Γκουαρδιόλα: «Αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο» - Ο τεχνικός της Σίτι μίλησε για τις κατηγορίες εναντίον των «πολιτών»

Τι είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχετικά με την έναρξη της δίκης για τις 115 οικονομικές παραβάσεις για τις οποίες κατηγορείται η Μάντσεστερ Σίτι

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η περιβόητη δίκη για τις 115 οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι, για την περίοδο 2012-2018.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε σήμερα (13/9) ότι είναι «χαρούμενος» που η Μάντσεστερ Σίτι θα αρχίσει να… αμύνεται στη σύγκρουσή της με την Premier League, από τη Δευτέρα ενώπιον της ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια για την εξέταση πιθανών οικονομικών παρατυπιών του παρελθόντος.

Ο αγγλικός σύλλογος και η Premier League, αναμένονται ενώπιον της επιτροπής από τη Δευτέρα (16/9), όπως αποκάλυψαν χθες (12/9) πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ημερομηνία που επιβεβαίωσε ο Καταλανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.


«Είμαι χαρούμενος που ξεκινά τη Δευτέρα. Ξέρω ότι θα υπάρξουν και άλλες φήμες, νέοι ειδικοί σχετικά με τις κυρώσεις. Θα δούμε», είπε.

Η Premier League παρέπεμψε τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια ανεξάρτητη επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2023, για πιθανή οικονομικές παραβιάσεις μεταξύ 2009 και 2018. Οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν δύο μήνες, με την ετυμηγορία να αναμένεται στις αρχές του 2025.

«Ξέρω τι περιμένει ο κόσμος, το ξέρω, έχοντας το διαβάσει για πολλά, πολλά χρόνια», είπε ο Γκουαρδιόλα, αποδίδοντας στην πλειοψηφία του αγγλικού κοινού την επιθυμία να δει τη Μάντσεστερ Σίτι να τιμωρείται βαριά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Premier League, οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Αγγλίας θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να υποστούν αφαίρεση βαθμών ή ακόμη και να αποκλειστούν από το πρωτάθλημα, εάν κριθούν ένοχοι για το σύνολο ή μέρος των 115 κατηγοριών εναντίον τους.

«Η ακρόαση ξεκινά σύντομα, ελπίζω να τελειώσει σύντομα. Η ανεξάρτητη επιτροπή θα πάρει την απόφασή της και την ανυπομονώ», πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα, επαναλαμβάνοντας συχνά «όλοι είναι αθώοι, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο».

Ο Ισπανός τεχνικός, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν, διαβεβαίωσε ότι η «αθλητική δίκη του αιώνα», όπως τη χαρακτήρισε ο βρετανικός Τύπος, δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης στα αποδυτήρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρένα κινδύνευσαν να βρεθούν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση στους Αγ. Αναργύρους - Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση

Βίντεο: Ο Μίλτος Τεντόγλου κάνει καθίσματα με τον Εμμανουήλ Καραλή στην πλάτη του

Αυτή είναι η επιστολή Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν - Οι τέσσερις προτάσεις για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr