Ολυμπιακοί Αγώνες: Κορυφαίος χορηγός λέει «αντίο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 37 χρόνια συνεργασίας με την ΔΟΕ

Η πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Panasonic είναι μία από τις 15 εταιρείες του προγράμματος TOP partner της ΔΟΕ, αξίας 2 δισεκατομμυρίων λιρών αλλά ανακοίνωσε την ξαφνική αποχώρησή της

Ένας σημαντικός χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλυψε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία του με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Panasonic είναι μία από τις 15 εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα TOP partner της ΔΟΕ, αξίας 2 δισεκατομμυρίων λιρών ανά τετραετή κύκλο.

Ωστόσο, ο οργανισμός με έδρα την Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο θα τερματίσει τη συμφωνία του με τη ΔΟΕ μετά από 37 χρόνια, προκαλώντας πλήγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενόψει των Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες.

Η Panasonic HD έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προμήθεια τεχνολογίας και εξοπλισμού για τους Αγώνες από το 1987.

Η εταιρεία επικαλέστηκε αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον και τη στρατηγική της κατεύθυνση ως λόγους για τη μη ανανέωση της συμφωνίας.

«Η ΔΟΕ κατανοεί και σέβεται πλήρως ότι ο όμιλος Panasonic πρέπει να προσαρμόσει την επιχειρηματική του στρατηγική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

«Ως εκ τούτου, αυτή η συνεργασία τερματίζεται με σεβασμό και φιλικό τρόπο. Η ΔΟΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει την Panasonic και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου της, Yuki Kusumi, για πάνω από τέσσερις δεκαετίες στενής συνεργασίας.

«Η Panasonic ήταν ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Προγράμματος Ολυμπιακών Συνεργατών και υπήρξε μεγάλη υποστήριξη για τους διοργανωτές Ολυμπιακών Αγώνων, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές σε όλο τον κόσμο. Η εκτίμηση της ΔΟΕ για την Panasonic θα συνεχιστεί».

Εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες ότι ένας άλλος ιαπωνικός χορηγός, η Toyota, θα τερματίσει επίσης το συμβόλαιό της με τη ΔΟΕ.

Σε δήλωσή της στο Associated Press, η Toyota ανέφερε: «Η Toyota υποστηρίζει το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα από το 2015 και συνεχίζει να το κάνει. Καμία ανακοίνωση που να υποδηλώνει το αντίθετο δεν έχει γίνει από την Toyota».

Η Airbnb, η Coca-Cola, η Samsung και η Visa είναι μεταξύ των άλλων μελών του προγράμματος χορηγιών TOP της ΔΟΕ.

Η συμφωνία της Panasonic με τη ΔΟΕ προβλέπει ότι η εταιρεία παρέχει βασικό εξοπλισμό μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων καμερών και μεγάλων εμπορικών προβολέων. Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει η συμφωνία χορηγίας τους.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα πικάπ της εταιρείας μάρκας Technics χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το νέο αγώνισμα του breakdancing.

Για τη ΔΟΕ, η απώλεια ενός μακροχρόνιου συνεργάτη όπως η Panasonic θα γίνει αναμφίβολα αισθητή τέσσερα χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Πρεμιέρες, τρέιλερ και εκπλήξεις - Όλα όσα έρχονται στη μικρή οθόνη, η «μητέρα των μαχών» στην πρωινή ζώνη

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι χτυπά δυνατά 3χρονο κοριτσάκι και το ρίχνει στο έδαφος - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr