Τεντόγλου - Καραλής: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό των Βρυξελλών

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου θα δώσουν την μάχη τους το Σάββατο στο Diamond League

Έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό του Diamond League ο οποίος θα φιλοξενηθεί στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες αφού εξασφάλισαν την παρουσία τους στα τελικά θα παλέψουν το Σάββατο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. 

Ο αγώνας στο άλμα εις μήκος αρχίζει στις 20:17 και ο Έλληνας δις Ολυμπιονίκης θα αντιμετωπίσει τους αθλητές που κατέλαβαν τις θέσεις 2-3-4 στο Παρίσι, καθώς επίσης τον 3ο και τον 4ο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Συγκεκριμένα, στο Ρουά Μποντουάν, θα βρεθούν ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι και ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ, αλλά και οι επίσης Τζαμαϊκανοί Τατζέι Γκέιλ, και Κάρεϊ ΜακΛάουντ.

Με μόλις έξι συμμετοχές, ο αγώνας θα έχει γρήγορη εξέλιξη και, φαίνεται ότι θα χρειαστεί μεγάλο άλμα για τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ισχύει ο κανονισμός των τριών τελευταίων αλμάτων, επομένως θα έχουν όλοι από έξι προσπάθειες.

Από την άλλη οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, θα διαγωνιστούν και επί κοντώ. Στον αγώνα, που αρχίζει στις 20:45, θα πάρουν μέρος εφτά επικοντιστές.

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τον Μόντο Ντουπλάντις και τον Σαμ Κέντρικς, αλλά και δύο ακόμα «εξάρηδες» Αμερικανούς: τον κάτοχο του ρεκόρ ΗΠΑ, Κέι Σι Λάιτφουτ και τον χάλκινο στο περσινό παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Κρίστοφερ Νίλσεν.

Το ρόστερ συμπληρώνουν ο Γάλλος Τιμπό Κολέ και ο ντόπιος Μπεν Μπρούντερς, 5ος και 7ος αντίστοιχα το 2023 στη Βουδαπέστη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ERT 3 μετά τις 21:00. 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Πλατανιά Χανίων κοντά σε ξενοδοχεία και σπίτια - Εστάλη μήνυμα εκκένωσης

Ντόναλντ Τραμπ - Κάμαλα Χάρις: Η ψυχρή χειραψία στην εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου - Ανάμεσά τους ο Μπάιντεν, δείτε βίντεο

Έλον Μασκ: Η χυδαία πρόταση στη Σουίφτ μετά την στήριξή της στη Χάρις - «Θα σου χαρίσω ένα παιδί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr