Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για τον 1ο τίτλο της χρονιάς στον τελικό του Σούπερ Καπ

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για τον 1ο τίτλο της χρονιάς στον τελικό του Σούπερ Καπ

H νέα αγωνιστική σεζόν στο χάντμπολ ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου (14/9, 19:00, EΡΤ Sports 1) στο γυμναστήριο Ηλιούπολης

Handball
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ ανοίγουν την αγωνιστική περίοδο στο χάντμπολ κι από τον τελικό του Σούπερ Καπ στην Ηλιούπολη.

H νέα αγωνιστική σεζόν στο χάντμπολ ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου (14/9, 19:00, EΡΤ Sports 1) στο γυμναστήριο Ηλιούπολης, με τον 4ο τελικό του Σούπερ Καπ Ανδρών Λουξ ανάμεσα στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ.

Η έδρα του τελικού οριστικοποιήθηκε στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ την 1η Σεπτεμβρίου μετά από συμφωνία της διοργανώτριας αρχής και των δύο ομάδων.

Οι δύο σύλλογοι θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, αφού η κλήρωση του πρωταθλήματος τους έφερε αντιμέτωπους και στην πρεμιέρα της Handball Premier το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον «Δικέφαλο» να είναι γηπεδούχος.

Για τον 10ο τίτλο ο Ολυμπιακός για τον 8ο ο ΠΑΟΚ

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα δύο από τα τρία Σούπερ Καπ, αυτά που έχουν διεξαχθεί στη νεότερη εποχή, στην αναβίωση του θεσμού μετά από 23 χρόνια, καθώς το 1ο Σούπερ Καπ πραγματοποιήθηκε το 1999 ανάμεσα σε Ιωνικό ΝΦ και ΑΣΕ Δούκα (26-20).

Ο Ολυμπιακός νίκησε το 2022 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στην Ηλιούπολη και το 2023 την ΑΕΚ στο Δαΐς και έτσι είναι ο πολυνίκης του θεσμού, αγωνιζόμενος για 3η φορά στον τελικό με στόχο τον 10ο τίτλο στην ιστορία του (4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ).

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί για 1η φορά στον τελικό Σούπερ Καπ, έχοντας ως στόχο να πανηγυρίσει τον 8ο τίτλο του (3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα).

Στο παιχνίδι θα γίνουν και τα αγωνιστικά «αποκαλυπτήρια» των δύο ομάδων για τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό του κορμό και πρόσθεσε στο ρόστερ του, τους πίβοτ Λιάπη και Βούγιοβιτς, τους αριστερόχειρες ίντερ Βέγιν και Θ. Παπάζογλου και τον πλέι μέικερ Πέριτς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εννέα ανανεώσεις και απέκτησε τους περιφερειακούς Τσιγαρίδα, Τριανταφυλλίδη, Κόρμπελ, Γκεοργκιέφσι, τον δεξιό εξτρέμ Ιωάννου και τον πίβοτ Ζαφείρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Παπάζογλου και ο Χρήστος Τσιγαρίδας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις περσινές τους ομάδες, μόλις στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, ενώ μοιραία ο Θανάσης Παπάζογλου θα βρεθεί αντίπαλος με τον αδερφό του Λευτέρη, τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζέλικο Μπάμπιτς σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις και είμαι πολύ χαρούμενος ως προπονητής που οι παίκτες μας θα παλέψουν για τα τρόπαια και αυτή τη χρονιά, μετά την επιτυχημένη που είχαμε πέρυσι. Πρέπει να πραγματοποιήσουμε πολύ καλή εμφάνιση για πετύχουμε τη νίκη. Οι παίκτες έχουν προπονηθεί σκληρά και θα είναι έτοιμοι και πνευματικά και σωματικά για τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, ειδικά στην άμυνα και στη θέση του πίβοτ. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι και στα 60 λεπτά του αγώνα»

Από την πλευρά του ο τεχνικός τού ΠΑΟΚ Στέλιος Σεϊρεκίδης, τόνισε: «Σίγουρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες σ' ένα τέτοιο παιχνίδι, και ειδικότερα όταν είναι στην έδρα του αντιπάλου. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να αντέξουμε στην πίεση, για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το κλειδί της αναμέτρησης θα είναι η συγκέντρωση, αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για 60 λεπτά, θα μπορέσουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η ΟΧΕ βραβεύει την all star team

Πριν από την έναρξη του τελικού η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα βραβεύσει τους κορυφαίους της περσινής περιόδου 2023-2024 όπως αυτοί ψηφίστηκαν από τους προπονητές και τους αρχηγούς της Handball Premier και ανακοινώθηκαν στην κλήρωση του Ιουλίου.

Η βράβευση του Βαγγέλη Αραμπατζή, καλύτερου δεξιού εξτρέμ, θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ, ενώ η βράβευση του Αχιλλέα Τόσκα (καλύτερος δεξιός ίντερ, νέος Κ21 και πρώτος σκόρερ) που αγωνίζεται πλέον στη Μπουντεσλίγκα, θα γίνει με την επιστροφή του στην Ελλάδα για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών τον Νοέμβριο.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιβάτης των ΚΤΕΛ ταξίδεψε στην μπαγκαζιέρα λεωφορείου: Ο οδηγός τον κλείδωσε κατά λάθος


Ο Γιαμάλ αποκάλυψε το… παρασκήνιο της φωτογραφίας που ο Μέσι τον κρατά στην αγκαλιά του όταν ήταν μωρό


Τεντόγλου μετά την 3η θέση στο Diamond League: «Θα αφήσω το μήκος, αν αλλάξει ο κανονισμός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης