«Κόπηκε» από τη συνδιοργάνωση του Euro 2028 η Βόρεια Ιρλανδία - Δεν θα έχουν έτοιμο το γήπεδο

«Κόπηκε» από τη συνδιοργάνωση του Euro 2028 η Βόρεια Ιρλανδία - Δεν θα έχουν έτοιμο το γήπεδο

Είχε υπάρξει προγραμματισμός για να φτιάξουν το «Casement Park», αλλά βγήκαν εκτός προϋπολογισμού και εκτός χρονοδιαγράμματος για το γήπεδο

casement-park
Στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία θα διεξαχθεί (όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο) το Euro 2028, μιας και η Βόρεια Ιρλανδία δεν μπορεί να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ανακατασκευή του «Casement Park» το οποίο θα φιλοξενούσε πέντε παιχνίδια.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες στο γήπεδο εξαιτίας «ορατού ρίσκου να μην είναι έτοιμο στην ώρα του», ενώ παράλληλα το κόστος για το έργο αυξήθηκε κατά 220 εκατομμύρια λίρες, φτάνοντας στα 400 από τα 180 εκατομμύρια λίρες που είχαν συμφωνηθεί τον Οκτώβριο του 2023, όταν και είχε γίνει η προσφορά από τους Βρετανούς για να αναλάβουν την διεξαγωγή της διοργάνωσης.

casement-park-a
Το Casement Park, που είναι παρατημένο εδώ και 11 χρόνια (2013)


Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, η ιρλανδική κυβέρνηση και η Γαελική Αθλητική Ομοσπονδία (GAA) είχαν δείξει διάθεση να συνεισφέρουν στην ανακατασκευή του γηπέδου, αλλά εν τέλει οι καθυστερήσεις και τα αυξανόμενα κόστη που ακολούθησαν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τη διαδικασία.

«Δυστυχώς αποφασίσαμε ότι δεν είναι σωστό για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δώσει χρήματα για να προσπαθήσει να κατασκευάσει το γήπεδο εγκαίρως για τα ματς του Euro 2028. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, δεδομένης της πίστης μας για τη συνεργασία με φόντο το Euro 2028, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά, δεδομένων των συνθηκών», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι από την UEFA υπάρχει η προϋπόθεση ένα γήπεδο να είναι έτοιμο τουλάχιστον έναν χρόνο πριν φιλοξενήσει κάποιο παιχνίδι ή κάποια διοργάνωσή της, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα τεστ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης