Super League: Η Ελλάδα 4η σε αλλαγές προπονητών στην Ευρώπη τη σεζόν 2023-2024

Η Ελλάδα "πίσω" από Τουρκία, Ιταλία και Πορτογαλία σε απολύσεις προπονητών - 23 αλλαγές σε μία σεζόν

Μια... αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων παραγόντων παραδοσιακά είναι να αλλάζουν τον άνθρωπο στην άκρη του πάγκου όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Είναι αλήθεια πως κάθε σεζόν οι απολύσεις των προπονητών από τις ελληνικές ομάδες είναι αρκετές, κάτι που επιβεβαιώθηκε και πέρυσι καθώς την αγωνιστική σεζόν 2023-2024, 23 ήταν οι αλλαγές προπονητών στην ελληνική Superleague.

Στην ετήσια έκθεση της UEFA για την περσινή σεζόν, περιλαμβάνεται και η έρευνα με τις απολύσεις των τεχνικών στα 20 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη σχετική λίστα λοιπόν, η Ελλάδα με τις 23 αλλαγές προπονητών τη σεζόν 2023-2024 βρίσκεται στην 4η θέση, με μέσο όρο 1,6 για κάθε σύλλογο. Μάλιστα οι αλλαγές προπονητών στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη σεζόν 2022-2023 αυξήθηκαν κατά τέσσερις καθώς την προηγούμενη χρονιά είχαν γίνει 19.

Στην κορυφή της λίστας με τις αλλαγές προπονητών τη σεζόν 2023-2024 ανέβηκε η Τουρκία με 35, ενώ δεύτερη είναι η Ιταλία με 28, η οποία παρουσίασε μεγάλη αύξηση καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε 13.

Τρίτη είναι η Πορτογαλία με 27, τέταρτη όπως είπαμε η Ελλάδα με 23, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο με 21. Στις τελευταίες θέσεις συναντά κανείς τη Σκωτία με 10, την Αγγλία με 9 και τη Δανία με μόλις 6 αλλαγές προπονητών την περσινή σεζόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 25χρονη για revenge porn - Ζητούσε €2.000 για να μην δημοσιεύσει προσωπικές στιγμές ενός άντρα

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr