Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του «I did it my way» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον - Μπέκαμ και Χότζον απέτισαν φόρο τιμής

Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του «I did it my way» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον - Μπέκαμ και Χότζον απέτισαν φόρο τιμής

Ο Σουηδός τεχνικός έφυγε από τη ζωή στις 26/8, σχεδόν δηλαδή εννέα μήνες μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του - Δείτε φωτογραφίες

Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του «I did it my way» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον
kideia_sge_xr
Στη γενέτειρά του, το Τόρσμπι, κηδεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, παρουσία πολλών δικών του ανθρώπων αλλά και άλλων με τους οποίους είχε συμπορευτεί κατά τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας.

Η εκκλησία Φρικσάντε στη μικρή σουηδική πόλη δεν χωρούσε πάνω απο 600 άτομα, με αποτέλεσμα κάποιοι να μείνουν εκτός αυτής και να παρακολουθήσουν την κηδεία μέσω γιγαντοοθόνης που είχε στηθεί ακριβώς απ' έξω. Οι περισσότεροι ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ενώ μερικοί κρατούσαν κόκκινα τριαντάφυλλα.

kideia-eriksson__1_
Οπαδός του με φανέλα της IFK Γκέτενμποργκ


Συγκινητική στιγμή όταν έπαιξε στο εκκλησιαστικό όργανο το τραγούδι «Sailing», λίγο αργότερα εκείνη που οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν στα σουηδικά το αγγλικό ύμνο «Amazing Grace», όπως και αυτή κατά την οποία ακούστηκε ένα ποίημα που είχε διαλέξει η οικογένεια, που προηγήθηκε της ερμηνείας του «Candle in the Wind» με παρόμοιους στίχους μ' εκείνους που ακούστηκαν στην κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Στις αλλαγές που έκανε η πρεσβυτέρα κατά την ερμηνεία του, αντικατέστησε το «Αγγλία» την πρώτη φορά με το «δική μας (γη)» και τη δεύτερη με το «Τόρσμπι».

kideia-eriksson__2_
Ο κόσμος που παρακολούθησε την τελετή απ' έξω εξαιτίας του συνωστισμού


Η κηδεία ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία του «I did it my way» και «Volare (Nel Blu di Pinto di Blu)». Έτσι, 9,5 μήνες από τότε που ο Έρικσον ανακοίνωσε πως στην καλύτερη έχει έναν χρόνο ζωής, πέρασε στην αιωνιότητα.

Υπενθυμίζεται πως η τελετή πραγματοποιθήθηκε μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας στήλης του Σβεν στην Telegraph, την οποία μπορείτε να διαβάσετε από το protothema.gr πατώντας εδώ.

Ανάμεσα σε εκείνους που έκαναν το ταξίδι για να τιμήσουν τη μνήμη και τη ζωή του Σουηδού τεχνικού ήταν και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (χωρίς τη σύζυγό του Βικτώρια η οποία τελευταία στιγμή ακύρωσε το ταξίδι της) με τον οποίο ο Έρικσον είχε συνυπάρξει πέντε χρόνια στην εθνική Αγγλίας (2001-2006) και είχαν αποκτήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

kideia-eriksson__5__2
Η σύντροφός του με τον γιο της


Από την Πέμπτη ταξίδεψε στη Σουηδία ο επίσης πρώην τεχνικός στον πάγκο της Αγγλίας, Ρόι Χότζον. Το «παρών» έδωσε και ο Κιμ Σέλστρεμ που πολλά καλοκαίρια ακουγόταν για τον Ολυμπιακό, μιας και πλέον διατελεί πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Από την ομοσπονδία παρευρέθη και ο Γ.Γ. Αντρέα Μόλεμερμπεργκ.

kideia-eriksson__3_
Το πρόγραμμα της κηδείας


Όσον αφορά συγγενείς και πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον, στην εκκλησία βρέθηκε ο 95χρονος πατέρας του Έρικσον, η επί 15 χρόνια σύντροφός του Γιανίσεθ Αλκιδές, η κόρη του Λίνα και ο γιος του Γιόχαν, καθώς επίσης και η Ιταλίδα δικηγόρος Νάνσι Ντελ' Όλιο με την οποία διατηρούσε δεσμό για συνολικό διάστημα εννέα ετών κατά τα οποία πότε ήταν και πότε δεν ήταν μαζί.

kideia-eriksson__6_
Η σύντροφός του με τον πατέρα του και την κόρη του Έρικσον, Λίνα


Δείτε βίντεο: Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του «I did it my way» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον - Μπέκαμ και Χότζον απέτισαν φόρο τιμής
Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του «I did it my way» ο Σβεν Γκόραν Έρικσον


Ειδήσεις σήμερα:

Η Βόρεια Κορέα δημοσίευσε πρώτη φορά εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου

Moon Deng: To υπέροχο ιπποποταμάκι που έχει εξελιχθεί σε σταρ των social media και οι... κίνδυνοι της διασημότητας

«O Απόστολος Λύτρας απολαμβάνει την ελευθερία του, σκοπός του είναι να επανορθώσει» λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης