Super League 1, Λαμία - Athens Kallithea 0-0: Ξύπνησαν στο φινάλε, αλλά δεν βρήκαν το γκολ

Super League 1, Λαμία - Athens Kallithea 0-0: Ξύπνησαν στο φινάλε, αλλά δεν βρήκαν το γκολ

Το πρώτο ιστορικά ματς των δύο ομάδων στη Super League 1, ήταν αδιάφορο ως το 80', αλλά πήρε... φωτιά στο τελευταίο κομμάτι με την Λαμία και την Καλλιθέα να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για το τρίποντο, χωρίς όμως επιτυχία - Δοκάρι ο Βαλμπουενά για τους φιλοξενούμενους

6309169
Χωρίς σκορ έληξε το ματς του «Αθανάσιος Διάκος», όπου Λαμία και Athens Kallithea έμειναν στο 0-0 σ' ένα ματς που ότι άξιζε ήταν το τελευταίο τρομερό δεκάλεπτο με εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κόστιτς στα γκολπόστ,τους Αντράντε, Κορνέζο, Σάντμπεργκ στα στόπερ, τον Ραντόνια δεξιό μπακ-χαφ, τον Ρινγκ αριστερό, τους Νούνιες, Μπίκοφ στον άξονα, τους Γκουίντο, Μέκιτς στα άκρα και τον Βλαχομήτρο φορ.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Μπαραγκάν στο τέρμα, τους Πασαλίδη, Μίρέν, Μότοκ κεντρικούς αμυντικούς, τον Μανθάτη δεξιό μπακ-χαφμ, τον Σοϊρι αριστερό, τους Μερκάτι, Ντιμπά στον άξονα, τους Μουτίνιο, Ντεμέτριους στα άκρα και τον Ουλντρίκις στο «9».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d466b7oocidd)
Κλείσιμο


Εκατέρωθεν διάθεση και όρεξη, όμως και για τις δύο ομάδες έλειπε η τελική πάσα
Το πρώτο μισό βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, αν και η εικόνα της αναμέτρησης δεν… παρέπεμπε σε κάτι ανάλογο αφού υπήρχε ρυθμός. Ωστόσο από αμφότερες έλειπε η τελική πάσα ώστε να βγάλουν «καθαρή» φάση, ενώ παρατηρούνταν αρκετά εκατέρωθεν λάθη, κυρίως στον άξονα. Μέχρι το 10’η Athens Kallithea ήταν πιο δραστήρια, αλλά μετά η Λαμία πήρε τον έλεγχο, ενώ οι μεν γηπεδούχοι έπαιζαν περισσότερο από τα δεξιά και τον Ραντόνια, οι δε φιλοξενούμενοι έψαχναν το τρανζίσιον χάρις στην ικανότητα του Ουλντρίκις να υποδέχεται την μπάλα και να τη «σπάει».

Στο… τεφτέρι των αξιοσημείωτων στιγμών καταγράφεται για τους πρώτους η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέκιτς στο 18’ - από πολύ καλό σημείο - όπου μπλόκαρε ο Μπαραγκάν, ενώ οι δεύτεροι θέλησαν να απειλήσουν με τα σουτ των Μουτίνιο (13’), Μανθάτη (32’), Ουλντρίκις (33’) που πάντως δεν «καρδιοχτύπησαν» τον Κόστιτς.

Φουρτάδο και Ντεμέτριους «ζωντάνεψαν» το ματς
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο αγώνας έδειξε ένα «κλικ» πιο «ζωηρός», κάτι που οφείλεται στην είσοδο του Φουρτάδο για λογαριασμό της Λαμίας, αλλά και στο «ανέβασμα» του Ντεμέτριους για εκείνον της Athens Kallithea.

Ετσι για περίπου 15’-20’ η αναμέτρηση πήρε «φωτιά», η μπάλα ανεβοκατέβαινε και μάλιστα ο τελευταίος απώλεσε στο 59’ την κορυφαία μέχρι εκείνη τη στιγμή ευκαιρία του αγώνα, όταν σούταρε μέσα από το «κουτί» και από πλεονεκτική θέση, όμως ο Κόστιτς εκτινάχθηκε και απέκρουσε.

Υπό αυτές τις συνθήκες αρχίσαμε να εισερχόμαστε στην τελική ευθεία του αγώνα, όπου οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν πως δραστήριοι. Η τριπλή τους αλλαγή του 71’ τους προσέφερε «φρέσκα πόδια» και έτσι η Λαμία πήρε τα ηνία.

Στο 76’ βρέθηκε φάτσα με το 1-0 αλλά ο Μότοκ έκανε πεσμένος και ενώ σέρνονταν (!) μεγάλο διώξιμο προ του Φουρτάδο που ύστερα από παράλληλη του Βλαχομήτρου θα ήταν μόνος του απέναντι στον Μπαραγκάν

Τέσσερις (από δύο) καλές ευκαιρίες μετά το 83’, πιο «καθαρή» το δοκάρι του Βαλμπουενά
Ολα όμως άλλαξαν λίγο μετά το 80’, όπου από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν άκρως απειλητικές. Δεν είναι τυχαίο πως από το 83’ ως το 90’+4’ που έληξε ο αγώνας προέκυψαν τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες, από δύο για κάθε club αν και της Athens Kallithea ήταν πιο «καθαρές».

Στο 83’ ο Τζιάνι βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Κόστιτς έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ, ενώ ο Βαλμπουενά που πήρε το «ριμπάουντ» έψαξε τον Ντεμέτριους που με τη σειρά του και από κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ. Αμέσως μετά (86’) ο Ενρίκεζ που ντεμπουτάρισε για λογαριασμό της Λαμίας βρέθηκε μόνος και σε θέση βολής μέσα στο «κουτί» των φιλοξενουμένων αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, στο 86’ το σουτ του Βαλμπουενά αποκρούστηκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στο 90’+3’ η κεφαλιά του Κορνέζου σε στατικό πέρασε λίγο άουτ.

MVP: Ο Κόστιτς. Ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν σταθερότατος και έβγαλε τα δύο από τα τρία επικίνδυνα σουτ που του έγιναν (από Ντεμέτριους, Τζιάνι), καθώς το άλλο αποκρούστηκε από το δοκάρι του.

Στο ύψος του: Ο Μότοκ. Οχι μόνο γιατί ούτως ή άλλως ήταν καλός, αλλά και επειδή ο 22χρονος στόπερ της Athens Kallithea πήρε στο 76’ την… μπουκιά από το στόμα του Φουρτάδο που ήταν φάτσα με το γκολ.

Η γκάφα: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σύνηθες και εκατέρωθεν το φαινόμενο οι δύο ομάδες να υποπίπτουν σε εύκολα λάθη, όπου και έβγαζαν τους αντιπάλους τους με αξιώσεις στην επίθεση και εκείνη με τη σειρά τους και τούμπαλιν δεν το εκμεταλλεύονταν. Ηταν κάτι το συνολικό.

Το στραγάλι: Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες «φώναξαν» από μία φορά για πέναλτι-χέρι αντίπαλου αμυντικού, όμως σε αμφότερες των περιπτώσεων ο Παπατέτρου και το VAR είπαν «παίζεται».

Το ταμείο του Gazzetta: Μέχρι το 80’ το ματς ήταν κάπως «φλατ», όπου ναι μεν η Λαμία ήταν πιο δραστήρια αλλά η Athens Kallithea είχε τις τελικές, οι οποίες πάντως στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν σουτ που δεν ανησυχούσαν τον αντίπαλο πορτιέρε. Στο φινάλε της όμως «ζωήρεψε», αλλά οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Αντράντε, Σάντμπεργκ (81΄Γκοτζαμανίδης), Ρινγκ (68΄Σαραμαντάς), Κορνέζος, Ραντόνια, Νούνιες, Μέκιτς (69΄Δοϊρανλής), Μπίκοβ (69΄ Ενρίκεζ), Βλαχομήτρος, Γκουίντο (53΄Φουρτάδο).

ATHENS KALLITHEA: Μπαραγάν, Μανθάτης, Σοϊρί, Πασαλίδης, Μιρέν, Μότοκ, Μερκάτι (70΄Ματίγια), Μτιμπά, Μουτίνιο (70΄Βαλμπουενά), Ντεμέτριους (84΄Λουκίνας), Ουλντρίκις (58΄Τζιάνι).


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Κλεισμένη» στον εαυτό της η αδελφή του θύματος - Δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις

Ελβετία: Ο επιχειρηματίας πολτοποίησε τη σύζυγό του βλέποντας από το κινητό του βίντεο στο YouTube

Γιάννης Παπαστεφανάκης - Συγκινεί ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ μετά την επέμβαση: Ετοιμάζομαι να κάνω μεγάλα βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης