Champions League: Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει φαβορί τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Opta Sports, η κρουφαία βρετανική εταιρεία αθλητικών αναλύσεων, στις καθιερωμένες προβλέψεις της για το Champions League, αφήνει και πάλι στη δεύτερη θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης (με ποσοστό 18.2%) καθώς σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή της πρώτο φαβορί είναι η Μάντσεστερ Σίτι (25.3%)

Η αντίστροφη μέτρηση για να ακουστεί ο πιο διάσημος αθλητικός ύμνος, αυτός του Champions League, έχει αρχίσει και την επόμενη Τρίτη θα έχουμε σέντρα με τη νέα μορφή της διοργάνωσης.

Συνολικά 36 ομάδες θα ξεκινήσουν την πορεία τους, την πιο μακρά και δύσκολη στην ιστορία, για να φτάσουν να σηκώσουν το τρόπαιο στις 31 Μαΐου 2025 στην Allianz Arena.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο υπερυπολογιστής της Opta πραγματοποίησε τις δικές του προβλέψεις βασισμένες σε διάφορες στατιστικές παραμέτρους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί με 25,3% πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο.

Έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει για άλλη μια φορά να αποδείξει ότι οι στατιστικές και οι προβλέψεις υπάρχουν για να καταρρίπτονται. Παρόλο που έχει τις διπλάσιες κατακτήσεις Champions από τη δεύτερη ομάδα, είναι η υπερασπίστρια του τίτλου και έχει υπογράψει τον Κιλιάν Μπαπέ, βρίσκεται ξανά στη δεύτερη θέση με 18,2% πιθανότητες.

Αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία δεν είναι καν ανάμεσα στα πέντε πρώτα φαβορί. Σύμφωνα με την Opta, πέρα από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, προηγούνται η Ίντερ (10,9%), η Άρσεναλ (6,3%) και, προσέξτε, η Μπάγερ Λεβερκούζεν (5,4%).

Η Opta δίνει στην ομάδα του Χάνσι Φλικ 5,2% πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Αυτές οι πιθανότητες είναι περισσότερες, βέβαια, από μεγάλες ομάδες όπως η Λίβερπουλ (4,2%), η Μπάγερν Μονάχου (4,1%), η Παρί Σεν Ζερμέν (4,1%) ή η Γιουβέντους (1,1%). Ο φιναλίστ της περασμένης χρονιάς, Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι στην 11η θέση με 2,4%, τις ίδιες πιθανότητες με την ΡΜ Λειψία. Η Αταλάντα, πρωταθλήτρια του Europa League, βρίσκεται στην 14η θέση με 1,7%.

Ακριβώς πιο πάνω είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μοιράζεται 2,2% πιθανότητες με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σύμφωνα με την Opta, η Τζιρόνα έχει 1% πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο και 48,8% να φτάσει στους 16 της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μίτσελ βρίσκεται πάνω από ομάδες όπως το Μονακό, η Μίλαν ή η Άστον Βίλα, που θα αποκλειστούν στη φάση των ομίλων.

Ένα δύσκολο πρόγραμμα για την Παρί... και ευνοϊκό για τη Σέλτικ!
Η Opta έχει καταρτίσει επίσης μια λίστα με βάση τη δυσκολία του προγράμματος κάθε μιας από τις 36 ομάδες που συμμετέχουν, σε σχέση με τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν στη φάση των ομίλων.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, που ξεκινά αυτή την έκδοση υποδεχόμενη την Τζιρόνα στο Παρκ ντε Πρενς, είναι η ομάδα με το πιο δύσκολο πρόγραμμα με βαθμολογία 92,4 μονάδων. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, πέρα από την Τζιρόνα, θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, την PSV, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, τη Σάλτσμπουργκ, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Στουτγκάρδη.

Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι η ομάδα με το πιο εύκολο πρόγραμμα σύμφωνα με την Opta είναι η... Σέλτικ της Γλασκόβης! Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς, με βαθμολογία 87,4, θα αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβα, την Μπορούσια Ντόρτμουντ, την Αταλάντα, τη Λειψία, τη Μπριζ, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Γιανγκ Μπόις. Παρ' όλα αυτά, η Opta δίνει στη Σέλτικ μόνο 21,1% πιθανότητες να περάσει τη φάση των ομίλων.

Σε ό,τι αφορά τις ισπανικές ομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα (89,8), ενώ η Μπαρτσελόνα το πιο εύκολο με 88,3. Ενδιάμεσα βρίσκονται η Ατλέτικο Μαδρίτης (89,3) και η Τζιρόνα (89,7).

Ειδήσεις σήμερα:

Space X: Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - «Από εδώ μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Αυξήσεις έως 2,5% στις συντάξεις, νέα αύξηση κατώτατου μισθού και επιδομάτων - Όλα τα νέα μέτρα στήριξης

EKT: Προχώρησε σε δεύτερη μείωση στα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης - «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr