Κορεάτης ποδοσφαιριστής κατηγορεί την κινεζική Αστυνομία για απειλές προς την οικογένειά του ώστε να παραδεχθεί στήσιμο αγώνων

Κορεάτης ποδοσφαιριστής κατηγορεί την κινεζική Αστυνομία για απειλές προς την οικογένειά του ώστε να παραδεχθεί στήσιμο αγώνων

Ο Σον Τζουν-Χο έβαλε τα κλάματα σε συνέντευξη Τύπου κατηγορώντας τις κινεζικές Αρχές για αθέμιτες τακτικές

Son-Jun-ho
Εξωφρενικά είναι αυτά που ισχυρίζεται ο Κορεάτης ποδοσφαιριστής Σον Τζουν-Χο, ο οποίος κατηγορεί την Αστυνομία της Κίνας πως δέχθηκε απειλές από εκπροσώπους της για να παραδεχθεί πως συμμετείχε σε στήσιμο αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Ο Σον κρατήθηκε περίπου για δέκα μήνες στη χώρα (319 ημέρες), μιας και το όνομά του ήταν ανάμεσα σε άλλα 42 που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για στήσιμο αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό. Το ρεπορτάζ των Κορεατών αναφέρει ότι η σύλληψή του έγινε επίσημη μετά από κράτηση 37 ημερών, κάτι το οποίο επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας στην Κίνα.

Στο τέλος, όπως πάντα ισχυρίζεται ο ίδιος, αποδέχθηκε τις κατηγορίες γιατί φοβήθηκε για την ασφάλεια της οικογένειάς του, με τους αστυνομικούς να τον απειλούν πως θα αφήσουν τα παιδιά του χωρίς γονείς, εκφράζοντας πρόθεση να συλλάβουν και τη σύζυγό του.

Κλείσιμο


Την περιπέτειά του έκανε γνωστή σε μεσοβδόμαδη συνέντευξη Τύπου, με δάκρυα στα μάτια, έχοντας επιστρέψει στη Νότια Κορέα εδώ και έξι μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίζεται κανονικά, παρά την αποδοχή του κατηγορητηρίου, αφού η Κίνα τον απέκλεισε δια βίου από το να συμμετάσχει σε δικές της ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αλλά δεν έχει τη δικαιοδοσία να κάνει παγκόσμιο το ban του -κίνηση στην οποία μπορεί να προβεί μόνο η FIFA.

Κάποια από τα πιο ανατριχιαστικά πράγματα που είπε:

«Η κινέζικη Αστυνομία με κατηγόρησε με αδιανότητα πράγματα. Με απείλησαν ότι άμα δεν αποδεχθώ τις κατηγορίες θα συλλάβουν τη γυναίκα μου μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και θα τη φέρουν στο ίδιο κράτησης για να κάνουν έρευνα πάνω της.

Τους είπα ότι δεν έκανα τίποτα απ' όσα με κατηγορούσαν. Ενώ μου έδειχναν φωτογραφίες της κόρης μου και του γιου μου από το κινητό μου, με πίεζαν λέγοντάς μου "Τι έκαναν τα παιδιά σου για να το αξίζουν αυτό; Αν έρθει κι η γυναίκα σου εδώ, πώς θα το διαχειριστούν τα παιδιά σου; Δεν νομίζεις ότι τα παιδιά χρειάζονται να δουν τον πατέρα τους;" Οπότε το παραδέχθηκα αμέσως».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης