Προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου: Επίδειξη unfair play από τον Βάργκας της Χιλής - Δείτε βίντεο

Ο επιθετικός της Χιλής δεν σεβάστηκε τον τραυματία τερματοφύλακα της Βενεζουέλας και πέτυχε γκολ στην ανυπεράσπιστη εστία

Η 8η αγωνιστική των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2026 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής στιγματίστηκε από την ιστορική εκτός έδρας νίκη της Βολιβίας (πρώτη μετά από 31 χρόνια όπου είχε μόνο ήττες και ισοπαλίες εκτός συνόρων) στη Χιλή, σ' ένα ματς όπου σημειώθηκε το πιο... αμφιλεγόμενο (ευγενικά) γκολ της χρονιάς από τους γηπεδούχους.



Η Βολιβία πήρε το προβάδισμα στο 13' με το γκολ του επιθετικού της Καλαμάτας Καρμέλο Αλγκαρανάζ για να φτάσουμε στο 39' όταν και έγινε η πολυσυζητημένη φάση.

Ο τερματοφύλακας της Βολιβίας Κάρλος Λαμπέ έχοντας δεχθεί τη μπάλα από συμπαίκτη του, είδε τον επιθετικό της Χιλής Εντουάρντο Βάργκας να έρχεται για να τον πιέσει και στην προσπάθεια του να διώξει στραβοπάτησε για να βρεθεί στο χορτάρι.

Ο 37χρονος Λαμπέ κατάλαβε αμέσως ότι έπαθε ζημιά και σήκωσε το χέρι του για να μπει το ιατρικό τιμ (κι όπως αποδείχθηκε υπέστη ρήξη χιαστού!), αλλά ο Βάργκας αδιαφορώντας για το τι είχε συμβεί πήρε τη μπάλα και σκόραρε σαν σε προπόνηση στην κενή εστία.



Οι παίκτες της Βολιβίας έτρεξαν αμέσως πάνω του για να του ζητήσουν τον λόγο, με τον 34χρονο επιθετικό να τους διώχνει εκνευρισμένος και αμετανόητος, κάτι που φάνηκε και μετά το τέλος του αγώνα καθώς πόσταρε στα social media διάφορα σχόλια κατά όσων του άσκησαν κριτική για τη μη τήρηση του fair play.

Πάντως η αδικία αποκαταστάθηκε πριν το τέλος του ημιχρόνου με τη Βολιβία να ανακτά το προβάδισμα στο 45'+1' με το γκολ του Μιγκελίτο και το 1-2 έμεινε ως το τέλος χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη μετά από 31 χρόνια...




Ειδήσεις σήμερα:

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»


Ανάλυση New York Times: Επιτυχία της Χάρις το debate, έκανε τον Τραμπ να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο

Ποια είναι η 32χρονη πολιτικός με τις μουσουλμανικές καταβολές που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας στην Ελβετία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr