Davis Cup: Στο Βελιγράδι χωρίς τον Τσιτσιπά για τα παιχνίδια με τη Σερβία του Τζόκοβιτς η Ελλάδα

Davis Cup: Στο Βελιγράδι χωρίς τον Τσιτσιπά για τα παιχνίδια με τη Σερβία του Τζόκοβιτς η Ελλάδα

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου - Ο Γιάννης Ξυλάς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς

tennis1
Η Εθνική ομάδα τένις των ανδρών αντιμετωπίζει το Σαββατοκύριακο 14 και 15/9 την Σερβία στο Βελιγράδι για το World Group 1 του Davis Cup. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κορτ με σκληρή επιφάνεια του “Aleksandar Nikolic Hall” .
 
Μετά  την κλήρωση που διενεργήθηκε την Παρασκευή, το Νο1 της ελληνικής αποστολής, ο Αριστοτέλης Θάνος (Νούμερο 713 στον κόσμο) θα αντιμετωπίσει το Νο2 της Σερβίας, τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο53 στην παγκόσμια κατάταξη). Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 16.00. Ακολούθως, ο Γιάννης Ξυλάς, Νο2 της ελληνικής ομάδας (και νούμερο 770 στην παγκόσμια κατάταξη), θα βρεθεί απέναντι στο νούμερο 1 των Σέρβων, Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο4 στον κόσμο). 
 
Κλείσιμο
Το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 με τη διεξαγωγή του διπλού ανάμεσα στους Πέτρο Τσιτσιπά και Δημήτρη Αζωΐδη με αντιπάλους τους Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς.

tennis4
tennis3
tennis1_2
tennis2

 
Να σημειωθεί πως στη διάθεσή του ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Χατζηνικολάου βρίσκονται οι Αριστοτέλης Θάνος, Γιάννης Ξυλάς, Δημήτρης Αζωίδης και Πέτρος Τσιτσιπάς. Απουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού στην πλάτη.
 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Χατζηνικολάου δήλωσε:  «Παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Έχουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, το χρυσό Ολυμπιονίκη και εμείς δεν έχουμε τον Στέφανο Τσιτσιπά, οπότε ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολη συνάντηση. Θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν».
 
Ο Αριστοτέλης Θάνος ανέφερε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και είναι προνόμιο να παίζεις κόντρα σε μια τόσο σπουδαία ομάδα, που διαθέτει παίκτες σαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να απολαύσουμε τη στιγμή».
 
Ο Γιάννης Ξυλάς τόνισε: «Ευχαριστώ τη σερβική ομοσπονδία που μας έχει κάνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Η ομορφιά του αθλητισμού είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να κουράσουμε τους αντιπάλους μας, διότι μπορεί να γίνει ένα θαύμα».
 
Ο Δημήτρης Αζωΐδης είπε: «Για μένα είναι το πρώτο Davis Cup, τα παιδιά με υποδέχτηκαν θερμά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δω τους συμπαίκτες μου να αγωνίζονται».
 
Ο Πέτρος Τσιτσιπάς υπογράμμισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, για να παλέψουμε για τη χώρα μας. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και ανυπομονούμε να βγούμε έξω αύριο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
 
Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στους qualifiers και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του 2025, ενώ η ηττημένη θα αγωνιστεί τον Φεβρουάριο στα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρένα κινδύνευσαν να βρεθούν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση στους Αγ. Αναργύρους - Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση

Βίντεο: Ο Μίλτος Τεντόγλου κάνει καθίσματα με τον Εμμανουήλ Καραλή στην πλάτη του

Αυτή είναι η επιστολή Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν - Οι τέσσερις προτάσεις για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης