Η κυριαρχία των αγγλικών πρωταθλημάτων σε εισιτήρια και η πρωτιά της Ντόρτμουντ

Η κυριαρχία των αγγλικών πρωταθλημάτων σε εισιτήρια και η πρωτιά της Ντόρτμουντ

Η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα σε πωλήσεις εισιτηρίων με την ταπεινή Championship να ακολουθεί - Όμως η ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ

28824273
Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να παραμένει το Νο1 άθλημα σε δημοφιλία στην Ευρώπη... Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UEFA την περασμένη σεζόν παρακολούθησαν τους αγώνες (σε εγχώρια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά κύπελλα και εθνικές ομάδες) συνολικά 229 εκατομμύρια φίλαθλοι. Ένας εντυπωσιακός αριθμός μεγαλύτερος κατά 17 εκατομμύρια (ποσοστό 8%) από τη σεζόν 2022-2023, παρόλο που από τα μεγάλα πρωταθλήματα αύξηση στα εισιτήρια είχαμε μόνο στην Ιταλία.

Η είδηση ότι η Premier League θα αναδεικνύονταν και φέτος το κορυφαίο πρωτάθλημα από πλευράς διάθεσης εισιτηρίων δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο έκπληξης.

Στις 38 αγωνιστικές της περσινής σεζόν συνέρρευσαν 14.7 εκατομμύρια φίλαθλοι που σημαίνει ότι σε κάθε αγώνα στις κερκίδες υπήρχαν 38.884 οπαδοί.

Βέβαια με τις τιμές των εισιτήριων να αυξάνονται συνεχώς δεν αποτελεί έκπληξη και το γεγονός ότι συγκριτικά με τη σεζόν 2022-2023 υπάρχει μια μικρή μείωση στην προσέλευση του κόσμου της τάξεως του 4% (588.000)

Κλείσιμο


Ωστόσο υπάρχουν άλλα δύο στοιχεία στο συγκεκριμένο κομμάτι τα οποία προκαλούν έκπληξη...

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι στη δεύτερη θέση της λίστας με τη μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων είναι η δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (Championship) με 12.7 εκατομμύρια εισιτήρια.

Πίσω από την Championship είναι η Bundesliga με 12.1 εκατομμύρια (κι εδώ υπάρχει μια πρώτη της τάξης του 8%), στην 4η θέση η ιταλική Serie A (11.7 εκατ. και αύξηση 4%) και μόλις στην 5η η La Liga με 11 εκατ.

Το γαλλικό πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο κάτω, στην 7η θέση με 8.2 εκατομμύρια εισιτήρια, καθώς στην 6η θέση βρίσκεται η 2η κατηγορία της Γερμανίας με 8.9 εκατ.

Το δεύτερο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι στην κορυφή από πλευράς σωματείων είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η φιναλίστ του περσινού Champions League είναι η ομάδα με το ρεκόρ προσέλευσης καθώς στο γήπεδο της βρέθηκαν 1.95 εκατ. φίλαθλοι (μέσος όρος 81.305 ανά παιχνίδι) με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνεται από τις Μίλαν (1,86 εκατομμύρια), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1,83 εκατομμύρια) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (1,80 εκατομμύρια), Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ (1.72 εκατομμύρια).



Ειδήσεις σήμερα:

Space X: Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - «Από εδώ μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Αυξήσεις έως 2,5% στις συντάξεις, νέα αύξηση κατώτατου μισθού και επιδομάτων - Όλα τα νέα μέτρα στήριξης

EKT: Προχώρησε σε δεύτερη μείωση στα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης - «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης