Μπολτ vs Λάιλς: Εικονική μονομαχία στα κουλουάρ του στίβου - Ποιος θα κέρδιζε πραγματικά;

Μπολτ vs Λάιλς: Εικονική μονομαχία στα κουλουάρ του στίβου - Ποιος θα κέρδιζε πραγματικά;

Μια τρισδιάστατη προσομοίωση αποκάλυψε πώς θα τα κατάφερνε ο νικητής του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι στα 100 μέτρα ανδρών Νόα Λάιλς απέναντι στον ταχύτερο άνθρωπο όλων των εποχών, Γιουσέιν Μπολτ

lyles-usain-bolt-xr

Μια μονομαχία που οι φίλοι του στίβου θα ήθελαν να δουν στα κουλουάρ, έγινε πράξη έστω και εικονικά με τη χρήση της τεχνολογίας.

Μια τρισδιάστατη προσομοίωση αποκάλυψε πώς θα τα κατάφερνε ο νικητής του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι στα 100 μέτρα ανδρών Νόα Λάιλς απέναντι στον ταχύτερο άνθρωπο όλων των εποχών, Γιουσέιν Μπολτ.

Usain Bolt VS Noah Lyles [3D SPEED COMPARISON]

Ο Λάιλς έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη με το χρόνο του 9,79 δευτερόλεπτα - προσωπικό ρεκόρ. Ήταν μέρος ενός φωτο φίνις που είδε τον Κισέιν Τόμπσον της Τζαμάικα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και τον Φρέντ Κέρλι των Ηνωμένων Πολιτειών να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Το επίτευγμα του Λάιλς έκανε τον κόσμο να αναρωτιέται πώς θα είχε αγωνιστεί απέναντί του ο θρύλος της Τζαμάικα. Τον περασμένο μήνα, ο λογαριασμός MotionAthlete στο YouTube έφτιαξε μια τρισδιάστατη προσομοίωση ενός αγώνα μεταξύ των δύο. Ο τερματισμός ήταν προκαθορισμένος με βάση το χρόνο του Λάιλς στα 100 μέτρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του φετινού καλοκαιριού και το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπόλτ με 9.58, το οποίο σημείωσε το 2009.



Το ζευγάρι φορούσε τις αντίστοιχες στολές, ενώ στο βάθος φαινόταν ένα εικονικό πλήθος δίπλα στις πίστες. Από την αρχή, ο Μπολτ πήρε το προβάδισμα και δεν κοίταξε πίσω απέναντι στον Λάιλς. Το προβάδισμα του Μπολτ έγινε ακόμη μεγαλύτερο στα μισά του αγώνα. Τερμάτισε 0,21 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Λάιλς στην κούρσα του υπερυπολογιστή.

Στο ίδιο βίντεο εμφανίστηκε μια προσομοίωση αγώνα 200 μέτρων μεταξύ του Λάιλς και του Μπολτ. Και ο Τζαμαϊκανός αθλητής θα κέρδιζε και πάλι. Προς το τέλος της κούρσας, ο Μπολτ έριξε μάλιστα μια ματιά προς τα δεξιά του μόνο και μόνο για να μην δει τον Λάιλς καθώς περνούσε τη γραμμή του τερματισμού. Ο Μπολτ είχε κάνει την ίδια ματιά κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ρίο το 2016. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 19.19 στον αγώνα που έγινε το 2009.

Ο Λάιλς, που είχε δηλώσει πως θα ήταν ο πρώτος Αμερικανός σε 40 χρόνια που θα κέρδιζε το νταμπλ σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έμεινε τρίτος στο Παρίσι με χρόνο 19.79, αρκετά πίσω από το ρεκόρ του Μπόλτ στα 19.19.

Παρά τις φιλοδοξίες του Λάιλς να σπάσει το ρεκόρ του Μπόλτ, η προσομοίωση έδειξε ότι -τουλάχιστον προς τα παρόν- ο θρύλος της Τζαμάικα παραμένει αξεπέραστος, τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Δολοφονημένος με μια μαχαιριά στην κοιλιά ο 46χρονος - Εξετάζεται η αδελφή του

Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί «πήραν» το νεκρό έμβρυο από την 34χρονη που παρασύρθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό

Κούρσα... εξοπλισμών από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μπάσκετ - Μεγάλες επενδύσεις κι εποχή Galacticos με γυάλινο παρκέ στο ΟΑΚΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης