Ιτούδης: Ο Ναν άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό, θα ήθελα τη Euroleague με 30 ομάδες

Ιτούδης: Ο Ναν άλλαξε τα πάντα στον Παναθηναϊκό, θα ήθελα τη Euroleague με 30 ομάδες

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε και για τη νέα Euroleague 

5883380

Συνέντευξη για την Euroleague στη σερβική ιστοσελίδα «Mozzart Sport» έδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης. 

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών της EuroLeague μίλησε για το όνειρό του να δει την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης με 30 ομάδες ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό. 



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Ο ανταγωνισμός στην EuroLeague γίνεται καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός είναι καλό παράδειγμα. Είχαν ένα κακό ξεκίνημα το οποίο είναι αναμενόμενο γιατί ήταν μια νέα ομάδα, με νέο σύστημα, με νέο προπονητή. Αλλά έκαναν υπομονή και στο τέλος βλέπεις πώς λειτουργούσαν όλα. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις τα πάντα, και έγιναν ένα παράδειγμα του πώς, με υπομονή και μερικές πολύ σημαντικές προσθήκες, όλα μπορούν να φαίνονται υπέροχα. Ο Κέντρικ Ναν άλλαξε τα πάντα, πήραν μια εντελώς νέα διάσταση μαζί του.

Κλείσιμο
Όσο για την κατεύθυνση της EuroLeague, ελπίζω ότι η πορεία είναι μόνο προς την κορυφή γιατί οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Ονειρεύομαι πότε θα δούμε την EuroLeague με 30 ομάδες. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο. Φτάσαμε στις 18 ομάδες, πάμε στις 20, μετά στις 24 και ονειρεύομαι αυτόν τον αριθμό 30, γιατί αυτός είναι ο αριθμός των ομάδων στο NBA.

Φυσικά, χρειάζονται πολλά. Χρειάζεται να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που διοικούν τα εγχώρια πρωταθλήματα για να δημιουργήσουμε συνεργασία, να δημιουργήσουμε πραγματικά έναν τρόπο για αυτά τα πρωταθλήματα να είναι κάτι σαν την G League στην Αμερική, για να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη των παικτών. Όλοι συμφωνούν ότι η EuroLeague είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα, όπως και οι οπαδοί είναι δείκτης του τι παρακολουθούν και τι τους ενδιαφέρει.

Είχα παραδείγματα στη Φενερμπαχτσέ. Παίζουμε με τη Βαλένθια και έχουμε 11.000 οπαδούς στο γήπεδο. Δεν έχω τίποτα ενάντια στη Βαλένθια, είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος. Τρεις μέρες μετά παίζουμε με τη Γαλατάσαραϊ και έρχονται 1.500 οπαδοί. Αυτό είναι ένας δείκτης. Φυσικά δεν είναι παντού έτσι». 


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 25χρονη για revenge porn - Ζητούσε €2.000 για να μην δημοσιεύσει προσωπικές στιγμές ενός άντρα

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης