Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιερό

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιερό

Ο 29χρονος επιθετικός είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου θηριώδη σέντερ φορ από την Αϊτή

Pierrot3
Σχεδόν 24 ώρες μετά την άφιξη του στην Ελλάδα ο Φραντζί Πιερό ντύθηκε και επίσημα στα κιτρινόμαυρα δίνοντας οριστικό τέλος στο σίριαλ της αναζήτησης σέντερ φορ.

H AEK έκανε δικό της τον διεθνή striker από την Αϊτή και όπως προκύπτει το deal με τη Μακάμπι Χάιφα αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ, που με μπόνους μπορεί να υπερβεί ακόμα και τα 3 εκατ. ευρώ. Ο 29χρονος φορ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και σύμφωνα με τους Ισραηλινούς θα έχει απολαβές της τάξης των 800.000 ευρώ, που με τα μπόνους μπορούν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την περασμένη σεζόν με τη Μακάμπι είχε 26 γκολ και οκτώ ασίστ σε 50 εμφανίσεις, ενώ στα τέσσερα πρώτα ματς των Ισραηλινών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μέτρησε τρία γκολ και δυο ασίστ.

🤝 Ο Φράνζι Πιερό στα κιτρινόμαυρα! 🟨 Frantzdy Pierrot joins AEK FC!⬛️ 🤜 Φράνζι, καλωσόρισες στην οικογένεια της...

Posted by AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ on Tuesday, September 10, 2024
Κλείσιμο


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φράνζι Πιερό από τη Μακάμπι Χάιφα. Ο διεθνής επιθετικός από την Αϊτή υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Φράνζι Πιερό γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1995, στην πόλη Καπ-Αϊτιέν της Αϊτής. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε παράλληλα και με το μπάσκετ, μέχρι να επιλέξει τελικά να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο.

Αγωνίστηκε στους Seacoast United Phantoms, στους Huskies του Northeastern University, στο οποίο και φοίτησε, στους Chanticleers του Coastal Carolina University, στη Reading United AC και στους Colorado Rapids.

Τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε να κάνει το βήμα στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μουσκρόν, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε 40 συμμετοχές τη σεζόν 2018-19, σκοράροντας 9 φορές (4 ασίστ). Με την ολοκλήρωση της χρονιάς πήρε μεταγραφή στην Γκινγκάμπ, με την οποία την επόμενη τριετία αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια (28 γκολ, 6 ασίστ).

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μακάμπι Χάιφα, στην οποία πήρε μεταγραφή τον Ιούλιο του 2022 και οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές από την αρχή. Εκείνο το καλοκαίρι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Champions League με 5 γκολ. Συνολικά με τη φανέλα της Μακάμπι αγωνίστηκε σε 106 ματς (43 γκολ, 18 ασίστ), κατακτώντας το Πρωτάθλημα το 2023 και το Σούπερ Καπ το 2024.

Ο Πιερό είναι, επίσης, διεθνής με την εθνική ομάδα της Αϊτής, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2018 και έως σήμερα μετρά 30 συμμετοχές, 21 γκολ και 3 ασίστ.

Φράνζι, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Πρεμιέρες, τρέιλερ και εκπλήξεις - Όλα όσα έρχονται στη μικρή οθόνη, η «μητέρα των μαχών» στην πρωινή ζώνη

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι χτυπά δυνατά 3χρονο κοριτσάκι και το ρίχνει στο έδαφος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης