και οι ίδιοι ήταν θύματα των δύο δραστών. Ωστόσο οι εισαγγελείς αποφάσισαν να ασκήσουν διώξεις κατά των τριών παιδικών φίλων και δύο παλαιών γνωστών του Πογκμπά, για εκβιασμό με την απειλή όπλου και απαγωγή, καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 


Ο δε Ματίας Πογκμπά παραπέμπεται με την κατηγορία του εκβιασμού και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα: «Πολλές υποκλαπείσες συνομιλίες το 2022 επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα του ενδιαφερόμενου να εξασφαλίσει πληρωμή μέσω απειλών».



Πηγή: www.monobala.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Atena τις επόμενες ώρες

Σταματοπούλου: Άργησα να μιλήσω στο σχολείο και δεχόμουν bullying, μέχρι και ξυλοδαρμό


Πυροβόλησαν χρυσοχόο εν μέση οδώ στο Αιγάλεω και του άρπαξαν τσάντα με τιμαλφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr